Benim yakın çevrem komşularımdaki batık oranı miktarına bakarsak cisim koşarak geliyor. Yabancı boşuna satmıyor
Benim yakın çevrem komşularımdaki batık oranı miktarına bakarsak cisim koşarak geliyor. Yabancı boşuna satmıyor
İnsanların kafasında ya bağ evi ya yazlık yada hobi bahçesi olacak bundan sonra. Dünyada bu mutasyon döner durur.
Bir elektrik elektronik mühendisi var iki yıldır iş ararız biri Bursa'dan yardımcı olacaktı haber gelmedi. Bırakin iş bulmayı stajı zor yaptı. Adam ihtiyacım var ama önümüz açılmadi diyor. Marketede bayan hariç alım yok. Kasiyer olmaya dünden razı. Kocaman kocaman çocuklar günlük 12 ekmek yiyorlar baba emekli.
Elektronik elektronik mühendisi mezunu ilk kaç binde adam yüzüne bakan yok.
Bazen alışverişte denk geliyor adamda 5 tane kredi kartı var ben ikinci kart fazla diye kapattirdim ülke olarak kredi ile borç ile döndürme çarkları alışkanlık olmuş zaten rakamlarda söylüyor bunu özel sirketlerin borcluluk oranları fezaya çıkmış çiftçiler de çift çeker traktör ekipman gırla kredi ile aldıkları için ekipman üreten firmalar 5 liralık alete 9 lira diyor hibe ve ucuz kredi maliyeti direkt firmaların cebine gidiyor birde buna enflasyon ile mücadele için üreticinin üzerinden ithalat silahı ile yaptinmi batış kaçınılmaz kredi çekerek kredi kapatan bir kitle oluşuyor.Devlet bankaları özellikle pandemide bol bol para dağıttı ve daha kredi dönüşleri çok zayıf 6 ayda bir şu kadar faiz borcun vadesini uzattık diyorlar onlarda biliyorlar bu paraların çoğu batik sanki vadeyi uzatmasalar alacaklar paraları🤣
Geçen sene yani 2020 de 176 bin işçi kod29 ile işten çıkarılmış.
Yani ahlaksızlık yapmış, çarpmış çırpmış 176 bini.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...
Hukumet Rahipler Kurulu kararina uyup tum ulkede tam genel kapanma karari almasi koca bir hatadir.
Kapanma karari Genel degil vaka durumuna gore bolgesel olmaliydi. 100 bin kiside 800 vaka olan sehirler ile 100'un altinda vakasi olan sehirlere ayni yasaklari uygulamasi akil ve mantigin tasfiye halidir.
Insanlik tarihte dini rahiplerin elinden cok acilar cekti. Bundan sonra ise Bilim Rahipleri elinden cok cekecegine benziyor.
Yer İmleri