Sayfa 260/1000 İlkİlk ... 160210250258259260261262270310360760 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,073 - 2,080 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,150
    neyse yanlış anblamalara mahal vermeyelim.....
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Evet, bilgi güçtür. Bilgi üretmeyen eğitime bilime önem vermeyen sistemli planlı ve uzun vadeli düşünmeyen toplumların güce ulaşma şansı yoktur.. doğal seleksiyon çalışır ��
    +1 Saygılar..

3.  Alıntı Originally Posted by Enflasyon Yazıyı Oku
    Endekse bakmayın aradan seçin 5 parmağın 5'i bir değil bu sayede seçilenler varolur total endeksde yükselir. Ray Delio, Warren Buffett niye endekse basın keyfinize bakın diyor Amerikada hep seçilenler endeksde kalıyor.
    Yazmayım diyorum ama .. bist imkb vs türk borsasının 50 yıllık veya istediginiz uzun süre usd bazlı grafıgını yayınlayın görelim yukşelişi..

4.  Alıntı Originally Posted by kutsi Yazıyı Oku
    Yazmayım diyorum ama .. bist imkb vs türk borsasının 50 yıllık veya istediginiz uzun süre usd bazlı grafıgını yayınlayın görelim yukşelişi..
    Dow Jonesdan bahsettim.
    Bistte kağıt seçin. Temettü veren kağıtlar fena değil.

5. Argentine Peso Plummets To Record Low As Inflation Soars

https://www.zerohedge.com/news/2019-...nflation-soars
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6. kendi ülkende her türlü hırsızlığı ve yolsuzluğu yapacaksın
    sonra abd.ye karşı emperyalist söylemde buluncaksın, adamın kendi emperyalist olmuş
    uruguay devlet başkanı mujica gibi olursun da emperyalizme karşı samimiyetine inanırım

7.  Alıntı Originally Posted by Enflasyon Yazıyı Oku
    Yönetimde hata yok demedim. Arapların yönetimi çok mu iyi ama bak ne güzel yiyor venezuella niye yiyemiyor ? Chavez Amerikaya kafa tuttugu için olmasın ?
    Amerika başta Rusya ve Çin olmak üzere Kuzey Kore, İran gibi birçok ülkeye sürekli ambargolar uygulamaktadır. ABD ambargo uyguluyor diye bu ülkeler abd ye teslim mi olmalılar. Kuzey Kore Rusya, Çin ve İran ABD nin ambargoları karşısında dim dik ayakta duruyorlar. Bunun nedeni de uyguladıkları ekonomik politikalardan kaynaklanıyor. Venezuela daki yönetim üretime yönelik ekonomi yerine tek bir gelir kalemi olan petrol üretimine yönelmiş diğer fabrika ve tesisleri kapatarak üretim çeşitliliğini azaltmak suretiyle birçok kalemde dışa bağımlı hale gelmiştir. Yine bizdeki gibi tüm yatırımlarını betona dayalı yatırımlara yoğunlaştırmıştır. Tabi bunları yaparken de tıpkı bizdeki gibi yandaş şirket ve bazı kesimi zengin ederken halkın büyük bir kesimini görmezden gelmiştir. Petrol fiyatları 120 dolardan 36 dolara düşüncede betona dayalı kurdukları sistem çökmüştür. Halk açlıkla sınanmakta iken maduro Dubai ziyareti dönüşü uçağını İstanbula indirip nusret et lokantasında çatlayana kadar yeyip üstelik edepsizce adeta halkının içinde bulunduğu açlıkla dalga geçer gibi BU YEMEK KARŞILIĞINDA SANA BİR KAMYON PARA VERDİM deme cüretini göstermiştir. Venezuela halkının %53 ünün ülkeyi terk etmek zorunda kaldığını, seçime halkın ancak %43 katılımın olduğunu, hile yapan maduro hükümetinin ise bu %43 ün ancak %63 ü kadar oyla iktidarını sürdürdüğünü biliyormusunuz. ABD sömürgecilik yapıp birçok ülkeye ambargo uygulayarak çökertmek istediği tarih boyunca bilinen bir gerçektir. Bu gerçeği bile bile ülkesinin ekonomisini yönetemeyen ve dış tehditlere karşı kırılgan hale getiren yönetimlerin suçu yok mudur. Neyse ABD nin ambargoları karşısında ekonominizin ne kadar dirençli olduğu önemlidir. Geçen sene papaz meselesinde Türkiye de iki bakana kıytırık bir ambargo uyguladı diye doların 2 günde 7.20 ye yükselmesinin ülkemizde yarattığı sarsıntının izlerini hala hissetmiyormusunuz? Birde şöyle düşünün ABD tek bir yaptırım yerine İran a son uyguladığı 12 maddelik ambargoyu ülkemize uygulasa idi dolar şu an kaç TL olurdu? Enflasyon ve Faiz kaça yükselirdi. Bunu hesap edebiliyormusunuz. Peki ABD nin papaz tehdidinde dik durabildik mi yoksa yargıda şeyi şey mi ettik. Dik durduk diyorsanız davanın Savcısı neden değiştirildi, 2 gizli tanık neden birden tersi yönde ifade değiştirdi, 35 yıl ceza neden düşürüldü? peki ev hapsi ve yurt dışı yasağı neden kaldırıldı? ABD nin pervasızca ambargolarına en çok maruz kalan ülkelerden rusya kore çin iran a bakınız. onlara uygulanan ambargoları düşünün. Önemli olan ambargolara karşı dirençli bir ekonominizin olmasıdır. Buda ekonomide katma değerli üretime yönelik ekonomik politikalar ile kendi kendimize yeter duruma gelmek. İthalata bağımlılığımızı azaltıp ihracata yönelik üretim ekonomisini uygulamakla mümkündür. Ülkemiz kabile devleti değildir. ABD ye karşı dik durmalıyız ve milli güvenliğimizi ilgilendiren konularda asla taviz vermemeliyiz. Buda ancak dış müdahalelere karşı dim dik ayakta duran bir ekonomi ile mümkündür.

8. venezuellada ülkeyi terk edenler nüfusun %53'ü değil
    nüfusun 30 milyon olduğu bir ülkede 3 milyon uçmuş..!!

Sayfa 260/1000 İlkİlk ... 160210250258259260261262270310360760 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •