Sayfa 265/1000 İlkİlk ... 165215255263264265266267275315365765 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,113 - 2,120 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Alman bir yetkili, Berlin'in Deutsche Bank'ın sağlığı konusunda endişeli olduğunu ve bu nedenle, ortaya çıkabilecek büyük finansal açığa rağmen Commerzbank ile Deutsche Bank'ın birleşmesini desteklediğini bildirdi.
    Deutsche Bank Yönetim Kurulu, Commerzbank ile birleşme için fizibilite çalışmalarına başlanması kararı almıştı. Commezbank'ın yüzde
    15 hissesi Alman hükümletine ait ve hükümetin Deutsche Bank-Commerzbank birleşmesi ile ortaya çıkacak bankanın da hissedarı olması bekleniyor.
    Alman yetkili, Deutsche Bank ile Commerzbank'ın birleşmesinin devlet tahvilleri gibi varlıkların yeniden değerlenmesi ihtiyacını tetikleyeceğini ve bunun sonucu olarak milyarlarca euro tutarında finansal açığın ortaya çıkabileceğini vurguladı.
    bir halt olacağı yok.

Anadolu Yatırım ( http://www.anadoluyatirim.com.tr ) Tarafından
    Hazırlanan Teknik Analiz:

USD/TRY Spot Teknik Yorum

5,40 üzeri TL açısından negatif…
    5,40 üzerinde teknik görünümü TL açısından negatif bulmaya devam ediyoruz. ECB'nin büyüme beklentilerini aşağı revize etmesi sonrasında dolardaki güçlenme ile 5,49'u test eden kurda Cuma günü ABD'de beklentinin oldukça altında gelen tarım dışı istihdam verisi sonrasında dolardaki zayıflamanın etkisiyle 5,4308'e kadar geriledi. 5 günlük ağırlıklı ortalamaya da denk gelen 5,44 seviyesi TL'de değerlenmenin devamı için kırılması gereken seviye olarak takip edilebilir. 5,44 üzerinde 5,49 önemli direnç seviyesi iken 5,44 altında 5,42-5,40 bandı hedef olarak takip edilebilir. Bugün açıklanacak 4Ç18 büyüme verisi ile Perşembe günü açıklanacak Ocak ayı sanayi üretimi yurt içinde TL açısından takip edilecek veriler iken yurt dışında sanayi üretimi, enflasyon verileri ile perakende satışlar takip edilecek.
    Son Fiyat : 5,4475
    Destekler : 5,4350-5,4200-5,4000
    Dirençler : 5,4550-5,4700-5,4900
    bir halt olacağı yok.

Ziraat Bankası ( https://www.ziraatbank.com.tr ) Tarafından
    Hazırlanan Döviz Piyasası Analizi:
    "ABD'de tarım dışı istihdam, şubat ayında 180 bin artış beklentisine karşın, 20 bin ile beklentilerin belirgin altında kalarak
    Eylül 2017'den bu yana en düşük seviyede açıklandı. Bununla birlikte piyasanın takip ettiği diğer istihdam göstergeleri güçlü bir görünüm sergiledi. Saatlik ücretlerdeki yıllık artış beklentilerin üzerinde ve
    2009 yılından bu yana en yüksek seviyede gerçekleşirken, işsizlik oranı %4'ün altına indi. Veriyle birlikte ABD 10 yıllıkların faizinin
    2 ayın en düşük seviyelerine gerilemesiyle dolar endeksi, hafif aşağı yönlü hareket etti. Geçen hafta perşembe günü 97,7 ile aralık ortasından bu yana en yüksek seviyeyi gören dolar endeksi haftayı 97,3 seviyesinden sonlandırırken, bugün 96,4'lerde seyrediyor. İngiltere parlamentosunda yarın yapılacak olan Brexit oylaması öncesinde sterlin değer kaybını sürdürüyor. GBP/USD paritesi bugün 1,2980'lerde seyrediyor. EUR/USD paritesi ise Avrupa Merkez Bankası'nın güvercin duruşunu üzerinde hissetmeye devam ediyor ve saat 9 civarı 1,1230 seviyelerinde seyrediyor.
    Petrol fiyatları ise arz kesintileri ve talep eksikliği arasında fiyatlanmaya devam ediyor. Suudi Arabistan Petrol Bakanı Khalid al-Falih'in üretim kesintilerine hazirandan önce ara verilmeyeceğine işaret etmesine karşın, ABD ekonomisinin de ivme kaybettiğine referans veren ABD tarım dışı verisi sonrası petrol fiyatları yön bulmaya çalışıyor. Brent petrolün varil fiyatı bugün cuma günkü kapanışın hemen üzerinde 66 dolar seviyesinde.
    Türkiye ile ABD diplomatik ilişkileri takip edilmeye devam edilirken, ABD tarım dışı istihdam verisinin de desteğiyle kur cuma gününü düşüşle, 5,42 seviyesinden yaptı. Bugün saat 9 civarı kur
    5,44'lerde."
    bir halt olacağı yok.

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Alman bir yetkili, Berlin'in Deutsche Bank'ın sağlığı konusunda endişeli olduğunu ve bu nedenle, ortaya çıkabilecek büyük finansal açığa rağmen Commerzbank ile Deutsche Bank'ın birleşmesini desteklediğini bildirdi..
    Sağda solda Deutsche Bank, Lehman Brothers 2.0 deyolar, ahalinin ağzı torba değil ki büzesin.!..

*tüik: 2018 yılında gsyh %2,6 (beklenti %2,5)

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

*tüik: 2018 yılı 4.çeyrekte gsyh -%3,0 (beklenti -%2,6)

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

*tcmb: Cari işlemler hesabı ocak ayında 813 milyon dolar açık verdi(beklenti -825mln)

Sayfa 265/1000 İlkİlk ... 165215255263264265266267275315365765 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •