Sayfa 263/884 İlkİlk ... 163213253261262263264265273313363763 ... SonSon
Arama sonucu : 7065 madde; 2,097 - 2,104 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1. Garanti yatırım bu Sabah Vestel in hedefi şu anki fiyata düşürmüş. Akabinde de %2 üzerinde düştü.
    -
    Döviz'in artışı Vesbe'ye hem kar hem zarar ettirecek ama ihracat rakamlarını bilmeden eksi kalemi telafi etmesi imkansız olmasa da zor. Yeni fabrika ve Daewoo etkisi ne kadar olur ki?
    Yalnız fiyatın hala 5fk'da 9.50_10.50 civarında gezinmesi normal değil.

Vesbe nin geleceği parlak olsa da bu çeyrek bilanço iyi gelmeyecek gibi fiyatlaniyor görüntüde...

2.  Alıntı Originally Posted by birtasarimci Yazıyı Oku
    Garanti yatırım bu Sabah Vestel in hedefi şu anki fiyata düşürmüş. Akabinde de %2 üzerinde düştü.
    -
    Döviz'in artışı Vesbe'ye hem kar hem zarar ettirecek ama ihracat rakamlarını bilmeden eksi kalemi telafi etmesi imkansız olmasa da zor. Yeni fabrika ve Daewoo etkisi ne kadar olur ki?
    Yalnız fiyatın hala 5fk'da 9.50_10.50 civarında gezinmesi normal değil.

Vesbe nin geleceği parlak olsa da bu çeyrek bilanço iyi gelmeyecek gibi fiyatlaniyor görüntüde...
    twitter da bir yazar, vesbe nin doviz borcunu 650 milyon dolardan 200 milyon dolara düşürmüş gibi yazmış. eğer böyle ise, bu derece doviz borcunu azaltmışsa, deli kar gelir. çünkü bu dönem euro artısı altı aylığa göre çok oldu. satışların yüzde 92 si euroyla.

3.  Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    twitter da bir yazar, vesbe nin doviz borcunu 650 milyon dolardan 200 milyon dolara düşürmüş gibi yazmış. eğer böyle ise, bu derece doviz borcunu azaltmışsa, deli kar gelir. çünkü bu dönem euro artısı altı aylığa göre çok oldu. satışların yüzde 92 si euroyla.
    Sanırım yanlış okumuşsunuz. Öncelikle birim TRY Yoksa batarız...

İkinci olarak 650 milyon liradan 200 e düşmesi de zor zaten bu fiyatlardan neden kapama yapılsın ? Balık batmış zaten. Borç euro geliri ile zaten hedge'lir bi bakıma..

650 milyon lira 200 milyon ek kur zararı ile birlikte 9 aylıkta beklenen borç. Bence de rakam mantıklı 9 aylıkta ben de +200-250 milyon gibi ek yük (kur zararı) beklerim.

Daha önce de yazmıştım kur artışı tek seferlik zarar yazdırabilir ancak uzun vadede olumsuz değildir. Doğal hedge bulunmaktadır. Önemli olan hasılattır ve hasılat artışına özellikle satış adetlerinin sebep olması ve nihayetinde faaliyet karıdır.
    Ağustos ayında (sadece duyumdur bunu dikkate almayın) ihracat rakamı çöken TRY ile birlikte artışa geçmiştir.
    Son olarak bana göre bu borç miktarı da sürdürülebilirdir.

4.  Alıntı Originally Posted by sysdate Yazıyı Oku
    Sanırım yanlış okumuşsunuz. Öncelikle birim TRY Yoksa batarız...

İkinci olarak 650 milyon liradan 200 e düşmesi de zor zaten bu fiyatlardan neden kapama yapılsın ? Balık batmış zaten. Borç euro geliri ile zaten hedge'lir bi bakıma..

650 milyon lira 200 milyon ek kur zararı ile birlikte 9 aylıkta beklenen borç. Bence de rakam mantıklı 9 aylıkta ben de +200-250 milyon gibi ek yük (kur zararı) beklerim.

Daha önce de yazmıştım kur artışı tek seferlik zarar yazdırabilir ancak uzun vadede olumsuz değildir. Doğal hedge bulunmaktadır. Önemli olan hasılattır ve hasılat artışına özellikle satış adetlerinin sebep olması ve nihayetinde faaliyet karıdır.
    Ağustos ayında (sadece duyumdur bunu dikkate almayın) ihracat rakamı çöken TRY ile birlikte artışa geçmiştir.
    Son olarak bana göre bu borç miktarı da sürdürülebilirdir.
    Yılsonu için işler iyi görünüyor

5.  Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    Vesbe nin net borcu yaklaşık 350 milyon TL belki Vestel ile karıştırmıştır.

6. vesbe katarlılara satılabilirmi

7. Beyaz eşya iç satışlar Ağustos ta yüzde 22 azalmış.

8. İç satışların azalması iyi. Döviz bazında sudan ucuz fiyatlardaydi. Onun yerine ihracat iyice arttı. Muhtemelen de kayıplar Arçelik televizyon daha fazla

Sayfa 263/884 İlkİlk ... 163213253261262263264265273313363763 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •