Sayfa 283/987 İlkİlk ... 183233273281282283284285293333383783 ... SonSon
Arama sonucu : 7891 madde; 2,257 - 2,264 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XV

1.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Devlet idaresi ile iç siyaset fazlaca birbirine girdi de ondan.

Partiler üstü olması gereken, herkese eşit mesafede durması gereken, -en azından eskiden böyleydi, yine böyle olunduğu ifade ediliyor, makam iç siyasetle idare ederse, bilmem ne belediye başkanıyla atışırsa, garip bir yere evriliyor mesele. Biz kaybedemeyiz, niye, herkes geldi geçti kimse kaim kalamadı dünyada, e kaybedemeyecek kadar çok açıldık da ondan.

Nebatiye emekli memur zammı ne olacak diyorlar, Sn CB bilir diyor, Sağlık Bakanına müjdeyi verdin mi diyor, efendim size sormadan söyler miyim diyor, birileri emekli ediliyor birileri terfi ettiriliyor MSB nin Genkur Bşk.nın Kuvvet K.nın haberi yok, o işaret etmeden savcılık harekete geçmiyor, o olmaz derse kimse kıpırdayamıyor. Meclis, indir kaldır memuru, bürokratlar getir götürcü, otur bunu yazıverci...

Bunu sen söylersen, suç muç bile olabiliyor, onlar söylerse, yaw bu başkanlık sistemi zaten baştan yanlıştı, ama bunu gündeme getiren biz olamayız, meclisin görevi bu???

Yani, kurumlar çok sağlam olsa, sistem uçlara doğru savrulmasa, partiler birbirine yakın olsa, kimsenin Cumhuriyetin kuruluş felsefesiyle derdi olmasa, belki olur başkanlık sistemi. Ama tek kişi, nasıl idare edecek her şeyi, hele ki bu kadar merkeziyetçi olursa yapı, Elvan bi bakmışsın layık görülmüş bakan olmuş, bi bakmışsın hain olmuş, bunun ortası yok mu yaw...

Uzun mevzu...tanıdık bildik meseleler...E eski sistem çok mu iyiydi, değildi, de ortasını bulamadık bir türlü...
    Güzel yorum olmuş . Katılıyorum.

"Devlet bilgi ve görenek yani görgü ile yönetilir sadece bilgi veya sadece görgü yetmez ". Bu yorum bana ait değil esasen.

2. dolar mevduattan komisyon kesmek nedir ?
    saklama bedeli mi

3. Benim daha once yurtdisinda boyle bir olayi yasadim.
    Beni aradilar subeye ugramaniz gerekiyor dediler
    Ertesi gun subeye gittigimde su tarihe kadar paranizi cekin yada ulkenin para birimine cevirin yoksa her ay %1 di sanirim saklama komisyonu kesecegiz diye.
    Gerekce olarak bankadaki $ mevduat limitinin astiklari icin boyle bir uygulama yaptiklarini soylediler .
    Parayi ordan cekip kamu bankasina yatirdim boyle bir sorun olmadi
    zaman olarakda ya kasim sonu yada aralik basi idi

Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    dolar mevduattan komisyon kesmek nedir ?
    saklama bedeli mi
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

4. Müşteriden olduğu belli değil gibi...daha çok bankalara hedef vermek gibi, ama hesabı nasıl üleştirilir belirsiz...neticede hiç komisyon vermemek de var..

18 Marta kadar dönüşüm hedefi konmuş %20...demek ki talep az..

5. https://m.bloomberght.com/tl-mevduat...esviki-2295376

Euro ve ABD doları olarak tutulan döviz tutarlarının ABD doları dışındaki dövizler cinsinden mevduat/katılım fonu (yurt dışı bankalar mevduatı/katılım fonu hariç) yükümlülükleri için tutulması gereken tutara kadar olan kısmı üzerinden yıllık 0,015 (yüzde 1,5) oranında komisyon alınmasına,
    Bu ne demek ben anlamadım

6. Yani DTH dan DEM e dönüşüm oranlarını %10, %20(13 Marta kadar) tutturan bankalarda, müşterilerden döviz saklama bedeli alınmayacak (bankası ona yansıtmayacak) diye anlıyorum ben...

7.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bu ne demek ben anlamadım
    sanırsam isviçre tarifesine geçecekler

8. Bu iş hiç iyi yerlere gitmiyor. Galiba iş başa düştü.

Sayfa 283/987 İlkİlk ... 183233273281282283284285293333383783 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •