Sayfa 256/341 İlkİlk ... 156206246254255256257258266306 ... SonSon
Arama sonucu : 2727 madde; 2,041 - 2,048 arası.

Konu: ULKER - Ülker Bisküvi

1. Vergi ödemesi yok.. Yani bir para çıkışı yok... Onu anlatmaya çalışıyorum... Eretelenmis vergi varlığından düşme yapılıyor... Devletin kasasına giren bir para yok... Muhasebesel bir durum.. Tamamen kağıt üzerinde... Yani vergi ödeyecektim ama ödemiyorum diyor şirket...

2. https://youtu.be/U36oxVfrTVY?si=qvhoLjjlgdRUqJGr
    Cemal Demirtaş diyor ki , Murat Ülker ile konuştum , uyarılarda bulundum vs , durumlarını düzelmeleri için en fazla 6 ay süre tanıdım kendime .
    Oldu , oldu , olmadı arkama bakmam çeker giderim bu hisselerden ..

3.  Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    Vergi ödemesi yok.. Yani bir para çıkışı yok... Onu anlatmaya çalışıyorum... Eretelenmis vergi varlığından düşme yapılıyor... Devletin kasasına giren bir para yok... Muhasebesel bir durum.. Tamamen kağıt üzerinde... Yani vergi ödeyecektim ama ödemiyorum diyor şirket...
    Yani devlete vermiyor , ama karda göstermiyor belirlenen miktar parayı . Böyle bir şey mi anlamak lazım ?

4. Ertelenmiş vergi diye bir varlık var... O varlıktan düşme oluyor..... Kağıt üstünde...giren çıkan bir para yok... Zamanında zarar etti... Şimdi kar ediyor... Ama vergi ödemiyor... Çünku zarari noturlemsi lazım önce... Onun hesabı bu... Devlet ettiğin zarara karşılık gelen vergi kadar, vergini almayacam diyor... Kar etmeye başladığında... Zarr ederken ertelenmiş vergi geliri olur... Kar etmeye başlayınca vergi gideri.... Notr olunca dengelenir...

5.  Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    Ertelenmiş vergi diye bir varlık var... O varlıktan düşme oluyor..... Kağıt üstünde...giren çıkan bir para yok... Zamanında zarar etti... Şimdi kar ediyor... Ama vergi ödemiyor... Çünku zarari noturlemsi lazım önce... Onun hesabı bu... Devlet ettiğin zarara karşılık gelen vergi kadar, vergini almayacam diyor... Kar etmeye başladığında... Zarr ederken ertelenmiş vergi geliri olur... Kar etmeye başlayınca vergi gideri.... Notr olunca dengelenir...
    Şöyle anlıyorum kendi adıma . Geçmiş yıllarda etmiş olduğu zarara istinaden , son dönemdeki karın aynı , yada , bir miktarını ayırıyor bir kenara .
    Bu durun da son edilen karın az gözükmesine neden oluyor diye anladım .Doğru anladıysam .
    Konuyu ilk açan Arkadaş , bu durum yıl sonu bilançosun da gene aynı muhasebeleştirme olur mu diye endişe ediyor galiba .
    Umarım haklı çıkmaz !

6.  Alıntı Originally Posted by gazeteci Yazıyı Oku
    Şöyle anlıyorum kendi adıma . Geçmiş yıllarda etmiş olduğu zarara istinaden , son dönemdeki karın aynı , yada , bir miktarını ayırıyor bir kenara .
    Bu durun da son edilen karın az gözükmesine neden oluyor diye anladım .Doğru anladıysam .
    Konuyu ilk açan Arkadaş , bu durum yıl sonu bilançosun da gene aynı muhasebeleştirme olur mu diye endişe ediyor galiba .
    Umarım haklı çıkmaz !
    diyelimki 10 mr zarar etti şirket...bir sene....sene sonu belli bir miktar ert vergi gelri yazar....mesela 2 mr diyelim....seneye de 10 mr kar ederse....vergi ödemez....neden...çünkü geçen sene zarar etti...devlet baba almıyor....ama geçen senden elde edilen ert vergi varlığındaki 2 mr yi siler.....işte biizm gördüğümüzz bu....yani bu vergi kıyağının kaydı....giren çıkan bir para yok..

evet daha hala mevcut ert vergi varliğı...iki çeyrek daha yazabilir...
    Son düzenleme : kingsailor; 20-02-2025 saat: 16:54.

**bir ben kaldım formasyonu

Anladım ki,
    bildim, gördüm , yaşadım dediklerim,
    daha bilmem gerekenlerin yarısıymış
    mücadele edip savaştığım sular,
    daha hikmet denizinin kıyısıymış.

(ANIL dan alıntıdır).

**Bir zamanlar maziye bak, ne kadar şendik...Şimdi buralar terkedilmiş maden kasabası gibi...https://en.wikipedia.org/wiki/Bodie,_California

**bir zamanlar, onlarca kişi tarafından senin yüzünden millet para kaybediyor; 300-500 olacak diye gaz veriliyordu...nerede bu adamlar??
    Son düzenleme : ft-2; 21-02-2025 saat: 08:51.

8. Bu arkadaş şey değilmi... Ülker yıldız holding iştiraki alacak diyen...

Yalan konuşmuş demek...

Sayfa 256/341 İlkİlk ... 156206246254255256257258266306 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •