dragon başsağlığı için sağol. 
BIST aşağı inerken kol kes men gerekir dedin, sonra endeks eğer yanlış hatırlamıyorsam 2500 puan kadar yükselmişti. Yani kol kesseydim BIST yukarı dönüp 2500 puan yükselirken tekrar trene atlamış olacaktım, kestiğim kol zararı katlayacaktı. O zaman detaylı yazmıştım.
Her neyse...
Dün ne zamandır ilk defa sahile indim, uzun uzun yürüdüm ve koştum. hayretle gördümki 20 yaşımdaki kadar hızlı ve kuvvetli koşuyorum.
viop daki yüküm azalınca, kendimi hayata açtım... Hafifledim, hem ruhen hem madden. 
Bi kaç aydır beynimi çalmıştı viop...
Sahilde kilometrelerce yürürken, hatalarımı düşündüm. Nerelerde hata yaptım diye.
Biliyorum, önce virus sonra suriyeyi işgal planları ve sonrasında rusya ile sidik yarıştırma hepsi üst üste geldi, ve endeks epey yukarı yol almışken geldi. yani aşağı inebilecek yolu çokken geldi. virusle başladı BIST 21bin puan indi, viop yakın vade ise ben viopda maliyetlikten sonra virusle beraber benim maliyetimden 27 bin puan indi. Arada azalt artır filan kurtarıyoruz derken cuma günü anormal işler filan.
Ama yinede ders çıkarmalıyım ve hatalarımı bulmalıydım.
En önemli etken ise insan psikolojisi. Psikoloji seni çok aşırı etkiliyor. Normal göremiyorsun.
Daha öncede söylemiştim, içgüdülerimiz sana yaptırır, beyninde yaptığın şeyi doğru gösterecek argümanlar üretir. Şu an tayyip in içinde olduğu durum gibi. İşgal ediyor sonra işgale bahaneler üretiyor "way orası bizim misakı milli" "vay efenim orasını Atatürk te istiyordu" "vay efenim suriyede bizim hatay ı istiyordu" "esed halkını kesiyor" "mültecilere yazık değilmi" filan.
Netçede, dün epey bir düşündüm ve bazı yeni kurallar oluşturdum. Nerelerde hata yaptığımı bulduğumu düşünüyorum.
Onlarla ilgili katı kurallar oluşturdum
Onlarıda kağıda yazıp ekranın üzerine yapıştıracağım. Gözümün önünden gitmesinler, beynime kazınsınlar.
Bu arada viop daki varlığım neredeyse üçte 2 azaldı.
İyi tarafından bakarsam kafam artık rahat. 
Hala hazmetmeye çalışıyorum ancak neşem de geri geldi. Dün arkadaşlarla epey eğlendim. Hafiflemenin getirdiği psikolojik bir rahatlık. 
Artık özel işlerim ve hayatıma daha çok vakit ayıracağım.
Ha birde şu da var. Her ne kadar virus ve suriye olayları ana etken olsada, yani ekonomik kuralların dışında anormal bir durumdan geçmiş olsakta, kaybetmemdeki hata tamamen bendeydi. bazı prensiplerime uymadım ve ciddiye almadım.
Yani artık para piyasalarında hiç kaybetmedim demeyeceğim. Belkide o lafı dediğim için negatif energi çektim ve önce virusu başıma bela ettiniz, sonrada tayyipe suriyeyi işgal ettiriyorsunuz. Bu durumda suç tamamen sizde oluyor. Ben ve tayyip kullanılan mağdurlarız, Çin ede yazık ettiniz. Yuh size.
Evet suçluyuda bulduk ve güzel çaktık.
Bu arada zararı eni sonu çıkarırımda, ilk defa bu kadar abartılı kaybettim. Zararı çıkarsamda, kaybettiğimi kabul ediyorum.
Bu zarar, bu tayyiple bu sene çıkmaz. Tabi önemli olan tüm kurallarıma harfiyen uyma alışkanlığı edinmem.
Bu sene bu kuralları alışkanlığım haline getirmekle uğraşacağım. Bu sayede geleceğim aydınlık olacak(tabi kurallarıma uymayı başarabilirsem). Önümde zaman çok.
Önemli olan doğru(yeterince) kurallar ve o kurallara uyma alışkanlığı.
İmdi yeni sert kuralları kağıda yazıp ekrana yapıştırayım.
Son düzenleme : alicemal; 01-03-2020 saat: 11:34.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri