Sayfa 27/296 İlkİlk ... 1725262728293777127 ... SonSon
Arama sonucu : 2365 madde; 209 - 216 arası.

Konu: Bitcoin & Ethereum

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    bu bitcoin ne ? ne işe yarıyor ? ki... şundan şundan dolayı değerlenir deyip, para basayım

onu bana bi anlatıver hele, sana zahmet
    zamanında 10.000 denesine 1 dilim pizza ediyormuş

şimdi 1 denesine mc domalds'ı satın alıyon... garsonlarıyla birlikte

birde bu bitcoin

dolar gibi, euro gibi... bir para mı ? başka birşey mi ?

şimdi faiz indirimi beklentisi ile 5,5 ayda 42 den 72 ye gelmişiz... % 80

aylık grafiğine bakarsam, bolingeri çok dik açmış, bizim egeen hissesi gibi gidiyor

27-55 gho sı 35.000 de... (ederi budur aslında )

şimdi bu BİTCOİN

hisse değil, firmasına ortak olasın... altın, gümüş değil, biryerlerde kullanılan bir maden olsun... domates değil acıkınca yiyesin

SANAL bişey (mi ? )

ABD DOLARI gibi... karşılığı yok bişiy yok

(bu düşüncelerime göre, bu 70000 gayme ederi temel olarak ben bulamıyorum )

bu düşüncelerim yanlış mı ?

bu naletin temeline, makrosuna baktığında... bu 70000 ler hakkımı bunun ?

bu bitcoin ne ? ne işe yarıyor ? ki... şundan şundan dolayı değerlenir deyip, para basayım

onu bana bi anlatıver hele, sana zahmet
    ben de o tarafların ustası değilim, uzak durup grafiğe bakıyorum sırf.

birileri genişletir ama bildiklerim/düşündüklerim şöyle :

- ben btcyi daha çok altına benzetiyorum, ethereum belki daha dolar gibi

- madencilik maliyeti var. sonuçta belirli bir teknoloji yatırımı ve enerji harcaması ile elde edilebiliyor. bunları "mine eden" gpu fabrikaları var. eskiden küçük ölçekli madencilik de vardı bilmiyorum kalmış mıdır.

- toplam ulaşacağı sayı sabit. %80-90'ı çıkartılmıştır herh yani elde edilmesi zaten zordu şimdi artık daha da zor. (adamın yapısı enflasyonist değil yani, böyle başka bişi biliyorsan söyle ). tabi kaldıraçlılar yoluyla o da kalplaştırılıyor ama spot etfler filan da türedi son dönem.

- eder fiyatı tahmin etmeye çalışan modeller var ama kısa-orta vade hareketler için işe yaramazlar. mesela : https://www.lookintobitcoin.com/char...to-flow-model/ --- bu site müthiş bu arada, herkese tavsiye.

- birçok yerde ödeme aracı olarak da kullanılabiliyor ama öyle kullanılmasını yasaklayan ülkeler de var (mesela türkiye yeni yasakladı). hatta güney amerikada sanırım bunu yerel para kabul eden ülke bile oldu.
    Son düzenleme : KPL; 07-06-2024 saat: 16:26.

Alıntı Originally Posted by KPL Yazıyı Oku
    - madencilik maliyeti var. sonuçta belirli bir teknoloji yatırımı ve enerji harcaması ile elde edilebiliyor. bunları "mine eden" gpu fabrikaları var. eskiden küçük ölçekli madencilik de vardı bilmiyorum kalmış mıdır.

- toplam ulaşacağı sayı sabit. %80-90'ı çıkartılmıştır herh yani elde edilmesi zaten zordu şimdi artık daha da zor. (adamın yapısı enflasyonist değil yani, böyle başka bişi biliyorsan söyle ). tabi kaldıraçlılar yoluyla o da kalplaştırılıyor ama spot etfler filan da türedi son dönem.
    essahmı diyon abi ? maden mi bu gerçekten ?

bilmiyordum ben (yeni ilgilenmeye başladım zaten, 20 gün oldu )

dediğin gibi maden ise, dünyada fiziki karşılığı olan birşeyse... o zaman başka düşünürüm

yok, fiziksel dünyada eline alabileceğin bir karşılığı yok.

ama dediğim gibi teknoloji yatırımı ve enerji sarfiyatı olmadan da elde edilemiyor. onlar olduğunda bile belirli bir zaman maliyeti/karşılığı var - yani istediğin zaman istediğin kadar çıkartamıyorsun.

bugün exchangelerde alınıp satılan her bitcoin bir zaman birileri tarafından gerekli harcamalar ve zaman maliyetleri ile "çıkartıldı". bu yüzden madencilik deniyor, benzer kafa çünkü.

sonra madenciler sattı, piyasalarda dönüyor. not : çoğu da piyasalarda bile değil artık kişisel cüzdanlarda / bu cüzdanlar da ele alınabilir şeyler değil

tahtalar oturdu... abd borsa grafiklerine bakalım

düşerler mi ? ASLA... onların kitabında düşüş yazmaz

TDİ'yi... savuşturdular

şimdi havtaya enflasyon var... bu verinin lönklerine başlamışlardı bile

bizde bitcolin kazımımız üçün lönk yeri bakalım

Alıntı Originally Posted by KPL Yazıyı Oku
    yok, fiziksel dünyada eline alabileceğin bir karşılığı yok.

ama dediğim gibi teknoloji yatırımı ve enerji sarfiyatı olmadan da elde edilemiyor. onlar olduğunda bile belirli bir zaman maliyeti/karşılığı var - yani istediğin zaman istediğin kadar çıkartamıyorsun.

bugün exchangelerde alınıp satılan her bitcoin bir zaman birileri tarafından gerekli harcamalar ve zaman maliyetleri ile "çıkartıldı".

sonra madenciler sattı, piyasalarda dönüyor. not : çoğu da piyasalarda bile değil artık kişisel cüzdanlarda / bu cüzdanlar da ele alınabilir şeyler değil
    yani, altın gibi, petrol gibi

çaba sarfederek, birşeyler yaparak topraktan çıkarılan birşey... doğru mu anladım ?

yani, altın gibi, petrol gibi

çaba sarfederek, birşeyler yaparak topraktan çıkarılan birşey... doğru mu anladım ?
    toprak yok, herşey bilgisayarlarda ve ağda olup bitiyor.
    madencilik denmesinin sebebi, kafası aynı.

şöyle düşün madencilik yazılımı bir makinada çalışıyor çalışıyor çalışıyor ... çalışıyor çalışıyor ... çalışıyor çalışıyor ... birgün pıt gıcır gıcır bir bitcoin düşüyor sistemine. olan kaydi birşey ama bilgisayarı aldın, ayrıca hayvan gibi elektrik harcadın. maliyeti oluştu ve ondan yükseğe satmaya çalışıyor madencilik yapan da.

Sayfa 27/296 İlkİlk ... 1725262728293777127 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •