Sayfa 265/1032 İlkİlk ... 165215255263264265266267275315365765 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,113 - 2,120 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Tahminimce 24 Hazirana kadar hissedeki düşüş eğilimi devam eder, bir ihtimal 8 Temmuza kadar da devam edebilir. Artık 6 tl lere ineriz diye düşünüyorum çünkü tahtada alıcı yok. Tam olarak nereye kadar ineriz, bu konuda hiç bir fikrim yok çünkü müneccim değilim. 1 nolu Newton kanunu şöyle der: Hareket halindeki bir obje önüne engel çıkmadığı sürece hareketine devam eder. Bizim obje (hissedeki düşüş süreci) Ağustosun sonundan itibaren ful 9 aydır düşüş hareketini sürdürüyor ve önüne halen bir engel (alıcılar) çıkmış değil. Peki, bu engel ne zaman ve hisse hangi seviyedeyken çıkar? İşte onu bilemiyoruz.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ne kadar doğru yazmışsınız, herkesin dile getirmekten çekindiği mevzuları benim gibi özgürce dile getirmeniz takdire şayan. ASELS'ın tank başına devletten alacağı 4.5 milyon dolar gerçekten de çok fahiş bir tutardır. Son model T-90 Rus tankının piyasa fiyatının sadece 4 milyon dolar, Çin tankının piyasa fiyatının ise 2.6 milyon dolar olduğu göz önüne alınınca bu sonuç net olarak ortaya çıkıyor. Eğer bu 4.5 milyon dolar rakamı doğru ise ASELS alenen ve bariz olarak devleti ve milleti kazıklıyor demektir. Gerçekten de kazıklıyorsa, devlete ve millete kazık atan bir şirketin hissesi alınmaz çünkü 80 milyonun vebalini üstünüze almış olursunuz. Vatanseverlik ve milliyetçilik aşkı ile bu hisseyi alanlar da 2 kere düşünmelidir. ASELS bu konuda bir açıklama yapmalı, tank başına ne kadar para alacağını açıklamalı, devlete ve millete kazık atmadığını kanıtlamalıdır.
    Bu konuda katilmiyorum sn. TREND. Herseyin en ucuzunu arayacak bulacak alacak degiliz. Stratejik bir urun bu sonucta. Cin'deki fiyatla bir olmasina gerek yok. Ayrica ileride hacim artinca maliyetler de dusecektir. Bu acidan bakmak daha mantikli olmaz mi?

3.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Temettusuz fiyata niye bakalim ki? Sonucta goreceli bu olay. O zaman da tepesi 15 degil 75 olur.
    75 i nereden çıkardın, atmasyon öyle değil mi? Temettüsüz tarihi zirve 17.5.2013 de 21.80 de görüldü. 75 yerine dikkate alacağımız rakam budur. Reel spot değerlerle çalışmalıyız. Eğer temettüyü denkleme koyacaksan, o zaman özsermayeye eklenen geçmiş yıllara ait kârları da dikkate alman gerekir yani defter değerindeki artışı.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Bu konuda katilmiyorum sn. TREND. Herseyin en ucuzunu arayacak bulacak alacak degiliz. Stratejik bir urun bu sonucta. Cin'deki fiyatla bir olmasina gerek yok. Ayrica ileride hacim artinca maliyetler de dusecektir. Bu acidan bakmak daha mantikli olmaz mi?
    Esasen kastettiğim mevzu ASELS'ın tank başına alacağı 4.5 milyon dolardır. Tamam, diğerlerinden pahalı bir maliyet olsun ama emsalleri 3-4 milyon dolara satılan bir tankı 15-20 milyon dolara mal etmek yandaşlara peşkeş çekmek demektir, kamunun parasını har vurup harman savurmaktır. Üretilecek Altay tankı ne Alman Leopard'a ne de Amerikan M1 Abrams'a eşdeğer olacak, olsa olsa Çin tankına eşdeğer olur ve o da şu anda 2.6 milyon dolara satılıyor. İşte benim dile getirdiğim mevzu budur. Bir ürünü emsal veya muadil ürünün satış fiyatının 7 katına mal etmeye ne denir? Finans dilinde bunun bir adı olsa gerek.

5. Seçimlerden önce her daim bir yukarı yönlü hareket olur borsada. Bu nedenle TH üstad, belkide sana katılmadığım nadir durumlardan biri bu. 24 haziran hatta 8 temmuza kadar böyle gider 6 lirayı görebilir demişsin. Newton yasası amenna... ama bir diğer fizik yasası da etki ve tepkimedir. Her ne kadar gerçek alıcı yoksa tahtada asla gelmeyecek manasına gelmez. Bir noktada alıcılar devreye girecektir. Ayrıca Amerika ile perde arkasında ne oldu biliyor muyuz? Menbiçten çekilme işi bilabedel olmadı bence. Bir çok konuda anlaşma olmuştur kanımca. Süpriz olur mu? Bilemem, ama seçim öncesi yukarı bir tepki geleceğine inanıyorum. En kritik fiyatlama 24 haziran sonrası iki hafta içinde olabilir, oradan korkuyorum.

6. Artık OFAC HALKB dosyasındaki incelemelerini bitirmiş olmalı ve bankaya vereceği mali cezayı veya uygulayacağı yaptırımı belirlemiş olmalı. Bunu yaparken de, hem TC Hükümeti ile hem de ABD Hükümeti ile irtibata geçip onların fikirlerini ve arzularını da almış olmalılar., özellikle de Trump Hükümetinin görüşlerini. Fazla zaman kalmadı, 9 Temmuzdan sonra her an açıklanabilir. Bir ihtimal yeni TC Cumhurbaşkanının uygulayacağı politikaları öğrenip ondan sonra açıklama cihetine gidebilirler, böyle yaparlarsa kararı açıklamayı Ağustos'a bırakırlar. Demek ki önümüzde hala 2 ay kadar daha sürmesi muhtemel bir belirsizlik ortamı olacak.

7.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Seçimlerden önce her daim bir yukarı yönlü hareket olur borsada........Bir çok konuda anlaşma olmuştur kanımca.............seçim öncesi yukarı bir tepki geleceğine inanıyorum. En kritik fiyatlama 24 haziran sonrası iki hafta içinde olabilir..................
    Doktor selam, tabii her türlü senaryoya açık olmalıyız, senin senaryon da pekala gerçekleşebilir. Geleceği hiç kimse %100 doğruluk payıyla önceden öngöremiyor, sonuçta da biz yalnızca spekülatif tahminlerde bulunabiliyoruz o kadar. Piyasa değeri 9 milyar tl nin altına, 1.9 milyar dolara inmiş durumda ama buna rağmen alıcıların hala grevde olması çok düşündürücü bir gelişme. Özkaynaklar 27 milyar tl ama piyasa değeri 9 milyar tl, bu durum komik bir durumdur. Belki de komiklik değil tam tersine dramdır, kim bilir. Daha önce de dediğim gibi hissedeki şu anki seviyeler 2 anlama gelir: hisse ya tam kelepirdir ya da batıktır, bunun arası veya ortası yoktur.

8.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    ............ Bir noktada alıcılar devreye girecektir..................
    Çok doğru, bu dediğin kesin olacak ama ne zaman ve hangi seviyeden devreye girecekler? Ve katalist ne olacak, bunu ne tetikleyecek?

Sayfa 265/1032 İlkİlk ... 165215255263264265266267275315365765 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •