TUPRS'ta saatlik barlarda ara sıra sonradan dolmayan gap'ler bırakılmış. Ancak günlük barlarda çok geçmişe gitmeden incelediğim grafikte dolmamış bir gap görüntüsü fazla göremiyorum. THYAO'da dolmamış gap'ler var, hem saatlik hem günlük barlarda.. Tabii benim gap'lere bakışımla fetişistlerin bakış şekli de aynı değil. Fetişistler bir önceki barın kapanışı ile sonraki barın açılışı arasında gap var mı yok mu şeklinde bakıyor. Bense bir önceki barın en yükseği ile bir sonraki barın en düşüğü arasında gap var mı diye bakıyorum. Sonuçta 2 bar arasında işlem görmemiş bir fiyat alanı var mı yok mu, benim için önemli olan o. Bu da sadece piyasa bunu kaale aldığı için önemli benim açımdan. Yoksa temel olarak benim için hiç bir şey ifade etmiyor. 5 liralık çikolata 6 lira olana kadar tüm kuruşları tek tek geçmesi gerek diye bir kural yok. Ya da atlama taşları 10'ar kuruşsa her bir 10 kuruşu tek tek geçmesi gerekli diye bir şey yok reel hayatta. Borsada da olmak zorunda değil. Gel gör ki bu bir fetiş hali almış maalesef. Fetişistlerinki gibi bakarsak gap olmayan gün olmayabilir, 1 dk'lık, 5 dk'lık gibi küçük periyot barlarına indiğimizde.

Son düzenleme : deva-i dert; 13-06-2024 saat:  14:51.

"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz

Yer İmleri