Sayfa 275/440 İlkİlk ... 175225265273274275276277285325375 ... SonSon
Arama sonucu : 3516 madde; 2,193 - 2,200 arası.

Konu: ULUUN - Ulusoy Un Sanayi

1. bedelli bekliyorum ama zevkle öderiz elbet
    *Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by yasemin5566 Yazıyı Oku
    bedelli bekliyorum ama zevkle öderiz elbet
    Türk Ticaret Kanununa göre, bilançosunda sermayeye ilave edilebilecek fonlar mevcutken bedelli sermaye artırımı yapamaz.

Önce bu fonları ilave edip bedelsiz sermaye artırımı yapıp sonra bedelli yapabilir.

Tabi bu şekilde yapan şirketler oldu yakın geçmişte. İlk aklıma gelen INFO mesela.

Ama sermaye artırımına ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Özellikle yüksek favök yaratabiliyorken.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

3. Tabi şerhimi düşeyim. Patronun "dikey ve yatay büyüyeceğiz" sözlerini dikkate alırsak, bu büyüme için sermaye gerekeceği açık.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

4. gerekiyor tabi kendisi söylüyor işletme sermayesi yetersiz diye

5.  Alıntı Originally Posted by cash_is_king Yazıyı Oku
    Türk Ticaret Kanununa göre, bilançosunda sermayeye ilave edilebilecek fonlar mevcutken bedelli sermaye artırımı yapamaz.

Önce bu fonları ilave edip bedelsiz sermaye artırımı yapıp sonra bedelli yapabilir.

Tabi bu şekilde yapan şirketler oldu yakın geçmişte. İlk aklıma gelen INFO mesela.

Ama sermaye artırımına ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Özellikle yüksek favök yaratabiliyorken.
    aynı anda bedelli ve bedelsiz çok mu zor

6. yıllık stok 600 milyon diyelim harmanda bunu yerine koyması gerekir ama fiyatlar 3 kat arttı yani 1.8 milyar gerekiyor. şirketin sermayesi nakit değil ki buğday, sattığını yerine koyması gerek, yoksa enflasyon bazında büyük zarardır. Allahtan söke stokları vardı ve ihracattan para kazanıp bu zararı hafifletti.

7. Bu arada nerede söyledi bilmiyorum ama dün tacirleri izledim adam unuttum adını kel kafalı, aynı karı göndereceğini öğrenmiş şirketten. fk yine 4e inecek o zaman

8. Portföyümdeki hisselerde birileri ısrarla bedelli çığırtkanlığı yapıyor, bu kadar sıkışık sermayeye ihtiyaç duyan bir şirket olsa milyonlarca lotu geri de almazdı, borsada hiçbir zaman kesin konuşulmaz ancak şirket güçlü nakit üretiyor, arkanıza yaslanın.

Sayfa 275/440 İlkİlk ... 175225265273274275276277285325375 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •