Sayfa 27/466 İlkİlk ... 1725262728293777127 ... SonSon
Arama sonucu : 3727 madde; 209 - 216 arası.

Konu: MNDTR - Mondi Turkey Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by mtk2612 Yazıyı Oku
    Sevgili forumdaş! Bir hisse senedi yatırımı için 11 yıl çok uzun bir süre.Bir hisse bu kadar uzun süre elde tutulursa başa gelmeyen kalmayabilir.Bir kere borsamızın bizatihi kendisi dahi bu kadar uzun vadeli bir yatırımı haketmiyor.Kaldı ki Tire Kutsan haketsin.Menkul ya da g.menkul kaçan dünya kadar yatırım seçeneği,fırsat maliyetleri,vs. derken psikolojiler alt üst olur; burada sizde olduğu gibi kendi açınızdan belki de haklı olarak hiç olası değilken temettü beklentisine girersiniz.Ancak gerçek şu ki Tire Kutsan henüz yeni yeni montanlı kâr eden bir şirket statüsünü kazanıyorken ve bilançoda yükümlülüklerini hafifletip daha sağlam bir şirket olma yoluna henüz geçen yıl girmişken izleyen yıl temettü beklenmemeli idi.Beni açıkçası esas sözleşmesi yanılttı.Yine de önümüzü açan bir kararla hareket edildi.Size saygım sonsuz.Burada sadece 3 aydır yazıyorum.Ancak 15 yıllık bankacı olarak şunu söyleyebilirim.Hiçbir piyasada devamlı kalınmaz.Tire Kutsan da kısa ve orta vadede şahsi beklentim yeniden 2.70 leri test etmesinden ibarettir.%80 i yabancıda olan hatta halka açık kısmının %75 i dahi yabancıda olan bir hissede şirketi araplara vs.pazarlama, satış hikayesi gündeme gelmeden Entrika gibi %300%500 getiri beklenmez.
    Şimdi sizin düşüncelerinize saygı duyuyorum,
    Çok basit bir soru sorayım : Bunu çokça da sormuşumdur. Tire Mondi bu haliyle sizin olsa kaça satarsınız? Sizce değeri ne olur?

Basit hesap yapalım : Adamlar %50'den fazla hissesi için yanılmıyorsam 106 Milyon USD ödediler. Bu zamana kadar da modernizasyon yapıldı ve sektörün lider firmalarından biridir. Şimdi şirketin %100 değeri 70 Milyon USD civarındadır. Kar eden bir yapıya bürünen yaklaşık 1000 kişiyi istihdam sağlayan bir şirket oldu Tire Mondi. Cirosu Milyar lirayı aşmış ve hedefi 1,5 - 2 Milyar liralara gidiyor. 2018 karı dolar bazında neredeyse 15 Milyon USD. Bu rakamlar çok değerli ve umut verici.

Sürdürebilir kar : Bunu çok yakında 2019 1. çeyrekte görürüz.
    Yeni Hal Yasası : Şu an meclis gündeminde

Böyle bir şirketi başlangıçtan oluşturmaya kalkarsanız cebinizden çıkacak para inanın 500 Milyon USD olur.
    Madem karlı değil ve yatırım riskli Tire Mondi %80 kısmına neden sahip olmuş?
    Halka açık kısımda olanların büyük kısmının ellerinde olmadığının bir garantisi var mı?
    Burada bazı yazılar var. Sürekli umutsuzluk ve satış yaptırmaya yönelik. Neden?
    Borsa umut işidir %100-200-500 hayal etmezsen gidip bankaya vadeli mevduata yatırım yapmak lazım. Bana uygun değil!!!

İlla da %200-500 artacakta değil...Bu benim motivasyon aracım. Örnekler verdim. AYEN,IZOCM ALKA,MEDYA Holding, ENKA ben bu kağıtlara yatırım yaptım ve %100'den fazla kazançlar elde ettim. Bu sefer neden olmasın?

Süre daraldıkça baskı artacak, çeyrek sonucunda tatmin edici kar gelirse işler tersine döner ve satış kademesinde alacak lot kimse bulamaz. Taabii ki tersi de mümkün...Burası borsa nihayetinde...Kar ve Zarar Kardeştir. Benden yana helal olsun...

Şişman Kadın 3 TL'de sahneye çıkar. Sonrasında kendimize başka bir motta buluruz şimdiden tüketmeyelim....

Katolik Nikahlı Entrika

2.  Alıntı Originally Posted by mtk2612 Yazıyı Oku
    Sevgili forumdaş! Bir hisse senedi yatırımı için 11 yıl çok uzun bir süre.Bir hisse bu kadar uzun süre elde tutulursa başa gelmeyen kalmayabilir.Bir kere borsamızın bizatihi kendisi dahi bu kadar uzun vadeli bir yatırımı haketmiyor.Kaldı ki Tire Kutsan haketsin.Menkul ya da g.menkul kaçan dünya kadar yatırım seçeneği,fırsat maliyetleri,vs. derken psikolojiler alt üst olur; burada sizde olduğu gibi kendi açınızdan belki de haklı olarak hiç olası değilken temettü beklentisine girersiniz.Ancak gerçek şu ki Tire Kutsan henüz yeni yeni montanlı kâr eden bir şirket statüsünü kazanıyorken ve bilançoda yükümlülüklerini hafifletip daha sağlam bir şirket olma yoluna henüz geçen yıl girmişken izleyen yıl temettü beklenmemeli idi.Beni açıkçası esas sözleşmesi yanılttı.Yine de önümüzü açan bir kararla hareket edildi.Size saygım sonsuz.Burada sadece 3 aydır yazıyorum.Ancak 15 yıllık bankacı olarak şunu söyleyebilirim.Hiçbir piyasada devamlı kalınmaz.Tire Kutsan da kısa ve orta vadede şahsi beklentim yeniden 2.70 leri test etmesinden ibarettir.%80 i yabancıda olan hatta halka açık kısmının %75 i dahi yabancıda olan bir hissede şirketi araplara vs.pazarlama, satış hikayesi gündeme gelmeden Entrika gibi %300%500 getiri beklenmez.
    Sn. Entrika bana hak verdiğiniz için teşekkür ederim.

Sn. mtk2612 arkadaşım, bu şirket hiç zarar etmedi ki, inanmak istemeyeceksiniz elbette bu dediğime ama inanın, Ülker'den satın aldıktan sonra bu şirketi bilerek öldürdüler senelerce şişik şişik zararlar yazdı lisans ücretleri koydu, danışmanlık koydu, benzini koydu, koydu da koydu. Tire 12 sene önce de trink trink kar ediyordu hepte etti, şirket hep iyiydi. Onca senedir bir kere bile şirket değerleme yapmadı, bankacıymışsınız soruyorum size, Neden???

Diyorsunuz ki sağlam şirket olma yolunda şimdi gidiyor, hayır değil, şirket Mondiden önce her sene temettü veriyordu açın bakın, zaten şirketi de bu yüzden aldı Mondi, karda diye... ne oldu da 11 senedir temettü vermedi? Çünkü Mondi şirketi Tire'yi sömürüyor, beş kuruş vergi vermeden kaç yıl faydalandı, o şirketin alımını bedavaya getirdi ödemediği vergilerin toplamı ülkere verdiği parayı bulmuştur, son 2 senedir sürekli SPK Cimer'e Bimer'e burada arkadaşlarla yaza yaza yaza yaza bir yere getirebildik bilançoyu ama yetmiyor, yetmez hala binlerce açık var, o bahsettiğiniz 75.5 milyon kar Tire'nin bilançosundaki yönetim giderleri kadardır, saniyesinde yok edilecek bir meblağdır.

Sn. Payrıt diye bir arkadaş var, o haklı. Esas sözleşmeye göre vermesi gerekirdi. Bana sormadan kendi kafasına göre benim hakkımı şirkete geri sokacak, bilançosunda yine yiyip bitirecek, yalandan giderlerle yok edecek yine başa saracak. Bunu normalize etmeye çalışıyorlar ama edilecek tarafı yok.

11 sene uzundur doğrudur, herkesin yatırımı kendine, ben böylesini uygun gördüm, siz yapmayın benden çok fazlasını kazanın inşallah, ben yıllar içinde ara ara tekrar tekrar alım da yaptım, beklentim büyük, hala büyük, sn. Entrika'nın 14lerini görmeden zaten ayrılamam artık daha düşüklerinde enflasyondan zarar ediyorum.

Bende sabırdan bol bir şey yok ama bu temettü vermeme kararının normalleştirilmesini hazmedemiyorum, bunca yıllık yatırımımda tırnaklarımızla raporlamaya mecbur bıraktığımız bu ilk karın bu şekilde yok edilmemesi lazım, artık yatırımcıları ile paylaşılması, şirketin yatırımcılarını da saymaya başlaması lazım .
    Ytd.

3. Yine Spk ya yazmak gerekecek Sayın Ordinary. Hislerinizi anlıyorum benim de böyle çok beklediğim hisseler olmuştu, ama hepsinde ışığı gördüm sonunda, inşallah bu sefer de kar etmeden ayrılmayacağım.

Kar dağıtım politikası Kap duyurusunda hafif bir yan çizme var en sonda SPK kulağımı çekerse en kötü hisse senedi dağıtabilirim demişler ama işte Spk yı uyandırmak lazım ki genel kurulda kulaklar çekilmiş olsun.
    Yatırım tavsiyesi değildir kendimce bir şeyler karalıyorum.

4. Bence hissenin olması gereken piyasa değeri en az 250 Milyon USD, Döviz kurunu da 6 TL olarak alırsak hedef TL fiyat 7,50 TL olarak hiç de uçmadan kaçmadan hesaplanacak bir tutar. Gönlümüzden daha fazlası da geçiyor ama Allah bereket versin deriz.

Bu bile şu haliyle %200 civarında bir potansiyel demektir....Bu arada maliyeti 1,50 TL olan için varın siz hesaplayın...

14 TL için de uzun vadeli portföyümde bir miktar mutlaka tutacağım. Sonra birisi çıkar hani lotların der Mahçup olmamak lazım...

...Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir....

Not : Cimri Avusturyalılar varsa onlara karşı Katolik Nikahlı Entrika var...Yok öyle yağma....''Şişman Kadın Sahneye Çıkmadan Opera Bitmez''

Ben de bir tahmin yürüteyim Bilançoda 3 aylıkta 27 milyon civarı olabilir...

Hisse değeri en az 2 sene geriden geliyor bence...,baskıyla işkenceyle...bu piyasada bile en az 4tl 5tl olmamız gerekti...!!!
    Bilinçli olmasaydı yapılanlar Yoksa şuan bu fiyatlarda olmazdık olamazdık...
    Patronların çakallığı işte...

2.27 2.41 2.54 2.71 geçilip 3.tl 3.27 denemesi olacaktır diye düşünmekteyim...

23 nisan yarın borsa tatil...

Az kaldı 3 vakte kadar olacaktır tahminim...🙏🙏🙏

Kimseye al sat tut tavsiyesi asla değildir....!!!!

6. Sayın arkadaşlar şirketlerin bilanço açıklama tarihlerini ara, sıkıştırılmış dosyayı aç, excel bul vs ile uğraşmayın. Gerekli çalışmayı yaptım. Her cihazda ayrıca uğraşmadan aşağıdaki linkten direkt bakabilirsiniz:

http://www.borsanalist.com/bilanco-aciklama-tarihleri

Bol kazançlar.
    http://twitter.com/A_N_A_L_i_S_T
    Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır.

7. Bilançonun iyi gelmesi bile biz yatırımcıların işine yaramıyor.Çünki kârını yatırımcıları ile hiçbir şekilde paylaşmak istemeyen şirketlerle dolu borsamız.Mantıken düşünürsek her şirketin üç aşağı beş yukarı yıllık sabit kârı var.Cüzi de olsa her yıl ufak tefek yatırımcılarına birşeyler vermesi gerekmez mi?

Bir şirketin olağan üstü gibi görülebilecek kâr edebilmesi için üretim kapasitesini ( işçi sayısını, makina sayısını ) artırması lazım ki paylaşılan kâr hatırı sayılır olsun.Şu kadar kâr ettik, bu kadar kâr ettik diye sevinip ortalığı ayağa kaldıran şirket bilançoları bence şişirme bir yalandan ibarettir.Gerçekten öyle bir kâr edebilmiş olsa muhakkak bir şekilde paylaşır.

8.  Alıntı Originally Posted by Santa_fe Yazıyı Oku
    Bilançonun iyi gelmesi bile biz yatırımcıların işine yaramıyor.Çünki kârını yatırımcıları ile hiçbir şekilde paylaşmak istemeyen şirketlerle dolu borsamız.Mantıken düşünürsek her şirketin üç aşağı beş yukarı yıllık sabit kârı var.Cüzi de olsa her yıl ufak tefek yatırımcılarına birşeyler vermesi gerekmez mi?

Bir şirketin olağan üstü gibi görülebilecek kâr edebilmesi için üretim kapasitesini ( işçi sayısını, makina sayısını ) artırması lazım ki paylaşılan kâr hatırı sayılır olsun.Şu kadar kâr ettik, bu kadar kâr ettik diye sevinip ortalığı ayağa kaldıran şirket bilançoları bence şişirme bir yalandan ibarettir.Gerçekten öyle bir kâr edebilmiş olsa muhakkak bir şekilde paylaşır.
    Tamam bilader sen kazandın yarın sabah erkenden satar tövbe ederiz sen de rahat et. Ama sen sakin satma "Şişman Kadını Bekle" Rüyanda görürsün...

SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 27/466 İlkİlk ... 1725262728293777127 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •