Sayfa 249/324 İlkİlk ... 149199239247248249250251259299 ... SonSon
Arama sonucu : 2589 madde; 1,985 - 1,992 arası.

Konu: MTRYO METRO Yat. Ort.

1. Galip , 1,56 TL. den aldığı B grubu imtiyazsız hisseleri 1,12 TL. den piyasada gezdiriyor. Öyleyken bunu fırsat bilip de yüklü miktarda alan yok. Bu fiyatlarda uzun bir süre kalacağını sanmıyorum.Bu fiyatlardan alan , hem hisse toplanırken oluşacak mecburi yükselişten hem de hisse toplandıktan sonra hisse fiyatının Galip tarafından şişirilmesinden kazanacaktır. Bu fiyatlar kaçırılmaz gibi görünüyor. Ama yine de ne olacağı belli olmaz. Ben sadece şu andaki durumun tespitini yaptım.

2. Arkadaşlar bunun gibi galip ve metronun kâğıtlarında vakit kaybetmeyin.Bakin ihlas grubu yuzde50 doğan kağıtları yuzde20 kar yaptı.Birakin bu merdiven altı kağıtları.By kağıtlar harekete başlayınca girin yüzde 10 karı görür görmez galibin eline verin.Bunlar kumarhane kağıdı malesef.Ulkemde bunlara musade ediliyor ne yazıkki.

3.  Alıntı Originally Posted by Helalkazanç Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bunun gibi galip ve metronun kâğıtlarında vakit kaybetmeyin.Bakin ihlas grubu yuzde50 doğan kağıtları yuzde20 kar yaptı.Birakin bu merdiven altı kağıtları.By kağıtlar harekete başlayınca girin yüzde 10 karı görür görmez galibin eline verin.Bunlar kumarhane kağıdı malesef.Ulkemde bunlara musade ediliyor ne yazıkki.
    İhlas lar hükümetin değişeceği ihtimalinden dolayı aşırı düşmüştü . Şimdi o düşüşü telafi ettiler. Artık durulurlar. Doğan grubu ise , medyadaki payının satışı dolayısıyla çok yükselip geri dönmüştü .O da bu düşüşün telafisini yapıyor. Bizimkinde ise hikaye yeni baştan yazılıyor.
    Son düzenleme : By Akıl; 27-06-2018 saat: 20:22.

4.  Alıntı Originally Posted by indis_co Yazıyı Oku
    Son haftalık raporda hisse başı değeri 2.25 görünüyor. Yatırım ortaklıkları genel olarak iskontolu işlem görürler. Şu anki piyasada 0.6-0.7 pd / dd normal sayılır dersek. 2.25x0.6=1.35 olur. Yaklaşık 1.35-1.50 arası normal fiyatı olabilir.

Yine son haftalık raporda 3 milyon liralık ozgyo ve 2 milyon liralık isfin hissesi var mtryo nun. 20 milyon lira repoda hazır bekliyor.

Şirketi satın alırken ödedikleri fiyat hisse başı ortalama 2.05 e geliyordu.

Bunların hepsini toplarsak; hissenin fiyatının çok düşmesi sahiplerinin umrunda olmaz. Asıl amaçları ellerindeki şişmiş hisselerin bi kısmını mtryo ya satıp dolaylı yoldan para kazanmak gibi görünüyor. Değil 1.64 ten, 0.50 den bile satsalar kar edebilirler. Düşünün; şu an ki 2.25 hisse başı değeri olan mtryo ya yüklü miktarda ozgyo satılırsa ve ozgyo bi süre sonra eski seviyesine inerse. Mtryo nun hisse başı değeri ne olur? Tabi bu olumsuz senaryo.

Olumlu senaryo için düşünmeye bile gerek yok. Galip ağa bizi uzaya götür deriz. O da bi süre bekletir ama götürür.
    Y.T.D.
    Aradan 4 hafta geçmiş. Ne değişmiş diye bir bakayım dedim. Hisse başı değeri son haftalık raporda 2.18 görünüyor. Şimdilik olumlu. Ozgyo hissesinin brütten çıkış tarihi eylülün 14ü. Grupta baya bir hisse var. Turşusunu kurmayacaklarsa o tarihi bekliyorlar satış için. Mtryo nun elinde ozgyo hissesi olduğundan önemli sayılabilir.

İslontolu işlem görmesi gereken fiyat bandı şu an 1.30-1.45 civarı. Buna göre cazip görünüyor. Ama daha çok cazip ve harekete geçmiş koca koca (sanayi) şirketler de var.
    Son söz, "Galip bizi uzaya götür"

Y.T.D.
    Zaman; onu kullanmayı bilmeyenlerin katilidir.
    Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

5.  Alıntı Originally Posted by indis_co Yazıyı Oku
    Aradan 4 hafta geçmiş. Ne değişmiş diye bir bakayım dedim. Hisse başı değeri son haftalık raporda 2.18 görünüyor. Şimdilik olumlu. Ozgyo hissesinin brütten çıkış tarihi eylülün 14ü. Grupta baya bir hisse var. Turşusunu kurmayacaklarsa o tarihi bekliyorlar satış için. Mtryo nun elinde ozgyo hissesi olduğundan önemli sayılabilir.

İslontolu işlem görmesi gereken fiyat bandı şu an 1.30-1.45 civarı. Buna göre cazip görünüyor. Ama daha çok cazip ve harekete geçmiş koca koca (sanayi) şirketler de var.

Y.T.D.
    Yakınlarda aldıkları vangd,mepet,avgyo,metro var.3,5 milyonluk..yarın ki kapanışa göre bunların fiyat farkı 6 aylık bilançoda kar olarak gösterilecek mi? 60-70 bin tl yukardalar alış ortalamalrına göre..

6.  Alıntı Originally Posted by indis_co Yazıyı Oku

Y.T.D.
    Güzel ve mantıklı bir yorum olmuş teşekkürler.Özellikle koca koca sanayi şirketleri ucuzladı ama o hissler için nakitte olmak varmış ama benim temel sorunumda bu.2010 dan beri bu grupta zararımın bir kısmını çıkarayım yani çıkabilecek bi düzeyde olsun nakite döneyim diye bekledim ne badireler atlattık ama bize hiç sıra gelmedi keşke dememek lazım ama bi yerde olsun teknik analiz bile öğrenmeme bile sebep olmuşken bu grubun kağıtları 8 senedir bi inat uğruna çıkamadım kendi açımdan yıllar emek moral bozukluğu ve birikimimin erimesinden dolayı çok şeyler kaybettim.

7. satış baskısı bitecek mi...

8. Satıp savurarak 1 TL. ye kadar indirdiği hisseleri şimdi toplamaya başladı. Unutulmamalıdır ki Galip in B grubu hisselerdeki alış maliyeti 1,56 TL. dir. Şu andaki fiyatlarda uzun bir süre kalacağını sanmıyorum. Dağıttığı hisseleri toplayana kadar fiyat 1,50 TL. leri bulur, ondan sonra da hisseyi hangi fiyatlara götürüp satmaya başlar , bunu da ancak Galip bilir diye düşünmekteyim.

Sayfa 249/324 İlkİlk ... 149199239247248249250251259299 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •