Sayfa 284/1023 İlkİlk ... 184234274282283284285286294334384784 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 2,265 - 2,272 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

*MERKEZ BANKASI TL DEPO KARŞILIĞI DÖVİZ DEPO İHALESİNDE GERÇEKLEŞEN TUTAR 0 MİLYON DOLAR

Faiz artisinin ayak sesleri

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

2.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    *MERKEZ BANKASI TL DEPO KARŞILIĞI DÖVİZ DEPO İHALESİNDE GERÇEKLEŞEN TUTAR 0 MİLYON DOLAR

Evet iyi yakalamışsınız 👍
    Başka açıklaması yok bu “0” ın...

3. Otomotivde iç pazar 2017 haziranına göre aylık bazda %39 daraldı.
    İlk 6 ayda %10 daraldı.

Sektör yetkilisi 2015'te görülen 1milyonluk pazarın 800bine düşeceği beklentisinde.

İhracatta ilk 6 ayda geçen yıla göre toplam adette(ticari+otomobil) %4 düşme varken(otomobilde %9 düşüş) euro bazlı ciroda %3 artış var.

Demekki ticari araç satış sayısı çoğalmış ve bunlar otomobile göre daha pahalı satılıyor veya zam yaptılar yada parite etkileri.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    Ben mesaj falan verildiğini sanmıyorum. Zaten mesaj daha önce net olarak verildi. Faiz artışı ile dövizi düşürmekte ülkeden çıkmak isteyen yabancı için alım fırsatı yaratacak, sonra tekrar kuru indirmek için bir faiz artışı daha gerekecek vs. Bu durumda bence tek başına faiz yeterli değil ciddi ve kamunun yüksek tasarruf yaptığı kapsamlı bir ekonomik program açıklamak gerekiyor.
     Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku

buda mı mesaj değil
    bir halt olacağı yok.

bir halt olacağı yok.

6. ben geçen seferden ders çıkarmışlardır diye bekliyorum. eğer "önden yüklemeli yapıcaz", "piyasayla kavga etmicez" diyip faiz arttırmaz veya çok düşük arttırırlarsa kayış gene kopar. 2 hafta sonra %5 arttırmaları gerekir dolarda 5'in altına gelmez bidaa.

aslında yapmaları gereken gösterge faizini yakalamak, koridoru filan kaldırıp tek faize geçmek. anca böyle önüne geçerler piyasanın. sonra gerekirse faiz bile indirirler önümüzdeki aylarda gösterge gevşerse. ha yaparlarmı bence yapmazlar. yapsalar zaten çok önceden yaparlardı iş buraya gelmezdi...

Hani köylünün 2 oğlu varmış biri çömlekçi biri çiftçi.Çiftçiye işler nasıl diye sormuş ,valla baba yağmur yağmazsa anam ağlar hasat alamayız demiş,çömlekçiye sormuş işler nasıl baba yağmur yağarsa anam ağlar çömlekler kurumaz.Eve dönmüş karısı sormuş çocuklar nasıl diye,valla çocuklar fena değil de senin durum kötü demiş )))))))))Fıkranın aslında anam ağlarmıydı başka bir şeymiydi şimdi tam hatırlayamadım ,yaşlılık işte )))))

8. Ben bugün USD'deki yükselişin mesaj olmadığını sanıyorum.

Her düşüşte ve kafasına yatan her seviyeden yerli, yabancı herkes USD alıyor faizden bağımsız. Dediğim gibi bugünde bir faiz artışı olsa düşük seviyelerden yine toplamaya devam edecekler zaten faizin artmasını bundan istiyorlar gelip yatırım yapmak için değil. 2 hafta önceki fiyat önemli değil çıkın yorumları/haberleri unutuldu sanırım.

Sayfa 284/1023 İlkİlk ... 184234274282283284285286294334384784 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •