Sayfa 28/215 İlkİlk ... 1826272829303878128 ... SonSon
Arama sonucu : 1718 madde; 217 - 224 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1. Drzim hocam yaktin beni bari hesabin yanlis deseydin ondan sonra linki verseydin. Simdi ben suclu gorunecegim ben goze batacagim.

Neyse desperdo hocam hesaplamaniz hala yanlis isterseniz bu yazinizi diger topik olan temettu etsizligi topigine yazin orada detayina inebiliriz.

Ha kisaca temettu verdiginde sadece verdigi gunun degil gecmise donuk tum fiyat hareketleri ayni oranda dusurulur. Bu sebeple grafige baktiginizda temettu dahil getiriyi gorursunuz.

Dunyanin hicbiryerinde grafikler temettuden arindirilmis degildir.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    Gerçi kolaymış hesabı, yaptım şimdi...

2005'ten 2017 sonuna her sene ortalama %28 artan bir hisse 25 kat artmış oluyor... ama bunun üstüne bir de her sene ortalama %13 temettu verimi alır ve eklerseniz portfoye... her sene getiriniz %41 olur... yuvarlak hesap bunlar hep tabi... bu da portfoyu 2005'ten 2017'ye 87 katına cıkarıyor....

Elbette artık oyle %13 senelık temettuler fılan pek yok ama gecmıs yıllarda bugunkunden daha yuksek temettu verımı vardı bu kagıtlarda... 2005-2017 periyodunda ortalama verim yıllık %13 olmus mudur bilmiyorum ama ne olursa olsun portfoye eklenen duzenlı temettunun gucunu gostermek acısından etkili bir ornek oldu....

Tabi şimdi bunu yazınca hemen aklına geliyor insanın, bu program heralde alım-satım tarıhlerıne gore portfoye temettulerın eklenıp eklenmedıgını hesaplıyor olsa gerek. Cunku ornekte de goruldugu uzere uzun vadelı cok ıyı getırı ile inanılmaz getırı arasındakı fark temettulerın duzenlı olarak hesaba eklenmesınden kaynaklanıyor bence...
    Sizin de farkettiğiniz gibi program temettü tutarıyla tekrar aynı hisseden alınmış farzedip hesaplamaları ona göre yapıyor.

3. Dün akşam yardım dosyalarından "portföy model test etme" videosunu seyrettim "hesap dönemi" kullanılmasıyla ilgili bir açıklama var mıdır diye. Yardım videosu 2012de çekilmiş, o tarihte HESAP DÖNEMİ seçeneği YOKMUŞ. Herhalde Portföy yöneticilerinin isteği üzerine sonradan eklenmiş.

"hesap dönemi" seçeneği 2005 öncesi döneme ait hesaplamaları da yapmak isteyenler olabilir diye konulmuş, nitekim geçtiğimiz sayfalarda sayın burdur15 in bir sorusuna bu sayede cevap verebilmiştim. (mesela ben 2000 zirvesinde alım yapsaydım varsayımıyla birkaç testi bu sayede yapabildim.)

4.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Drzim hocam yaktin beni bari hesabin yanlis deseydin ondan sonra linki verseydin. Simdi ben suclu gorunecegim ben goze batacagim.

Neyse desperdo hocam hesaplamaniz hala yanlis isterseniz bu yazinizi diger topik olan temettu etsizligi topigine yazin orada detayina inebiliriz.

Ha kisaca temettu verdiginde sadece verdigi gunun degil gecmise donuk tum fiyat hareketleri ayni oranda dusurulur. Bu sebeple grafige baktiginizda temettu dahil getiriyi gorursunuz.

Dunyanin hicbiryerinde grafikler temettuden arindirilmis degildir.
    Benim amacım para kazanmak, bilanço dersinden A almak değil... Temettünün fiziği, kimyası, doğrusu, yanlışı hiç ilgimi çekmez; queenstockta testlerimi yaparım, eğer daha iyisini bulduğuma ikna olursam yenisini kullanırım ama şimdilik en iyisi TV. Birkaç yıldır para da kazanıyorum, testini de "gerçek parayla" yaptım yani. ÖRNEĞİN, yıllıklandırılmış EFK oranını sen ve bir başka arkadaş daha söyleyince hemen testlerimi yaptım, eğer sonuçlar iyi çıksaydı bugün formülü değiştirmiştim.

Böyle bakıyorum.

5. Uzun bir görüşme oldu bugün teknik destek bölümüyle...Sorularımızın cevabından emin olmak için yazılımcı arkadaşlara da danıştılar..

Özet olarak:

-Hesap dönemine göre yapılan portföy seçimlerinde program Erhan'ın dediği gibi repainting yapıyor...Yani aslında portföy oluşturma gününde olmayan hisseleri almış gibi gösteriyor..

-Yayınlanma tarihine göre yapılan portföy seçimlerinde ise portföy oluşturma tarihinde hangi bilanço güncel ise ona göre portföy oluşturuyor ve repainting yapmıyor...

Bu durumda backtest yaparken yayınlanma tarihine göre yapılan portföy seçimleri güvenli sonuçlar verir diyebiliriz...Hesap dönemine göre backtest ise çok anlamsız çünkü program hisseleri değiştiriyor...Yayınlanma tarihine göre seçtiğimizde ise örneğin 3 aylık bir portföy oluşturduk ve Ocak-Şubat-Mart dönemini kapsamış olsun. 1 Ocakta mevcut bilanço ile portföy yapıp 3 ay boyunca arada yeni bilanço gelse dahi dokunmuyor...Hesap dönemine göre seçersek ise repainting yapıyor

6. Anlattıklarım geçmiş portföyler içindi...

Mevcut 3 aylık dönemde ise program repainting yapıyor...Hangi seçmeyi seçerseniz seçin..

7. Ben ikna oldum mu..? Gerçekten olmadım çünkü mevcut portföy oluşturken repainting yapan program gelecek portföy döneminde bize hangi geçmiş portföyü sunacak acaba çok merak ediyorum...Yani yine 3 aylık portföy düşünün...Temmuz-ağustos-eylül dönemini kapsasın...1 temmuzda hisse seçilimi yapıyır olsun...Programcının iddasına göre yayınlanma tarihine göre seçerseniz 1 temmuzda listeyi yapar ve arada bilanço gelse dahi değiştirmez şeklinde...

Bunu biz test edeceğiz....Edeceğiz de nasıl yapacağız bilemedim..

8. Anladığım kadarıyla yayınlanma dönemine göre yaptığımız backtestler doğru sonuç veriyor.

Sayfa 28/215 İlkİlk ... 1826272829303878128 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •