Sayfa 272/1003 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322372772 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 2,169 - 2,176 arası.

Konu: HALK Cafe - II

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,150
    Blog Entries
    1

.
    .
    Çok uzun süre bekledim ama değecek inşallah..

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,150
    Blog Entries
    1
    İlk hedef 2.5 dolar filan...

Psikolojik YAS süreci

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,150
    Blog Entries
    1
    Ben aldım ya düşmez artık.

Psikolojik YAS süreci

4. cepten bir grafik daha göndermeye çalışacağım, faydası olmasada sinirlere iyi gelmesi için. bir kaç gün önce çizilmiş bir grafik. bugün görülen en düşük değer ile kıyaslanması faydalı olur. diğer tarafdan virüs olayının çok hızlı yaşanıyor olması grafikleride hızlı şekillendirecektir.

5. Macron için atıp tutuyoruz, ama dünkü açıklaması lider arasında birinci sıraya gelmesini sağladı, kimse işinden olmayacak, gaz elektrik faturası ödenecek. bizde akaryakıta zam geldi, sonra indirim olsada zam önce duyuruldu. önce birey sonra toplum ve devlet gelir.

Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    fabrikaya geldim, izleyemiyorum, ara sıra belki. izlenecek bir şey yok. 2008 aynen işliyor, dün ihlaller başladı, dün ve bugün lazım olmayan para ile borsaya girenler, makarnayı tercih edecekler, 2008 de aynen böyle oldu. fiyatlanan tek şey vaka sayısı olacak. vaka sayısı durduğunda borsa döner, 2008 de trend dışında gecirilen süre ne kadardı hatırlamıyorum, belki 1 ay belki 2 ay. orada duran lot ve senet yenmediği için, makarna şuan o senetten daha faydalı, burada yanlış bir şey yok, son 90 yılın nesli salgın hastalığı sadece filimlerde izledi, şimdi evde karı koca odaları ayırmış. siz senetleri ayırmışsınız çok görmeyin. bist çok pahalı değildi, ucuz olan senetler vardı, şuan yaşanan yangın satışı ile kelepir hale dönüştü. buradan alan iki-üç kat kazanır demek asla inandırcı gelmez ve kimse sisteme para sokmaz. ama vaka sayısı durduğunda siz cenazeye katılıyor olacaksınız, borsanın geri alındığı zamanı görme şansınız çok zor. düşünce şekli çok hızlı değişecek. mümkün mertebe yapılması gereken şey, sakin kalmak,araştırmaya devam etmek. çünkü taşıdığınız senet az düşse de çok düşse de geri alım sizin beklediğiniz gibi olmayacak. ve belkide bazılarını kimse gelip almayacak. çok düşmüş tepki verir şu sıralar yanlış, yeni düzende neler nasıl etkilenecek buna bakmak lazım. aselsan pegiden iki kat daha az düşmüş, o halde en çok düşen pegiye gecmek mantıklı gelsede bir sonraki evrede aselsan pegiden daha iyi performans gösterebilir. örneğin internet satanlar türk telekom gibi kıymetli olabilir, insanlar evde ve bayt sorunu yaşıyorlar, en hızlı ve en yüksek verilen internet hizmeti makarna gibi tercih edilecek, endeksin 80 bine gitmesi değil, bu ve benzeri düşünceler yeni tartışma konusu olmalı. rakamlar sizi yanıltmasın, defter değeri sizi yanıltmasın, her ölümün doğumu olacaktır. doğuma hazır olmak gerekir. fiyatlar için söylenen her şey dilek ve temenni, belkide boşluklar 1 yıl sonra doldurulacak. tüm türev piyasalarında aynı şey yaşandığı için kendinize kızmanın bir faydası yok. krizler 10 yılda bir gelir. bireysel olarak düşünmeyin, toplum olarak 2018 de yaşanan rahip krizinin bugün ülke büyük faydasını görüyor. evet o gün dolar 3 liradan 6 liraya geldi ama bugün o kriz sayesinde ülke yerleşiklerinde alay konusu edilen 180-200 milyar dolar var. dünyanın en süper devleti japanyo aynı zamanda dünyanın %300 gibi bir oranla en borclu ülkesi, kimse sizin 30-40 bin lot halkbankınızı almak istemez, ama japonyanın tapusunu tümden almak isteyen çok kurum ve devlet olacaktır. son bir hikaye anlatayım, gerçek yaşanmış bir hikaye. isim ve adres vereceğim. 93 rus harbinde, ruslar geliyor diye, erzincanın refahiye ilcesinde insanlar panikle kaçması sağlanmış. bu paniği yaratan kişi idris ağa isimli bir vatandaş. daha sonra idris ağa tüm köylünin geride bıraktıklarını ambarına toplamış. ruslar gelmediği için köylü geri gelmiş ve ambarlar boş. köylü ac, idris ağa bir teneke buğday karşılığında bir tarla almış. köylü durumu bilmiyor. bir süre sonra arazinin yarısı idris ağanın eline geçmiş. ha 80-90 yıl sonra ne oldu. idris ağanın torunlarından biri trafik kazasında öldü, bir diğeri kaçak alkölden öldü, bir diğeri bomba gibi bir şey elinde patladığı için öldü. özetle şuan her hissede bir adet idris ağa var, 93 harbi diye bir şey yok, evinizi yatırımınızı lotunuzu terk etmeyin. 110 yıl önce yapılan ile bugün yapılan arasında 1 gram fark yok.

Cok guzel bir yazi, eline saglik KIZILDAG.

Bosluk satir biraksan da dogru duzgun okuyabilsek yahu. 3. satirdan sonra nerde oldugumu karistiriyorum. Noktasiz virgulsuz bosluksuz paragrafsiz kitap gibi sey yazmissin!

Sayfa 272/1003 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322372772 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •