Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 285/1002 İlkİlk ... 185235275283284285286287295335385785 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 2,273 - 2,280 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

habertürkte bu aptalca yeni emlak vergisi konuşuluyor..dalga geçiyorlar bu kanunla.. bu vergiyi burada savunan sözde "realistler" bile var.. ekonominin ruhundan anlamamak demektir bu.. amatörce hazırlanmış ve israf nedeniyle oluşan bütçe açığını kapatmak için acele hazırlanan bir kanun..mesela o kadar şeytani ki emlak vergisi bakımından 2 milyonluk ev bu yeni değerli emlak vergisi kapsamında ayrıca değerleme yapılarak 6 milyon tl varsayılıyor ve tebligatlar yapılıyor ve vergi (haraç) alınmaya çalışılıyor..
    Son düzenleme : discretus; 20-12-2019 saat: 22:14.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

habertürkte nedim türkmen "kesin iptal olacak, sadece bütçe açığını kapatmak için icat edilmiş bir vergi" mealinde konuştu.. hatta "bodrum, beşiktaş bebek" gibi yerler özel olarak hedeflenmiş şeklinde yorumda bulundu..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

habertürk teki program: nedim türkmen örnek verdi.. 2 milyonluk ev 12 milyon olarak "değerli konut vergisi" tebligatı yapılmış.. kesin örnek (belgeli) olarak sundular programda.. bu yeni kanun tamamen skandal..

bu verginin saçmalığı bir yana, adamlar resmen masa başında kafadan rakamlar üretmişler.

4. Mali müşavir arkadaşımın mükellefinin boğazdaki villasına 7 mil USD karşılığı , komşusunun villasına 7 mil TL değer biçilmiş.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

adamlar cumhuriyet tarihinin en yüksek vergilerini 17 yıldır topluyorlar ama nasılsa yine yetmiyor bunlara.. yetmediği için garabet yeni vergiler icat ediyorlar.. acınası durumdalar.. Turk halkı dunyanın en agır vergileri altında eziliyor.. yıllardır bir vergi zulmü var..

6.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Mali müşavir arkadaşımın mükellefinin boğazdaki villasına 7 mil USD karşılığı , komşusunun villasına 7 mil TL değer biçilmiş.
    Bir villa 7 milyon ederken yanındakinin 42 milyon etmesi akıllara zarar.

villanın inşaat maliyeti 2 milyon olsa, boş arsa değeri birininki 5 milyon, diğerininki 40 milyon yapar.

biri boğaza bakarken diğer arsa lağım çukuruna bakmıyor ya, bu nasıl bir değerlemedir?

veya bir parsel 500 m2 olup komşu parsel 4.000 m2 değil ya.

kötü kokular buram buram..
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

7. şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Arkadaşın 1.2 1.3 milyona satamadığı evine 5.8 milyon değer biçmişler orta halli bir apartman dairesine

İki tane tanıdık yalıda oturan var dededen miras kalan bir tanesinde iki memur bir tanesinde iki emekli yaşıyor .

Eskiden geyik olurdu Hülya Avşar tepede oturuyor biz Boğaz’da derlerdi onlara ne geldi Tanrı bilir

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Fikir sormuşsunuz cevap yazmak lazım.İlk evin fiyatı olmaz ,zararı olmaz,TL bazında fiyat genelde artar falan yuvarlak laflar.Sizin yazdığınız rakama bu aralar eve para falan bağlanmaz.Son günlerde konut fiyatlarındaki artış manasız,fiyat artırmak başka satış yapmak başka.Talep az bişi arttı o doğru ama 2020 de kriz derinleşince eli sıkışacak bir ton insan kurum olacak uygun fiyatlar gelecek.Bastırılmış rakamlarla altın veya gümüş almak en doğrusu.2020 de çökecek borsayı bekle ordan maliyet yap derim.En azından benim planım böyle.Emlağın artık para kazandırmadığını son yıllarda tecrübe etmiş olmanıza rağmen halen o mecrada getiri aramanıza yatırım yapmaya kalkmanıza hayret ettim.Ev ilk ev de olsa finansal matematiği mutlaka gözönünde bulundurulması gereken bir iştir.Bu ara bu matematiğin sonucu net ,ev falan alınmaz.
    Cevabınız için teşekkürler, vakit ayırıp detaylandırmışsınız.

2019 yılı içindeki krizde bu fırsatları açıkcası çok bekledim. var olan paramı biraz dolarda biraz mevduatta değerlendirdim fırsat ha çıktı ha çıkacak diye sürekli nakitte kaldım. Ancak fiyatlarda düşüş olmadı durağan kaldı pazarlık payları %2-5 arasında oldu. Bugün fiyatlara en düşük dairede son 10 günde 50-100K arasında fiyat artışı yapıldı.

3 lerde 6 lara gelen dolar

100 lerden 280 lere gelen altın

Aşırı primli gördüğüm borsa

%8-9 ile parayı bağlamak istemediğim mevduat

Artış eğiliminde olan ev fiyatları

Hangi işi kursam batmam dediğim piyasa

Neye elimi atacağımı şaşırdım açıkcası...siz neler yapıyorsunuz?

Sayfa 285/1002 İlkİlk ... 185235275283284285286287295335385785 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •