Sayfa 279/501 İlkİlk ... 179229269277278279280281289329379 ... SonSon
Arama sonucu : 4002 madde; 2,225 - 2,232 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    Tam bir robin hood bu dinçkökler

zenginden alıp fakire veriyorlar

Nakit Kar Payı Ödeme Şekli
    Ödenmeyecek
    Para Birimi
    TRY
    Pay Biçiminde Ödeme
    Ödenmeyecek
    iyi bir kar payı bekliyordum.heralde yatırımcısına da üçbeş kuruş verir diye bekliyordum.süzme bunlar süzme o.ç.and içmiş ********ler,zırnık koklatmayacağız diye.spk zaten
    yatırımcıyı atmış bunların kucağına.eminim şirketten sus payı alıyorlardır.ülke yönetiyorlar ya.utanmaları da bitmiş artık.

Alıntı Originally Posted by kaldırım Yazıyı Oku
    iyi bir kar payı bekliyordum.heralde yatırımcısına da üçbeş kuruş verir diye bekliyordum.süzme bunlar süzme .
    bu arkadaş ya bizi trollemeye gelmiş, ya da biraz saf...

bu arada keşke aramızda mali müşavir olsa da anlatsa
    ya da hasan aksu gibi ariza tipler, genel kurulda sormuş olsalar da yanitini ogrensek

tms/tfrs'ye göre akenerji 2022'de kar açıkladı mı?

iyi aile çocukları tenezzül edip açıklamıyor.
    yatırımcı ilişkilerindeki süslülere de talimat vermişler. laf almak mümkün değil.

konuyu merak edenler için

https://t24.com.tr/yazarlar/erdogan-...ilabilir,28960

3. Ben ufak bir açıklama yapıyım kendisine.

Sn.kaldırım ; Sn.siestanın demek istediği şu ki ;
    (AKENR) 2022 zararı 1.570.560.000 TL olduğu için kar payı vermesi imkansız. Zaten zarar etmiş. Bu nedenle kar payı vermiyor.

Ytd.
    Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...

Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku
    Ben ufak bir açıklama yapıyım kendisine.

Sn.kaldırım ; Sn.siestanın demek istediği şu ki ;
    (AKENR) 2022 zararı 1.570.560.000 TL olduğu için kar payı vermesi imkansız. Zaten zarar etmiş. Bu nedenle kar payı vermiyor.

Ytd.
    hayır onu demek istemedim.

kar dagitabilmesi icin TÜRK tfrs'ye göre kar açıklaması lazım. yani tc. maliye'ye göre kar etmesi lazim.

ULUSLARARASI ufrs'ye göre1.5milyar zarar etti. bizim gordugumuz bilanço ufrs.

tfrs'ye göre benim tahminimce 2 milyar tl kar etti.
    yani maliyeye yaptigi bildirimde kar açıklamış olması lazım. ama hisseyi baskilamak , zararda göstermek için bu tabloları açıklamıyorlar.

5. :ok::ok::ok::ok:
    En azından sizin ne demek istediğinizide öğrendik
    Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...

Ticaret Bakanlığınca 17 Mayıs 2020 Tarih, Sayı:31130 Resmi Gazete’de yayımlanan 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun Geçici 13’üncü Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ’in 7/2’inci maddesi ile bizce bu tereddütler giderilmiştir.

Zira, Tebliğin kar payının ve kar payı avansı dağıtım esaslarına ilişkin olarak esas alınacak finansal tablolarla ilgili 7’inci madde aşağıdaki gibidir:

“(1)Kâr payının hesaplanmasında; finansal tablolarını Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından belirlenen standartlara uygun hazırlamak zorunda olanlar tarafından Kanunun 88 inci maddesine göre hazırlanan, bunlar dışında kalanlar tarafından ise 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre hazırlanan finansal tablolar esas alınır.

(2)Dağıtılması öngörülen kâr payı tutarı, 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre tutulan kayıtlarda bulunan kâr dağıtımına konu kaynakların toplam tutarını aşamaz.”

Böylece, Sermaye Piyasası Kurulu’nun “halka açık anonim şirketler” için, dağıtılacak kar payı tutarında üst sınır, VUK’a göre tutulan kayıtlarda yer alan ilgili kar dağıtım kaynaklarının dağıtılabilir tutar şeklindeki belirlemesi ve bu belirlemeden hareketle halka açık olmayan ancak finansal tablolarını TMS/TFRS’ye göre düzenleyen anonim şirketler tarafından da bu yöntemin uygulanabilecek olması görüşü Ticaret Bakanlığınca da bu tebliğ ile de teyit edilmiştir.

Sonuç itibariyle, finansal tablolarını TMS/TFRS’ye göre düzenleyen tüm anonim şirketlerin dağıtılması öngörülen kâr payları tutarı, Vergi Usul Kanununa göre tutulan kayıtlarda bulunan kâr dağıtımına konu kaynakların toplam tutarını aşamayacaktır.

Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku
    :ok::ok::ok::ok:
    En azından sizin ne demek istediğinizide öğrendik
    konu , şimdi yazacağım kadar basit değil ama en büyük fark kur zararından kaynaklanıyor.

rakamları tamemen atıyorum, yatirim tavsiyesi değildir.

diyelim sirketin kabaca 600milyondolar civari borcu var, bu borcu ödemek için de 6 yılı var.
    yıllık 100milyon ödeyecek (çok kabaca)

2023te 3.5milyar kur zarari yazdık.
    yilbasinda dolar 13.5 idi , sene sonu 19

600milyon x 5tl = 3 milyar zarar kabaca

vuk'a göre hesaplamis olsaydi
    bu sene 100milyon x 5tl= 500milyon zarar yazacaktı

yani 1.5milyar zarar degil, 1milyar kar edecekti.

sene içinde de kur farki geliri oldu. 300milyon tl

onu da ilave edince vergi dairesine belki 1.3milyon kar aciklayacakti

tamamen tahmin yurutuyorum

gercek rakamlar sirkette duruyor.aciklamiyorlar.

Beyler şu işi yatirimci iliskilerine bir sorsaniza
    2022'de maliye'ye ne kadar kar bildirilmiş

o tablolari kapta ne zaman aciklayacaklarmis

Sayfa 279/501 İlkİlk ... 179229269277278279280281289329379 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •