Sayfa 258/781 İlkİlk ... 158208248256257258259260268308358758 ... SonSon
Arama sonucu : 6246 madde; 2,057 - 2,064 arası.

Konu: THYAO - Türk Hava Yolları

1. Citi bugün pek almaya niyeti yoktu anlaşılan. Gördüğüm kadarıyla az bir miktar satmış ve elinde 177,7 milyon hisse var görünüyor. Belkide satışları bitirdi yada beklemeye geçebilir. Bence Hiç belli olmaz ne yapacağı. Kapanışa doğru yine toparladı ancak alımlar kuvvetli olsaydı daha yukarda olabilirdi. Dunya piyasaları da 3 gun sonrasında biraz sakinleşmiş görünüyor. Haftaya daha iyi şeyler görebiliriz gibime geliyor. 5 mayıs tan bu yana yatayda hisse. Buralarda daha ne kadar tutarlar bilemem ama aşağı gitmeye pek niyeti yok gibi sanki.
    Haftaya bakalim neler görücez. Zaten bist30 içinde kalitelive ucuz boyle getirisi olan pek fazla hisse yok. Defter değerine göre En ucuzlar arasında gezinmeye devam ediyoruz.
    Tavsiye içermez kendi düşüncem dır

2.  Alıntı Originally Posted by Dvk_Psh Yazıyı Oku
    ve beklenen haber
    @pardus hocam müsait oldugunuzda bir analizini yollarmısınız.
    msci girisi ve su ana kadar thy hakkında
    Selamlar hocam,

MSCI konusunda ciddi bri etkisinin olacağını düşünmüyorum, çünkü borsada yabancı payı oldukça azaldı, eskiden olsa bir kaç fon grip 50 milyon lotluk alım yapar hisse %50 yaptırırdı, şu an pek öyle bir durum olacağını düşünmüyorum.

Bunun haricinde olumlu beklentilerim var;
    Fonların ve aklı başında bireysel yatırımcıların ilgisinin giderek artacağını düşünüyorum.

Geçmiş zirve değerleri 5 dolar civarında hisse başına, ve 2015 yılı karı ise 1 milyar dolar civarındaydı, ancak şu an THY, 2015 yılının THY'si değil, başta geniş gövde olmak üzere kapasite neredeyse %50 artmış.

Geçmiş yıllara göre hava kargo fiyatları çok karlı, THY'nin ciddi gelir kalemlerinden biri oldu. 2020 yılı için 500 milyon dolara yakın bir katkısı olabilir.

Pandemi öncesi yıllardaki bilet fiyatlarına bakarsanız dolar bazında şu an %60-70 daha yüksek bir fiyata bilet satışının yapıldığını görürsünüz, örnek 2016-2018 ankara istanbul 60TL civarlarındaydı dolar kuru 3.0-3.5TL. dolardaki artış 5 kat bile değil, ama bilet fiyatları 500-600 neredeyse 10 kat. Bu sadece artan akaryakıt fiyatlarından kaynaklı olamaz, atlas, onur air gibi bir çok havayolu kapandı, bir çoğu ise personeli çıkardığı için şimdi eski kapasitesini ulaşmakta sorun yaşıyor. THY ise rakiplerine göre çok daha hızlı toparlandı.

Mayıs ayı uşus sayıları 2019'u neredeyse yakalamış görünüyor, başta bayram kaynaklı olduğunu düşündüm ama bu hafta belirgin bir şekilde görülüyorki aylık bazda 2019 un %90nından fazlası yakalanmış olacak, yaz aylarında belki üstüne de çıkar.

ilk çeyrek karını beğenmeyenler oldu, THY normalde kışın zarar eder yazın para kazanır, bir sanayi şirketi gibi her çeyrek aynı parayı kazanamaz. Geçmiş yıllarına bakarsanız kış ayları hep zarardır.

Bunun yanında pandemi döneminde çok ciddi tassaruf önlemleri alındı ve bunlar uzun bir dönem kalıcı, ciddi bir optimizasyon var bu konuda.

Müdür 1.4 milyar dolar hedefleri olduğunu belirtti, ben rahatlıkla 1.5-2.0 milyar dolar kar rakamının yakalanabileceğini bekliyorum.

Özetlersek, benim beklentilerime göre hisse başına hedef fiyat 7-8 dolar gibi bir rakam çıkıyor.

Bunun haricinde risklerden de bahsedersek,
    ukraynadaki savaşın etkisinin giderek azalacağını ve bir süre bölgesel olarak devam edecek gibi görünüyor, ancak rusyanın köşeye sıkışıpta ufak çaplı bir nükleer silah kullanması, çok olumlu beklentiler ile yaz aylarına giren THY için çok kötü olabilir.

En büyük risk ise, dolar TL karşısında tarihte görülmemiş bir değerden işlem görüyor ve kur korumalı sistemde sıkıntılar çıkmaya başladı ki kurda artış görülüyor. İşler kontrolden çıkarsa, yüksek bir faiz artışı gündeme gelecektir. Bu durumda dolarda sert bir duşüş olur ve tüm döviz geliri olan şirketler bundan ciddi zarar görür.

3.  Alıntı Originally Posted by nippon Yazıyı Oku
    Ellerindekinin hepsini satsalar da kurtulsak bari. Bu arada PGSUS yoluna devam ediyor..(Burada yabancı yok mu acaba? Yoksa bizdeki bu kadar olumlu gelişmeye rağmen yukarı gidemediğine göre, ters köşe mi yapacaklar.)ytd
    Pegasus taki yabancı alışları sanki Cin Ali nin alışları gibi..Malum bankalara kredi için hisse rehni veriyorlar.. Şirket ne kadar değerli ise kredi miktarı o kadar artıyor..

Kayserili bir Öğretmen nasıl dolduruşa geldiyse 5-6 yıl önce evini 300 bin tl ya satıp kiraya çıkmış parasıyla ve ayrıca maaş ve ek dersiyle 7.00-9.30 aralığında 60 bin lot THYAO biriktirmiş, üzerinden salgın geçti, fiyatı 14 tl dan 7.40 tl ya kadar düşmüştü, eşiyle de boşanma aşamasına gelmişler, hırs yapıp beklemiş sonunda hepsini atlatmış THYAO şimdi 42.50 tl yani 2.5 trilyon tl yapıyor, sattığı evi ise şimdi 600 bin tl olmuş,
    Bunu diğer topikler de coinlerden batanlar intihar edenler olduğundan bahsetmişler, öylesi de var böylesi de var! diye orada da paylaştım, güzel bir örnek olması nedeniyle burada da paylaşmak istedim,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Somewhere in the moon
    Gönderi
    7,054
    Pardus hocam vakit ayirip yazdığınız için tesekkür ederim,
    Yüksek faiz arttirimi kacilinilmaz olacak ama bu ne zaman olacak?
    Eger erken secim kararı alnirsa bu önümüzdeki ay alınıp kasım gibi konusuluyor
    secim karari ile sandık arasinda kaç gün olmasi gerekir tam bilmiyorum bunu ağustosaa cekebilirler,

Yada secim olmasa bile Kasım ayi gibi bir faiz artışı yapılır,
    Bu konut piyasasini ve doları aşağıya dogru ceker ama burda son dönemde tekstilde bir yükselme vra
    hem çinin covid yüzüden kapanması siparisleri türkiyeye cekti hemde yüksek kurun birlikte getirdiği avantajlar
    dolardaki ani düsüsler emek yoğun istihdam edilen tekstilide etkileyecek ki normal sartlarda yapilmamasi lazim,

Secim sonrası belirsizlikler ortadan kalkıp iktidar degisir yada degismez ama ekonomik politikalar
    keyfiyetten uzaklasalım tüm dünyanın kabul ettiği evrensensel normlara dönerse çıkan yabancı tekrak geri gelir.

Saygilar.
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
    Dürüstlük çok pahalı bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin

6. Bugün de alimlar önde gibi. Rusya ayrica THY uçaklarına 349 uçuş için izin vermiş şeklinde haber okudum. Citibank sabahtan satıcılı gibi görünüp artıya geçti tekrardan. Sanırım alttan toplama yapmak istedi ancak pek satış olmadı, aksine alımlar önde gibi görünüyor. Ogleden sonra 43 uzerinde geziniriz diye düşünüyorum. Kapanışta da güzel şeyler görebiliriz diye düşünüyorum. Son 10 gündür yatay pozisyonda, yeterince dinlendi bence, artık kanal atlaması lazım diye düşünüyorum ben. Bakalım nasıl olacak.

7.  Alıntı Originally Posted by Yalniz Mehmet Yazıyı Oku
    Bugün de alimlar önde gibi. Rusya ayrica THY uçaklarına 349 uçuş için izin vermiş şeklinde haber okudum. Citibank sabahtan satıcılı gibi görünüp artıya geçti tekrardan. Sanırım alttan toplama yapmak istedi ancak pek satış olmadı, aksine alımlar önde gibi görünüyor. Ogleden sonra 43 uzerinde geziniriz diye düşünüyorum. Kapanışta da güzel şeyler görebiliriz diye düşünüyorum. Son 10 gündür yatay pozisyonda, yeterince dinlendi bence, artık kanal atlaması lazım diye düşünüyorum ben. Bakalım nasıl olacak.

Rüzgar Tombul Kuş’tan yana esiyor. İkinci çeyrekte güzel gelecek onu fiyatlıyor, diğer çeyrekler muhtemelen katlayarak gelecek gibi görünüyor. YTD.

Taşınan Açıklar da oldukça azalmış, sadece GARAN THYAO EREGL taşınmış, THYAO nda açık böyle devam ederse tahta yapıcısı da aşağı bırakmaz, belli ki açıkcılar piyasa oyuncuları,

Sayfa 258/781 İlkİlk ... 158208248256257258259260268308358758 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •