Sayfa 257/346 İlkİlk ... 157207247255256257258259267307 ... SonSon
Arama sonucu : 2762 madde; 2,049 - 2,056 arası.

Konu: SELEC - Selçuk Ecza Deposu

1. Bu bilançoya değil mükemmel, iyi demek bile akıl karı değil. Neresine bakarak iyi diyorsunuz anlayabilmiş değilim.
    Satışlar % 21 artarken maliyetler % 23,5 artmış.
    Banka kredileri ile ticari borçlar ödenmiş. Yani mal alım vadeleri kısalmış. Banka kredileri 251 milyon TL.den 969 milyon TL.ye çıkmış.
    Bunun sonucunda banka kredileri % 477 artarak 9 milyon TL.den 53 milyon TL.ye yükselmiş.
    Geçen yıl 6 aylık kar 455 milyon TL iken 383 milyon TL. ye düşmüş.
    1. çeyrek kar 247 milyon TL iken 2. çeyrek karı 137 milyon TL. ye düşmüş
    Geçen yıl 2. çeyrek karı 201 milyon TL iken bu yıl 2. çeyrek karı 137 milyon TL ye düşmüş.
    Bütün bu verilerden sonra açıklanan mali tablolara iyi deniyorsa ben ancak pes derim. Yatırımcıları yanıltmayınız lütfen.

2. Bir de şöyle bir çizim de yapılabilir:

Bu çizime göre , hisse bir dönüm noktasında; ya düşecek ya da bu kadar yeter diyecek..
    Bilgiler araştırmaya yönelik olup al,sat ya da tut tavsiyeleri içermez...

Alıntı Originally Posted by cemmer97 Yazıyı Oku
    Bu bilançoya değil mükemmel, iyi demek bile akıl karı değil. Neresine bakarak iyi diyorsunuz anlayabilmiş değilim.
    Satışlar % 21 artarken maliyetler % 23,5 artmış.
    Banka kredileri ile ticari borçlar ödenmiş. Yani mal alım vadeleri kısalmış. Banka kredileri 251 milyon TL.den 969 milyon TL.ye çıkmış.
    Bunun sonucunda banka kredileri % 477 artarak 9 milyon TL.den 53 milyon TL.ye yükselmiş.
    Geçen yıl 6 aylık kar 455 milyon TL iken 383 milyon TL. ye düşmüş.
    1. çeyrek kar 247 milyon TL iken 2. çeyrek karı 137 milyon TL. ye düşmüş
    Geçen yıl 2. çeyrek karı 201 milyon TL iken bu yıl 2. çeyrek karı 137 milyon TL ye düşmüş.
    Bütün bu verilerden sonra açıklanan mali tablolara iyi deniyorsa ben ancak pes derim. Yatırımcıları yanıltmayınız lütfen.
    Biz daha kötü bekliyorduk
    Kötünün iyisi
    3 ay hiçbir hastane çalışmadi
    Buna rağmen kar açıkladı
    Ytd

4.  Alıntı Originally Posted by ebcim Yazıyı Oku
    Biraz evvel ayrıntılı bilançoyu incelemeye başladım.Örneğin; 2020 - 3 aylık bilanço da satış gelirleri 5.516 milyon olarak gözükürken şimdi , 2020 -6 aylık bilanço da satış gelirleri 10.230 milyon olmuş.Satış gelirleri son üç ay da % 100 artmış.Demek ki,pandemi süresinde işler % 100 artmış Burada lütfen yanlış değerlendirme yapmayalım.Peki bu kar nereye gitmiş ?..Geçen üç aylık da kısa vadeli borç 7.155 milyon gözükürken şimdi 5.133 milyona düşmüş. 2 MİLYARA YAKIN BORÇ ÖDENMİŞ...Bence süper bir bilanço gelmiş.Kağıt yarın taban olur veya tavan olur.Onu bilemem.Ben bilanço açısından değerlendirme yaptım.Lütfen sizler de bilançoyu inceleyin...
    Düzeltme: Satış gelirleri değil satış hasılatı olacak.Hakikaten bir önceki 3 aylık bilançoya göre satış hasılatı % 100 artmış.Ama en önemlisi 2 milyar liralık kısa vadeli borç ödenmiş.Tekrar ediyorum ; süper bilanço...

5.  Alıntı Originally Posted by honky Yazıyı Oku
    Biz daha kötü bekliyorduk
    Kötünün iyisi
    3 ay hiçbir hastane çalışmadi
    Buna rağmen kar açıkladı
    Ytd
    saçmalamanın bu kadarı fazla, hangi hastahane çalışmamış.

6.  Alıntı Originally Posted by ebcim Yazıyı Oku
    Düzeltme: Satış gelirleri değil satış hasılatı olacak.Hakikaten bir önceki 3 aylık bilançoya göre satış hasılatı % 100 artmış.Ama en önemlisi 2 milyar liralık kısa vadeli borç ödenmiş.Tekrar ediyorum ; süper bilanço...
    Sayın ebcim; siz mali tablo yorumlamayın daha iyi. kendinize de zarar verirsiniz. Yukarıda yazdıklarımı okursanız sizin yazdıklarınızın ne kadar yanlış olduğunu görürsünüz.

7. siz istediğiniz kadar tartışın piyasa yarin buna karar verecek. sabah ola hayr ola

8.  Alıntı Originally Posted by honky Yazıyı Oku
    Yıl sonu hedefi ne olabilir selec in
    Bu bilanço ile 11.75

Sayfa 257/346 İlkİlk ... 157207247255256257258259267307 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •