Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 274/350 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 2,185 - 2,192 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma 2

1. BU Pİ sayısı teorisini şununla da açıklayabilirim.

Her bir nokta bir parametre mesela orata Yeşil renkle benim seçtiğim parametre 50 ile 50 nin kesişimi gibi düşünün. Onun hemen solundaki nokta 49 50 nin kesişimi yukarıda kalan parametreler 230 ile 50 nin kesişimi vesaire.

Eğer belirlediğim turuncu renkli bölge dışından bir parametre belirlemişseniz gelecek yıl aynı optimizasyonu yaptıgınızda yukarıda noktasal olarak seçtiğiniz parametre aslında aşağı doğru yer değiştiriyor. aşağıda kalanlarda yukarıyla yer değiştiriyor.

Fakat orta bölümde kalan parametrelerin getiri dağılımları çok ufak yer değişimleri gerçekleşiyor.

Bu durumda piyasanın aslında bir ortalama frekansı olduğuna işaret ediyor.

Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Ne güzel yazılar yazılmış. Hepiniz ileride emeklerinizin karşılığını fazlasıyla alırsınız.

Viop varanttan kat kat iyidir. Geçen sene varantta robotta çalıştırdım. Matriks sürekli donunca bıraktım başarılıda gidiyordu. Varanttaki yer alan her şey viop dada var. Extradan dax,dow, petrol felan var. Varantta riski az olarak işlem yapacaksanız kaldıraç 8-10 arası. Yok ben riske girecem diyorsanız
    0.03- 0.04 fiyatlı yada 0.11- 0.12 fiyatlı varantlarla 40-50 kaldıraca kadar çıkarsınız . Kumar misali ya hep ya hiç mantığıyla parayı basarsınız. Varantta zaman degeri kaybı, piyasa yapıcı oyunları, yüksek makas, Data saglama sıkıntısı gibi bir çok sıkıntılar var. Kısa- Orta vade (15-30 gün ) başarılı olan , iyi yön bulan kişiler varantta iyi para kaldırır.

1 ocakta 12 bin tl teminatı viobta işlem açtım.
    15 ocakta kar 6800 tl kar üretmiş.
    24 ocak da kar 1980 tl ye inmiş.

Keyfim kaçtı Bear abi gibi bende hedef odaklı gibi hedefime ulaşınca robotu kapatmayı düşünüyorum. Endeks için %3 , Pay vadeli için %5 kafamda tasarladığım kar oranı. Örnek vereyim. Garan 10 tl olsun. Garanda kurduğum robot ay içinde %5 kazandırırsa yani 50 kademe kar yazarsa garan robotunu kapatacagım. 1 lotta 200 teminat %5 karla 250 tlye ulaşır reelde % 20 gibi çok güzel kara ulaşıyor. İleride bunu formülün içine yazıp robotun kendi kendine durmasını sağlayacagım. Şimdilik sadece idealgo sistemlerini kullanıyorum

İkinci yeni tebrik ederim aralık ayında bütün sistemler kan kusarken sen çok güzel kar elde etmişsin.

SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    BU Pİ sayısı teorisini şununla da açıklayabilirim.

Her bir nokta bir parametre mesela orata Yeşil renkle benim seçtiğim parametre 50 ile 50 nin kesişimi gibi düşünün. Onun hemen solundaki nokta 49 50 nin kesişimi yukarıda kalan parametreler 230 ile 50 nin kesişimi vesaire.

Eğer belirlediğim turuncu renkli bölge dışından bir parametre belirlemişseniz gelecek yıl aynı optimizasyonu yaptıgınızda yukarıda noktasal olarak seçtiğiniz parametre aslında aşağı doğru yer değiştiriyor. aşağıda kalanlarda yukarıyla yer değiştiriyor.

Fakat orta bölümde kalan parametrelerin getiri dağılımları çok ufak yer değişimleri gerçekleşiyor.

Bu durumda piyasanın aslında bir ortalama frekansı olduğuna işaret ediyor.
    Bu teoriyi ortaya çıkarabilirsek aslında piyasanın evrimsel olarak değişimini ve gelecek yıl hangi parametrenin iyi getiri üreteceğinide bulabilir.

örnegın 3 er aylık optimizasyon harıtalarını tek tek bunun gibi resmederiz. sonra buradaki parametrelerin ne tarafa doğru evrildiğini inceler ve bunu tespit ederiz. Böylece gelecek 3 ayda hangi parametrenın en iyi sonucu üreteceğini belirleyebiliriz Mİ ACABA ? :=)

Tahminim yapar sinir ağları öğrenen algorıtmalar vesaire aslında tam olarak bunun gibi şeyler yapıyor.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,280
    Erhan şimdiye kadar hiç varant işlemi yapmadım, yapmamda sanırım. sözleşmesini imzalamadığım için emir bile göndermeye kalksam borsaya iletilmez.
    peki neden yapmam tek taraflı yükseliş/düşüş alabiliryorsun
    bu ne demek hep sen prim veriyorsun Doçe ve İŞ primleri topluyor.

Benim yaptığım işlem Opsiyon
    canım isterse /yükseliş/düşüş alırım prim öderim /
    canım isterse /yükseliş/düşüş satarım primleri ben alırım / Doçe ve İş in yerine ben geçmiş olurum
    bunu herkes yapabilir mi? bazı kurumlar Opsiyon alımına izin verirken ufak yatırımcının Opsiyon satıp prim almasına izin vermiyor diye duydum gerçekmidir bilmiyorum saddece varant gibi alım yönlü işlem yaptırıyorlarmış.
    bende böyle bir sorun yok alım/satım yapabiliyorum.

sırf opsiyon alımı yapıp prim ödeyip, Satış yapamadıktan sonra prim alamadıktan sonra opsiyona ne gerek var gir varantta işlem yap aynı şey.
    onun için varantın "V" sini bilmem hiç işlem yapmadım tersine 2 yönlü olan Opsiyonunuda açıldığından beri deneme yanılma vs vs biraz bilgi birikimim oldu.

Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    bearbulldan bir ara varant için bir eğitim almak lazım.

Gerçekten cezbediyor. Ben denerım şahsen getiriler çok iyi çünkü denemeye değer.

Ama varrant bana okadar karşık geliyor ki ne nedir kotasyon şu bu onlarca terim var gibi.
    .

NUTCRACKER , Erhan la geçenlerde telefonda görüştüğümüzde demiştim bir ara ya sen gel, yada ben geleyim Sucuk/Ekmek yapıp bir hafta sonu geçirelim diye mesaili çalıştığını her zaman uygun olmadığını belirtti.

önümüzdeki C.Tesi/Pazar hariç
    istediğiniz bir hafta sonu toplanalım (en kolay herkesin ulaşabileceği şehir & en çok katılımcının olacağı şehir) konuşalım derdimizi/bildiğimizi ne kadar anlatabilirsek anlatalım/dinleyelim.

Ne çok yazmasını ne de çok konuşmayı sevmem.
    gün içi olursa uzun yazı gördümmü okumuyorum bile
    Webinar ve video işleri bana zor gelir beceremem.

Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku
    Bende opsiyon piyasasini ogrenmek istiyorum ama yine oda çok detayli birde yeteri kadar derinlik yok kotasyonlar az giriliyor.

Bear abi hakim bu konulara yakin olsam ziyaret etmek isterim .

Aslinda bir egitim videosu ya da webinar cok guzel olur ... [emoji23][emoji23]
    Bear_Bull
    @BearBull26

5. Bear abi varantta çif yönlü hem düşüşe , hemde yükselişe oynayabilirsin. Hem alım varantı alıp yükseliş yönünde, hemde satım varantı alıp düşüş yönünde pozisyon alabilirsin. İkisinide aynı zamanda portföyde bulundurabilirsin.

Buluşma işi olursa bende gelmeyi çok isterim.

O ZAMAN BİZ
    ESKİŞEHİRE GİDEKMİ..
    ÇİG BÖREK YİYEKMİ...
    PARASINI KENDİMİZ VEREKMİ...
    ÇAYI BEAR ABİYE KİTLEYEKMİ..

(TABİ PAZAR GÜNÜ
    DUHUL 2007...
    BİZİ BİLEN BİLİR....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,280
    yöne demiyorum ki

yazarak yada okuyarak anlama zorluğumuz var bir türlü anlaşamıyoruz.

benim dediğim yükseliş/düşüş sadece satın alabiliyorum primi ben ödüyorum VARANT ta . Ben satıp prim alabiliyormuyum HAYIR Zaman kaybı benim lehime işliyormu HAYIR. hangisini alırsam alayım zaman kaybı benim aleyhime işliyor.

Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    Bear abi varantta çif yönlü hem düşüşe , hemde yükselişe oynayabilirsin. Hem alım varantı alıp yükseliş yönünde, hemde satım varantı alıp düşüş yönünde pozisyon alabilirsin. İkisinide aynı zamanda portföyde bulundurabilirsin.

Buluşma işi olursa bende gelmeyi çok isterim.
     Alıntı Originally Posted by devran42 Yazıyı Oku
    O ZAMAN BİZ
    ESKİŞEHİRE GİDEKMİ..
    ÇİBÖREK YİYEKMİ...
    PARASINI KENDİMİZ VEREKMİ...
    ÇAYI BEAR ABİYE KİTLEYEKMİ..

(TABİ PAZAR GÜNÜ

Çayları bana kitlemenize gerek yok
    Devran Eskişehir'e gelirseniz Cibörek+Ayran sonrasında çaylarda benden olsun ne olacak.

C.tesi & Pazar
    Bear_Bull
    @BearBull26

Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    yöne demiyorum ki

yazarak yada okuyarak anlama zorluğumuz var bir türlü anlaşamıyoruz.

benim dediğim yükseliş/düşüş sadece satın alabiliyorum primi ben ödüyorum VARANT ta . Ben satıp prim alabiliyormuyum HAYIR Zaman kaybı benim lehime işliyormu HAYIR. hangisini alırsam alayım zaman kaybı benim aleyhime işliyor.

Çayları bana kitlemenize gerek yok
    Devran Eskişehir'e gelirseniz Cibörek+Ayran sonrasında çaylarda benden olsun ne olacak.

C.tesi & Pazar
    abi hatırlarsan daha önce geldigimizde sen ikram etmiştin bu sefer alaman usulü olsun sanada yük olmasın ..
    DUHUL 2007...
    BİZİ BİLEN BİLİR....

Sayfa 274/350 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •