Artan

8,25 10 14:40
11,14 9.97 14:39
2,99 9.93 14:41
6,10 9.91 14:38
6,23 9.88 14:40
Artan Hisseler

Azalan

12,42 -10 14:40
11.090,00 -9.98 14:40
174,90 -9.98 14:41
336,75 -9.96 14:40
41,94 -9.96 14:41
Azalan Hisseler

İşlem

10.277.408.143,60 14:41
10.151.918.822,69 14:41
7.806.552.247,10 14:41
4.336.918.532,78 14:41
4.156.117.237,00 14:41
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 250/875 İlkİlk ... 150200240248249250251252260300350750 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,993 - 2,000 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by thinktank Yazıyı Oku
    Diyelimki Ziraat bankasından yatırım yapmak için 10 yıllık kredi çekeceksiniz. 500.000 TL lik kredinin aylık faiz oranı %0.88, yatırım seçenekleriniz şunlar:

Yıllık 21.600 TL kirası olan (1.800 TL kira) bir konut. Konutun değerinde ve kirada minimum yıllık enflasyon oranında artış.
    Yıllık 50.000 TL temettü getirisi ola bir GYO. Hisse değerinde ve temettü değerinde minimum yıllık enflasyon oranında artış.
    Yıllık temettü getirisi olmayan ancak yatırım yaparak büyüyecek beğenip seçtiğiniz şirketin hissesi. Hisse değerinde minimum yıllık enflasyon oranında artış.

Bu seçeneklerden hangisine yatırım yapardınız?
    GYO'larda doğru temel analiz yapabilmek zordur. Daha doğrusu gelecekte ki karını ve değerini doğru hesaplayabilmek zordur.

Yatırım yapan bir gyo ağırlıklı olarak kredi çekerek yatırım yapıyorsa, kur artışı ve faiz yükselmelerinde çok ciddi sıkıntıya girer. İş GYO 2016 12 aylık bilançoda ödediği finansal giderler (kur artışı ve faiz yükselmesinden kaynaklı olan ekstra finansal giderler), bu sene dağıttığı nakit temettüden daha fazlaydı. Kar yarı yarıya tıraşlanmıştı yani.

Ayrıca GYO'lar değer artışını bilançosunda kar olarak gösterir ama bu kar ortada nakit olarak değildir ve borsa sadece nakit karlılığı fiyatlar. Eilnizde çok değerli arsalar olsun, öylece boşa yatıyorsa üzerinde bir proje yoksa borsada bu fiyatlanmaz.

Yatırım yapmayan (panora ve akmerkez gibi) gyo'lara gelince, bunlar ellerinde tek bir avm olan gyo'lar. Her avm günü geldiğinde eskir, modası geçer. Yakınına yapılan yeni bir avm, eskisini vurur. Sonra gün geldiğinde bu eski avm de artık dükkanlar kiraya verilemez veya kiralar çok düşer. O sebeple bu tür gyo'larda 10 yıl ya da 20 yıl sonra ne olacağını bilemezsiniz.

Kısacası GYO'da risk yok gözükse de gerçekte risk çoktur ve bu sebeple borsada hep ucuz fiyatlanırlar.

Bu aslında birazda bizim gyo'ların kötü yönetilmesinden kaynaklı. Yurtdışında her sene dolar bazında temettüsünü arttıran, hisse değeri de düzenli artan gyo'lar mevcut. İleri boyutlarda vergi dilimine girmeyecek boyutta olursa yurtdışı GYO'lar çok çok daha cazip.

Sayın Hısım, esasında haklısınız nakit temettü verme gibi bir kanuni bir gereklili yok, ama her GYO bir taahhütte bulunuyor kendi çerçevesinde, burda güven ön plana çıkıyor. Örnek olarak Panorayı vermek isterim, hem portföyümde olması açısından hemde şirketi incelemiş olmamdan dolayayı. Esas sözleşmenin 29 maddesinin e şıkkında yıllık dağıtılabilir karın en az %75 ini pay sahiplerine nakden dağıtacağını beyan ediyor.

Sermayesi 87 Milyon lot.

Son 3 senedir %44 oraninda kar payi dagitmis.

https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=PAGYO

3.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Sermayesi 87 Milyon lot.

Evet, zaten firma 3-4 senedir halka açık, ama sadece bu firmaya odaklanmıyalım, bir Akmerkez veya yeni gimat gibi firmalarda mevcut, sadece panoranın piyasa değeri defter değeri daha düşük...

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Sayın Hısım, esasında haklısınız nakit temettü verme gibi bir kanuni bir gereklili yok, ama her GYO bir taahhütte bulunuyor kendi çerçevesinde, burda güven ön plana çıkıyor. Örnek olarak Panorayı vermek isterim, hem portföyümde olması açısından hemde şirketi incelemiş olmamdan dolayayı. Esas sözleşmenin 29 maddesinin e şıkkında yıllık dağıtılabilir karın en az %75 ini pay sahiplerine nakden dağıtacağını beyan ediyor.

Sermayesi 87 Milyon lot.

Bence burda bir yanlış anlaşılma var. Kar dağıtım oranı %44 olsa da kira gelirlerinin hemen hemen hepsini dağıtmış. Net karın yaklaşık yarısı değer artış kazancı aslında yani fiktif bir kazanç, bunu dağıtması da doğru olmazdı zaten. Geçmiş yıl (gk) karlarındaki tutar da burdan kaynaklanıyordur. En erken 2012 bilançosuna baktım. 2012 deki avm değeri 590 milyon gk 393, şuanda avm değeri 733, gk 614. Geçmiş yıl karlarındaki artışın en az %60'ı avmdeki değerleme farkından kaynaklanıyor. Daha ayrıntılı bakmak lazım tabiki ama en azından son 3 yılda ticari faaliyetlerinden yani kira gelirlerinden gelen paranın hemen hemen hepsini dağıttığını rahatlıkla söyleyebilirim.

GYO'lara özellikle pagyo, yggyo ve akmgy bana göre diğer hisselerle değilde caddedeki dükkanla veya kiradaki ikinci evinizle kıyaslanmalı. Alternatif olarak diğer gayrimenkulleri seçerseniz bana göre gayet makul ve gayrimenkul yatırımı amacıyla değerlendirilebilecek hisseler.

Alıntı Originally Posted by dividend Yazıyı Oku
    Bence burda bir yanlış anlaşılma var. Kar dağıtım oranı %44 olsa da kira gelirlerinin hemen hemen hepsini dağıtmış. Net karın yaklaşık yarısı değer artış kazancı aslında yani fiktif bir kazanç, bunu dağıtması da doğru olmazdı zaten. Geçmiş yıl (gk) karlarındaki tutar da burdan kaynaklanıyordur. En erken 2012 bilançosuna baktım. 2012 deki avm değeri 590 milyon gk 393, şuanda avm değeri 733, gk 614. Geçmiş yıl karlarındaki artışın en az %60'ı avmdeki değerleme farkından kaynaklanıyor. Daha ayrıntılı bakmak lazım tabiki ama en azından son 3 yılda ticari faaliyetlerinden yani kira gelirlerinden gelen paranın hemen hemen hepsini dağıttığını rahatlıkla söyleyebilirim.

GYO'lara özellikle pagyo, yggyo ve akmgy bana göre diğer hisselerle değilde caddedeki dükkanla veya kiradaki ikinci evinizle kıyaslanmalı. Alternatif olarak diğer gayrimenkulleri seçerseniz bana göre gayet makul ve gayrimenkul yatırımı amacıyla değerlendirilebilecek hisseler.
    Farkettim Sn.Divident, tesekkurler.

6.  Alıntı Originally Posted by dividend Yazıyı Oku
    Bence ......
    Dividend Matematikte bölme işleminin "bölen"i değil mi?

7. Artık topik başlıklarına aykırı yazanları da eleştirmekten vazgeçtim. Geyik yapanlara - Ver coşkuyu, ver mehteri - diyenlerden olacağım. Demek ki vatandaşa böylesi layıkmış. Ben mi düzelteceğim, ya da ben düzeleceğim.

Alıntı Originally Posted by ihtiyar Yazıyı Oku
    Artık topik başlıklarına aykırı yazanları da eleştirmekten vazgeçtim. Geyik yapanlara - Ver coşkuyu, ver mehteri - diyenlerden olacağım. Demek ki vatandaşa böylesi layıkmış. Ben mi düzelteceğim, ya da ben düzeleceğim.
    Bu yasa boyle gelmissin, bu tasidigin kizginlik ve nefretle ne kadar gidersin bilmem.

Ancak dikkat ettigim, ne zaman ki, yandas olmayan biri dogrulari yaziyor, hemen sahneye cikip siyaset yazmayin diyorsun.

Bunu,kadrolu trollere yaptigini hic gormedim.

Bu konuda gorevli bir heyet var, gerekeni onlar yaparlar.

Onlari gaza getirmek de hic ahlaki degil ayrica.

Sayfa 250/875 İlkİlk ... 150200240248249250251252260300350750 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •