-
Karışık işler;
-
DJI' a uyayım derken telef oldu, debriyaj balatasından yanık kokusu geliyor;
-
BİST 100/XU100 senaryolar; (değiş tonton durumları)
-
-
Vaktiniz varsa eğer ICBCT yede bakabilir misiniz ? Şimdiden teşekkür ederim. Bol kazançlar...
SM-J110H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
Ana sayımına bakmadım, hızlıca son kısma baktım, son kısım şöyle görünüyor. İki alternatif var, yan yana yazdım. Yatırım tavsiyesi değildir;
-
D yi tamamlanmış olabilir, kırmızı çizgiyle yüzleşecek gibi..
-
Durum tespitine yönelik, karalamalar;
Yaşanan gelişmeler malum, DXY, USDTRY, XU100 mukayeselerini inceleyelim;
DXY, 1973 krizi ile hesaplanmaya başlanan bir endeks, ilk değeri 100, doların belirlenen sepetteki diğer ülke paralarına göre değerini belirlemeye yönelik. Esasen yükselmesi düşmesinin birebir korelasyonu şeklinde değil de, bazı değerlerin altına inme yönünde veya tersine o değerden yukarı doğru uzaklaşma yönündeki trendleri, bazen pozitif bazen negatif korelasyon yaratıyor, grafikten bakalım;
BİST100 turuncu üstte, DXY siyah altta, lin scala. (DXY sayımına takılmayın, hala 5 nci dalga devam ediyor muhtemelen)

DXY' nin trend şeklinde yükselmesi ABD' deki yatırımcı açısından, paranın değer kazanması, riskin azalması, dolayısıyla borsaya para girişi anlamı taşıyabilirken, ABD dışı piyasalardan para çıkması bu piyasalarda düzeltme yaşanması anlamına geliyor. Öte yandan, DXY' nin yükselmesi dolar bazında ucuzlayan dış piyasalara sonradan, ilgili portföylerin risk algılarına göre oluşan pay kadar yabancı paranın dış piyasalara tekrar akmasına da yol açabiliyor.
Bunlar ABD ve dünya ekonomisinde her şey normal/kontrol edilebilir/doğal dalgalanmalar esnasında giderken yaşanabiliyor.
Görece değerlerin bir de iç dinamikleri var, aşağıda yine DXY ile doların (USDTRY) mukayesesi var;
Burada açıkça görülen, -ki farkındayız zaten, 2017 yılından itibaren bizde bir şeyler yolunda gitmiyor, üstelik bu değerler MB' nin yeni müdahale şekline rağmen bu durumda.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri