Fox tevede bir haber dikkatimi çekti,eyüp sultan olayı,olayın aslı şöyle,fatih bizans kalesini almakta zorlanıyor,asker huzursuz,bu durumu hocası ak şemsettine anlatıyor,oda dur bakalım diyor,şemsettin guya rüyaya yatıyor,kalktığında olayı fatihe anlatıyor,fatihin aklı yatıyor,olay şöyle,askerlerlen surların dibine gidilecek orada eyübün cesedi bulunacak,bakın ben rüya gördüm eyüp rüyama girdi kaleyi fet edeceksiniz diyor ve ceset bulunuyor,ceset ise guya muhammedin arkadaşına ait,normalde tabiki ceset kime ait bilinmiyor,çünkü defalarca kale kuşatmaya maruz kaldığı için ceset bulunması zor değil,bu olay askerlere doping etkisi yapıyor,fatihin dahi fikirleride buna eklenince istanbul fet ediliyor,esasında olayın gerçeği şudur,eyüp yalovadan öteye gidememiştir islam ordusuyuylan...aklıma zamanında bir olay geldi,ankaradayken bir arkadaşımız başından geçen olayı anlatıyor,köyden ankaraya gelirken,fidanlarım zarar görmesin diye onun çevresini çevirmiş,bir müddet sonra köye ziyaretinde bir bakmış çevirdiği yerde insanlar var tören yapıyor,ne yapıyorsunuz diyor,onlarda anlatıyor burada evliya yatıyor,hadi gidin be diyor,orayı ben çevirdim ankaraya giderken fidanlarım zarar görmesin diye,nafile,esasında olayı bilen bazıları varmış onlarda olayı biliyor,onlarda boş ver insanlar stres atıyor diyorlar,oda muhtara gidiyor olayı anlatıyor,onlar zaten biz biliyoruz imamlan muhtar,ama köylüyü ikna edemiyoruz diyor,neyse gidip orayı dikenli tellerlen çeviriyor,bir sabah kalktığında ne görsün tellere paçavralar takmışlar,bu olayı defalarca çalıştığım yerlerde anlattım,anlattığım olayı bir arkadaşm oğluna anlatmış,oğlu marmara üniversitesinde öğretim görevlisiydi profesördü,okullan ters düştü almanyaya gitti,iyi bir ilahiyetçiydi yaşar nuri gibi,benim gibilerden doğruyu anlatanların etkisimi oldu bilemiyorum,ismi mustafa öztürk,açın sosyal medya ve youtubeyi görürsünüz,bu anlattığım olaylardan çok var ülkemizde,türkler islama girdikten sonra sancağı devir aldıktan sonra aldığı ülkelerde her nedense erenler, evliyalar türbeler çoğaldı,mesela kandil geceleri,esasında islamda yok böyle şey,canı sıkılan 2 selimin kutlamaları,bu anlattığım olayın benzer filmini yapmıştı oyuncular baş rolde haluk bilginerdi,filimin adı nuh tepesi![]()
Yer İmleri