Sayfa 249/930 İlkİlk ... 149199239247248249250251259299349749 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 1,985 - 1,992 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

Alıntı Originally Posted by sat Yazıyı Oku
    Yıllık 24000 tl olacaktı

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yok hocam kastım evin kira getirisi değil her yıl vergiden arındırılmış 56 000 kısmı her yıl pek öyle olmayabilir.Ve yıllık faiz de de 300 000 e ortalama 39 000 kesin vergiden arındırılmış gelir var bu aralar.Sıkıntı emlakta ,emlak işi cidden bitti ve batık bu aralar.Bence en az 5 yıl da öyle olacak.

2. Sen, temettülerle yine İşyat almak zorundasın, yoksa portföyün her yıl erir.

Ama ben kiramı çatır çıtur yerim, evimin değeri her yıl %20 artar. 20 olmasın 15 olsun.

Kiracı kirayı ödemezse, evin eskimesi, masraf çıkarması vs göz ardı edilmiştir. Aynı şekilde İşyat da 15 değil 2 yıl üst üste 12,5 verir, plan tutmaz.

Kaba bir hesaptan bahsediyoruz. Yani söylediğiniz gibi ev kendisini 15 yılda amorti eder İşyat 5 yılda olayı yok. İkisi arasındaki fark öyle değil. 4. Yıldan itibaren ev alan daha karlı olmaya başlıyor.

Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Şöyle bi hesap yapalım.

Ortalama değerler alalım.

Sen 85 kuruştan 340.000 liralık İşyat al ve ben de yine aynı değerde 340.000 liralık ev alayım.

İşyat 3 yıl boyunca 15 kuruş temettü versin. ( Geçen 2 yıl 12,5 bu yıl 18,7 veriyor. Ortalaması 15 diyelim)

Temettü verdikten sonra elimize geçen nakit temettü parasıyla yine 85 kuruştan İşyat alıp lot sayımızı artıralım. Buna 3 yıl boyunca devam edelim.

Evi ise ayda 1.200 liradan kiraya verelim, 2.000 lira çok. Her yıl da %12 oranında kiraya zam yapalım. Evin değeri de yılda %20 artsın.

3 yılın sonunda İşyat temettü vermeye yakın (Şubat ayında) hisse fiyatı 1 lira olduğunda, evin değeri de o yıl ki kira + evin satım değerini topladığımızda aynı rakama ulaşıyoruz yaklaşık.

İlk 2 yıl İşyat alan karlıyken 4. Yıldan itibaren ev daha karlı olacağa benziyor.

Anlaşılmayan ya da şurasını yanlış yapmışsın dediğiniz bi yer varsa söyleyin düzelteyim.

Bana sormadınız ama ben bir cevap vermek isterim.Her yıl yüzde 20 lik artış artık evde kesinlikle hayal.Ben yüzde 5 ila 10 arasında bir artış bekliyorum önümüzdeki 5 yıl.

Ve istanbulda bazı semtlerde TL cinsinden belki artış bile olmayacak,yüksek fiyatla kakalanan evlerde belki düşüş bile nominal olarak mümkün

Şöyle bi hesap yapalım.

Ortalama değerler alalım.

Sen 85 kuruştan 340.000 liralık İşyat al ve ben de yine aynı değerde 340.000 liralık ev alayım.

İşyat 3 yıl boyunca 15 kuruş temettü versin. ( Geçen 2 yıl 12,5 bu yıl 18,7 veriyor. Ortalaması 15 diyelim)

Temettü verdikten sonra elimize geçen nakit temettü parasıyla yine 85 kuruştan İşyat alıp lot sayımızı artıralım. Buna 3 yıl boyunca devam edelim.

Evi ise ayda 1.200 liradan kiraya verelim, 2.000 lira çok. Her yıl da %12 oranında kiraya zam yapalım. Evin değeri de yılda %20 artsın.

3 yılın sonunda İşyat temettü vermeye yakın (Şubat ayında) hisse fiyatı 1 lira olduğunda, evin değeri de o yıl ki kira + evin satım değerini topladığımızda aynı rakama ulaşıyoruz yaklaşık.

İlk 2 yıl İşyat alan karlıyken 4. Yıldan itibaren ev daha karlı olacağa benziyor.

Anlaşılmayan ya da şurasını yanlış yapmışsın dediğiniz bi yer varsa söyleyin düzelteyim.

340.000 tl ye aldığımız evi 5 yıl sonra 680.000 tl ye satabilir isek sizin hesap daha mantıklı fakat gerçekte böyle olmuş olsaydı hiç kimse döviz ile mevduat faizi ile ilgilenmez parasını eve yatırırdı

6.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Bana sormadınız ama ben bir cevap vermek isterim.Her yıl yüzde 20 lik artış artık evde kesinlikle hayal.Ben yüzde 5 ila 10 arasında bir artış bekliyorum önümüzdeki 5 yıl.
    Üstadım estağfurullah, tabii ki görüşünüz çok kıymetli.

Dediğim gibi, söylediğiniz rakamlar değişir, bundan sonra hayal de olabilir ama görüyorsunuz insanlar bilmiyor.

İşyat 5 yılda, ev 15 yılda amorti eder sanıyor.

Geçen gün bi arkadaş sordu ya, "Şimdi 100 bin liralık alsam, 1 ay sonra temettü alınca 100+18,7=118,700 bin lira param mı olacak?" demiş.

Geçen gün twiterde Belgin Maviş "Tekfen 1 lira nominal bedelli hisseye 54 kuruş net temettü veriyor" yazmış. Altına bir vatandaş, "1 liralık hisseye 54 kuruş temettü veriyorsa, 1.000 liralık alsam bana geri 1,540 lira mı verecek yani?" yazmış.

İnsanlar gerçeği tam olarak öğrensinler, zorla biriktirdikleri paraları yanlış öğrenip, yanlış yatırım yapıp hayal kırıklığına uğramasınlar.

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Yani hesap tam olarak dediğiniz gibi değilse de bu kağıt bence de emlaktan daha iyi bir alternatif.
    Arkadaşlar borsada her yıl böyle yüksek temettü veren hisseler dövizden,mevduat faizden,altından,emlaktan daha iyi bir yatırım aracı olduğuna inanıyorum

Üstadım estağfurullah, tabii ki görüşünüz çok kıymetli.

Dediğim gibi, söylediğiniz rakamlar değişir, bundan sonra hayal de olabilir ama görüyorsunuz insanlar bilmiyor.

İşyat 5 yılda, ev 15 yılda amorti eder sanıyor.

Geçen gün bi arkadaş sordu ya, "Şimdi 100 bin liralık alsam, 1 ay sonra temettü alınca 100+18,7=118,700 bin lira param mı olacak?" demiş.

Geçen gün twiterde Belgin Maviş "Tekfen 1 lira nominal bedelli hisseye 54 kuruş net temettü veriyor" yazmış. Altına bir vatandaş, "1 liralık hisseye 54 kuruş temettü veriyorsa, 1.000 liralık alsam bana geri 1,540 lira mı verecek yani?" yazmış.

İnsanlar gerçeği tam olarak öğrensinler, zorla biriktirdikleri paraları yanlış öğrenip, yanlış yatırım yapıp hayal kırıklığına uğramasınlar.
    Aynen hocam İsyatda benim canımı sıkan konu başka.Spk nın sayfasından isyatın değeri günlük izlenebiliyor.Şimdi 25 aralık 25 şubat arasına girdim.2 ayda 240 600 den 243 700 e çıkmış.240milyonu bankaya faize koysa yüzde 2 faiz alırdı 240 milyon 244 800 bin olurdu.Yani işyatın yönetimi biraz portföy yönetiminde sıkıntı yaşıyor bence.E bir de kazandığından fazlasını dağıtırsa bu yılki gibi sayın ctuğrulun senaryoları akla gelmiyor değil.Hayırlısı bakalım.

Sayfa 249/930 İlkİlk ... 149199239247248249250251259299349749 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •