Sayfa 27/564 İlkİlk ... 1725262728293777127527 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 209 - 216 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    yıllık reel %10 kazanç muhteşem bir performans olur bence. hem de 25 sene üst üste bunu gerçekleştirebilirsen reel olarak paranı 10 katına çıkarmış olursun ki bunu kim yapabiliyor merak ediyorum.
    bu kadar iyi getirisi olan portföyün sahibi zaten fon yönetsin başka iş yapmasın
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=9400&page=24

linkteki sistemin son 12,5 yıllık REEL getirisi %50'nin biraz üzerinde....

2.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    1995 yılından beri borsa endeksimizin enflasyondan arındırılmış grafiği (reel getiriyi gösteriyor, o açıdan önemli).
    Görülebileceği gibi uzun vadede yükselme falan yok, bir şeye benzemez.
    Kısaca endekse toptan yatırımı unutun, hisse bazında yatırım yapmalısınız yoksa bir yere varamazsınız. Ya da çok ustaca tepelerde satıp altlardan yerine koymalısınız.

22 yıldır yerimizde sayıyoruz o zaman desenize.
    YTD

3.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    1995 yılından beri borsa endeksimizin enflasyondan arındırılmış grafiği (reel getiriyi gösteriyor, o açıdan önemli).
    Kısaca endekse toptan yatırımı unutun, hisse bazında yatırım yapmalısınız yoksa bir yere varamazsınız. Ya da çok ustaca tepelerde satıp altlardan yerine koymalısınız.
    Sayın Pilavlı,
    Bu lacivert ve turuncu çizgiler neyi ifade ediyor? Bu tabloyu nasıl okumamız lazım?

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Bunun sebebi temettülerin geçmiş endeks fiyatlarından düşülmemesi bence. Ama diğer hisselerde düşülmekte.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Cok muhterem bi zat ile bir genel kurulda tanistim.
    Kendisi 1974 yilinda 17500 TL tutar ile 1 adet aygaz hissesini alarak sirketin 1/4000 inine ortak oluyor ve 43 yildir bunu satmiyor.
    Bana hisse secmek cok kolay esasinda dedi.
    Iki seye bakacaksin.
    1. Sahibi kim?
    2. Temettu veriyor mu?
    Baska her sey bu iki kriterden gectikten sonra gelir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Cok muhterem bi zat ile bir genel kurulda tanistim.
    Kendisi 1974 yilinda 17500 TL tutar ile 1 adet aygaz hissesini alarak sirketin 1/4000 inine ortak oluyor ve 43 yildir bunu satmiyor.
    Bana hisse secmek cok kolay esasinda dedi.
    Iki seye bakacaksin.
    1. Sahibi kim?
    2. Temettu veriyor mu?
    Baska her sey bu iki kriterden gectikten sonra gelir.
    Syg,
    bir sirketin hissesini alabiliyorsan ve sirketin yarisindan cogu halka aciksa sahibi hisse sahipleridir

Burada sirketin sahibi derken ne kastedilmis? Yonetim Kurulu baskani falanmi?

7.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    bir sirketin hissesini alabiliyorsan ve sirketin yarisindan cogu halka aciksa sahibi hisse sahipleridir

Koç, Oyak, İş, Sabancı gibi grupları diyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku

Bizde halka aciklik oranlari ortalama %15-20 gibidir.
    Sirketin sahibi kim? Bu soru 1. kriterdir.
    Nedeni de sudur. Ben bu kisi veya aile ile gercek hayatta ortak olmak ister miydim? Parami emanet eder miydim?
    2. Soru da temettu veriyor mu? Bu da hakim ortak/kisi/aile durust mu? Kazandigini paylasiyor mu?
    Sorularin anlamlarini daha cok acabilirim ama uzamasin diye gerek gormuyorum.
    Sagduyu sahibi herkes dusunebilir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 27/564 İlkİlk ... 1725262728293777127527 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •