Boyle bir ihtimal veya senaryo yok. Yanlis seylere takilmamak gerekli.
Adam o kadar seyi takip etmeyi biliyor da, senin aktardigin yeri bulamayacak mi? Ayrica finansal ve hukuksal islemlerde UBO (Ultimate Beneficiary Owner)'a bakiyorlar.
Banka'yi kapatsan bile sahibini bulur parasini almak icin.
Ayrica 80 senelik banka bir ABD cezasi icin mi kapatilacak?
abemler;
ben hukuk
bankacılık
muhasebe
açısından sordum.
bea
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Aselsan'la ilgili tartışmaları okudum.
Yıllardır devletin parasını harcayan biri olarak yazıyorum: Devletin parasını harcamak çok zordur, maalesef inanılmaz bürokrasi ve yavaşlık var. Bunun fiyatlara etkisi oluyor, firmalar devlete alım yapılıyorsa 1.5-2 kat fiyat veriyor (onlar da haklı, ödemelerin gecikmesi/durdurulması buna bağlı kur farkı vb. riskler var, defalarca git gel evrak hazırla işleri var). Bana parayı verse al sen serbest piyasadan kafana göre al dese ben de rahat ederim firma da rahat eder devlet de kar eder, ama yok aşılması gereken tonla lüzumsuz prosedür devreye girdiğinden fiyatlar şişiyor, devlet de haklı bunlar suistimallerin engellenmesi için koyulmuş çünkü. Çoğu zaman küçük alımları cebimizden yapıyoruz bu işlerle uğraşmamak için.
Tank gibi büyük fiyatlı alımlarda bu fark elbette daha azdır ama vardır.
İyimser bakış açısıyla aradaki farkın açıklaması bu, kötümser bakış açısıyla olan açıklamayı yazmayayım şimdi siz yazıyorsunuz birşeyler zaten.
Ben de birakip Aselsana kactin zannettim. Soracaktim bugun.
![]()
Yer İmleri