2018 yılı üçüncü çeyrekte döviz rekor kırmış idi dönem başında 4,60 ile başlamış dönem sonunda ise 5,94 ile kapatmış idi...o çeyrekte ihracat spk bilançosuna göre 43 milyon olmuştu...
dördüncü çeyrekte ise 5,94 den başlayıp dönem sonunda 5,30 ile kapatmış idi..son çeyrekte ise ihracat miktarı dövizin düşmesi nedeniyle 40,5 milyonda kaldı...bu düşüşte ayrıca mevsimsel olarak durgun bir çeyrek olmasının nedeni de vardı..
2019 ilk çeyrekte ise döviz dönem başında 5,30 ile başlayıp dönem sonunda ise 5,63 ile kapattı...dönemin son on gününde bu çıkış olduğu için satışlara pek yansıması olmayacak diye düşünüyorum...ilk çeyrekte döviz ortalama 5,40 civarlarında işlem gördü diye tahmin ediyorum...o yüzden de ihracat miktarı eğer bir önceki çeyrek kadar olmuşsa bile ciro miktarı yine 40,5 milyon olması beklenebilirdi...ama ilk çeyrekler her zaman canlı olduğundan ben ihracat miktarının 45 milyon tl olmasını bekliyorum...
yurtiçi satışların ise son çeyrekteki 27 milyona biraz da eklenerek 30 milyonu bulmasını bekliyorum...
borcun 17 milyon düşecek olması çok olumludur..bundan sonraki süreçte şirketini yeni yatırımları olmayacağı için gelen geliri borçlarına verecektir ..buda finansman giderlerini yıllar geçtikçe daraltır..
bu yeni baskı ve kesim makinası şirketin en az 5 yılını hiç bir sorun çıkarmadan vede yeni yatırım ihtiyacı doğurmadan götürür...o vakte kadar durdo finansal olarak büyük rahatlama sağlar..
zaten borçların son 46 milyonu iki makina alımından kaynaklandı..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri