Sayfa 281/997 İlkİlk ... 181231271279280281282283291331381781 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 2,241 - 2,248 arası.

Konu: Viop XXXIII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,203
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Bu kapanma olayindan en buyuk darbeyi gene ciftci mi yiyecek ?
    Havalar isinmaya basladi pazarlar kapali olucak ne yapacak ciftci curumeyemi birakacak ?
    Çiftçilerde sıkıntı uretimde değil. Rahat lıkla yani cks yanında ise tarla ev arası yapabiliyorsun. Sorun pazarlamada. Şu ana dek kör topal ilerliyordu.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

2. Borsanın çıkması için bir sebep göremiyorum eni maliyetlenme için ama beklemek uzak durmak için bir sürü sebep var 3 spegin ve bademlerin algısına kanıp onların gemisine binmeye gerek yok deniz burada her zaman da gemi bulunur gereksiz heyecana bu ortamda giremiyecegim babalarmi hep biz ky ye hamallık yaptıracak birazda onlar yapsınlar ilerde bakarız bu kapanmada bahçe doğa daha iyi sağlıcakla kalın.

3.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Bu kapanma olayindan en buyuk darbeyi gene ciftci mi yiyecek ?
    Havalar isinmaya basladi pazarlar kapali olucak ne yapacak ciftci curumeyemi birakacak ?
    Yok ona izin verirler. Yoksa çürürse yaprak yeriz yayılıriz

4. Sn Secbul ben uretim sorunu demedim zaten
    Hava sicakliklari artisi ile birlikte mahsul artisi olucak . 20 gun pazarlar kapali ciftci bu mahsulu nasil pazarliyacak ?
     Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Çiftçilerde sıkıntı uretimde değil. Rahat lıkla yani cks yanında ise tarla ev arası yapabiliyorsun. Sorun pazarlamada. Şu ana dek kör topal ilerliyordu.
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Uçamayan uçaklar prim yaptı.
    Şekeri olmayan bayram da da şekerler prim yapar..

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

6.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    tavuk yumurta ilişkisi..
    Evet maalesef..birbirine bağlı sebep-sonuç paradoksu...

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    burada akp nin istanbul rantını çok sevmesi ana etken.. daha 15 yıl önce nüfus 10 milyondu.. şimdi 20+ milyon..

arada geçen sürede istanbul'a yeni fabrika yapılmadı..hatta bir çoğu dışarı taşındı.. ama yeni siteler yapıldı deprem toplanma alanları betonlaştırıldı..servis/hizmetler sektörü arttı, 5 sene önce çiftçilik yapan adam şimdi güvenlik görevlisi oldu sitede..veya kurye oldu, garson oldu..gibi..
    Rant sanayisi ülkenin 20-30 yıllık geçmişinin önemli bir alanında var.. Bunun beslediği ciddi sektörler var..
    İstanbul'a fabrika yapılmamış olsa da çevre bölgesinde ciddi bir sanayi yapılanması var ki cazibe merkezi olmasını sağlayanda bu...Gebze, Kocaeli....Bursa...Batıda ise Çorlu, Çerkezköy tarafı..

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    yapı izni vermezsen fiyat mekanizması üzerinden doğal dengeye ulaşır nüfus 10 milyonda kalırdı..

tek sebep yapı izinlerinin akp eliyle rant ve zenginlik dağıtım aracına dönüştürülmesi.. hatta yüksek binaların/rezidansların izinlerini direkt ankaradan onaylıyorlar artık yıllardır, yerel belediyelerin elinden aldılar onayı, zira chp li belediyeler engelliyordu..
    Nüfusu bu noktadan sonra düşürmek zor...Ama belki sabit tutulabilir..
    Yapı izni vermeyerek bunu yapmak mümkün değil, rantı daha fazla artırmış olursunuz..Fiyatlar artar ki belki bu bazı insanları kaçırabilir...Diğer taraftan çekiciliğini daha fazla artırmış olursunuz..
    Bunun genel çözümü insanların göç etme nedenlerini ortadan kaldırmaktır.

Yapı izinleri mevzusu ise ayrı bir sorun...Bazı parsellerin, özellikle kupon arsaların emsal değerleri merkezden ayarlanıyor...

Ak partinin şehircilik anlayışını bire bir yansıtan en iyi örnek, Bursa'dır....Ve kara bir leke olarak anılacak maalesef.. O kent merkezine diktikleri toki konutları(hançerler) unutulacak gibi değil...O güzelim kenti mahvettiler..
    İstanbul'u söylemeye gerek yok zaten....

Bu biraz kendi alanım olduğu için fazla gevezelik yaptım kusura bakmayın....(Mimarlık-Şehircilik)

7. Pazarlar kapali nasil bir izin olabilir ? bu 20 gunluk kapanmanin kotu etkileri cok cok fazla olur .
    Yevmiye ile calisan insanlar ne yapacak simdi kara kara dusunuyorlardir. Madem boyle bir karar aldin o zaman bu insanlari destekleyici paketi de dusunup onuda aciklasalardi bu adamlar tasmi yiyecek ?

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Yok ona izin verirler. Yoksa çürürse yaprak yeriz yayılıriz
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

pazaralr kapalı yarın marketler ne kaktırır vatandaşa depoda bekleyen ıspanağı elmayı çileği soğanı ama erikçiler çağlacılar batar zaten ömrü 3 hafta o meyvelerin
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 281/997 İlkİlk ... 181231271279280281282283291331381781 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •