Uzun vade yükselen trend desteği 3.60, oraları görebilir ama altına gelmesini beklemiyorum dedim. Kafadan atmadım. Teknik analiz grafiklerini koydum... Malda olanlar topa koydu tabiki ama teknik analiz ne derse o :-)
Aselsan da senin yaşın kadar süre geçirmişliğim vardır. Müsade et de şirketi ve yöneticilerini tanıyayım :-)
th, çok doğru bir şey yazdı. Bir mal sadece üretilmiş olmak için üretilmez. Maliyet çok önemlidir. Para asıl savaş esnasında gerekli olur! Pakistan kendi tankını, uçağını kaça mal etmiş. Bizler kaç liraya mal edeceğiz. Devletin parasını harcarken 2 kere dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum...
Halkb için th güzel analizler yapıyor, birazda teknik analize çalışsa süper olacak... :-)
herkese saygılar, selamlar...
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
1.54 dolar.
Tarihi dibi 1.45 dolar. 6.66
![]()
Yanlış yapıyorsun çünkü temettülerden arındırılmış tarihi dip olan ve 2008 Kasım ile 2009 Mart'ında 2 kere görülmüş olan 2.62 tl yi kullanıyorsun. Temettülerden arındırılmamış reel spot değer olan 3.18 baz alınmalıdır tarihi gün içi dip olarak ki o zamanki kurdan 1.77 dolar eder, 1.54 dolar değil. Bugün hisse 7.10 u gördü, 1.54 dolar ediyor senin de yazdığın gibi. Bugün itibariyle hisse Nisan 2007'de başlamış olan borsa yaşamında dolar bazında en düşük seviyeyi görmüştür ve bu seviye 2008 krizinde gördüğü dip olan 1.77 doların %13 altındadır.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Ne kadar doğru yazmışsınız, herkesin dile getirmekten çekindiği mevzuları benim gibi özgürce dile getirmeniz takdire şayan. ASELS'ın tank başına devletten alacağı 4.5 milyon dolar gerçekten de çok fahiş bir tutardır. Son model T-90 Rus tankının piyasa fiyatının sadece 4 milyon dolar, Çin tankının piyasa fiyatının ise 2.6 milyon dolar olduğu göz önüne alınınca bu sonuç net olarak ortaya çıkıyor. Eğer bu 4.5 milyon dolar rakamı doğru ise ASELS alenen ve bariz olarak devleti ve milleti kazıklıyor demektir. Gerçekten de kazıklıyorsa, devlete ve millete kazık atan bir şirketin hissesi alınmaz çünkü 80 milyonun vebalini üstünüze almış olursunuz. Vatanseverlik ve milliyetçilik aşkı ile bu hisseyi alanlar da 2 kere düşünmelidir. ASELS bu konuda bir açıklama yapmalı, tank başına ne kadar para alacağını açıklamalı, devlete ve millete kazık atmadığını kanıtlamalıdır.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Maalesef teknik analiz şu anda "out of the window" oldu, çalışmıyor. Hissenin fiyat hareketlerini şu anda tamamen psikoloji belirliyor. Öte yandan tahta sahipsiz olduğu için açığa satışlarla hisseyi aşağı sürmek hiç de zor olmuyor. Tahtada ne gerçek alıcı ne de gerçek satıcı var. Fiyat hareketleri tamamen spekülatiftir.
Yer İmleri