Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 285/370 İlkİlk ... 185235275283284285286287295335 ... SonSon
Arama sonucu : 2955 madde; 2,273 - 2,280 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. TUPRS'ta saatlik barlarda ara sıra sonradan dolmayan gap'ler bırakılmış. Ancak günlük barlarda çok geçmişe gitmeden incelediğim grafikte dolmamış bir gap görüntüsü fazla göremiyorum. THYAO'da dolmamış gap'ler var, hem saatlik hem günlük barlarda.. Tabii benim gap'lere bakışımla fetişistlerin bakış şekli de aynı değil. Fetişistler bir önceki barın kapanışı ile sonraki barın açılışı arasında gap var mı yok mu şeklinde bakıyor. Bense bir önceki barın en yükseği ile bir sonraki barın en düşüğü arasında gap var mı diye bakıyorum. Sonuçta 2 bar arasında işlem görmemiş bir fiyat alanı var mı yok mu, benim için önemli olan o. Bu da sadece piyasa bunu kaale aldığı için önemli benim açımdan. Yoksa temel olarak benim için hiç bir şey ifade etmiyor. 5 liralık çikolata 6 lira olana kadar tüm kuruşları tek tek geçmesi gerek diye bir kural yok. Ya da atlama taşları 10'ar kuruşsa her bir 10 kuruşu tek tek geçmesi gerekli diye bir şey yok reel hayatta. Borsada da olmak zorunda değil. Gel gör ki bu bir fetiş hali almış maalesef. Fetişistlerinki gibi bakarsak gap olmayan gün olmayabilir, 1 dk'lık, 5 dk'lık gibi küçük periyot barlarına indiğimizde.
    Son düzenleme : deva-i dert; 13-06-2024 saat: 14:51.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. THYAO'nun saatlik periyotta görünen konsolidasyon bölgesi.. (mavi iki çizgi arası) Şimdi burasının birinci şekildeki gibi bir toplama bölgesi mi, yoksa ikinci şekildeki LPSY bölgesi mi, yani yeniden arz (satış) bölgesi mi olduğunu kâhin değilsek asla bilemeyiz. (Kâhinlik ve kâhinlerin geleceği bilmesi de ayrı bir tartışma konusu, bu ifadeyi sözün gelimi olarak kullandım) Trader olup da durumdan çıkarım yapmaya çalışanlar oluyor. Trader'ın işi değil bu. Trader ya kendince reversal (dönüş) işareti sistemi kurar, sistem sinyal verince pozisyon alır, ter sinyal olursa pozisyonunu bozar. Ya da bu konsolidayon bölgesinin yukarı mı aşağı mı kırıldığına göre pozisyon açar, tekrar kutuya dönerse diye de bir stop loss koyar.. Olması gerekn budur. Buna sadık mıdır her trader? Zannetmiyorum. İşler planlandığı gibi gitmeyince stop loss'unu çalıştıramayan, eli sat tuşuna gitmeyen trader sayısı bunu becerebilenden her daim daha fazladır.

Geçen X'te trader olduğunu iddia eden bir arkadaş % 30 terse düşmüş ve ne yapması gerektiğini soruyordu. Gerçek disiplinli bir trader asla % 30 terse düşmez. Stop loss'unun ne kadar aşağıda olduğuna bağlı olarak % 1-3 arası bir terse düşme durumu olmalıdır en fazla. Neyse burası ayrı bir tartışma konusu. Şimdilik THYAO'daki bu konsolidasyon bölgesi için ne yapılabilir üzerinde düşünebilir insanlar. Alt destek-üst direnç arası range trading yapılabilir mesela. Ya da Kutunun üstüne ya da altına kırılım olup olmadığı izlenebilir. Ya da bana göre en anlamlısı ve en mantıklısı iz süren bir takip sistemi (MOST, OTT, Süper Trend, Heikin Ashi gibi) fiyatı takip etmek. Bunun içinde zaten hem reveral trading mantığı hem de stop loss mantığı saklı.

Clausewitz

3.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku

THYAO'nun saatlik periyotta görünen konsolidasyon bölgesi.. (mavi iki çizgi arası) Şimdi burasının birinci şekildeki gibi bir toplama bölgesi mi, yoksa ikinci şekildeki LPSY bölgesi mi, yani yeniden arz (satış) bölgesi mi olduğunu kâhin değilsek asla bilemeyiz. (Kâhinlik ve kâhinlerin geleceği bilmesi de ayrı bir tartışma konusu, bu ifadeyi sözün gelimi olarak kullandım) Trader olup da durumdan çıkarım yapmaya çalışanlar oluyor. Trader'ın işi değil bu. Trader ya kendince reversal (dönüş) işareti sistemi kurar, sistem sinyal verince pozisyon alır, ter sinyal olursa pozisyonunu bozar. Ya da bu konsolidayon bölgesinin yukarı mı aşağı mı kırıldığına göre pozisyon açar, tekrar kutuya dönerse diye de bir stop loss koyar.. Olması gerekn budur. Buna sadık mıdır her trader? Zannetmiyorum. İşler planlandığı gibi gitmeyince stop loss'unu çalıştıramayan, eli sat tuşuna gitmeyen trader sayısı bunu becerebilenden her daim daha fazladır.

Geçen X'te trader olduğunu iddia eden bir arkadaş % 30 terse düşmüş ve ne yapması gerektiğini soruyordu. Gerçek disiplinli bir trader asla % 30 terse düşmez. Stop loss'unun ne kadar aşağıda olduğuna bağlı olarak % 1-3 arası bir terse düşme durumu olmalıdır en fazla. Neyse burası ayrı bir tartışma konusu. Şimdilik THYAO'daki bu konsolidasyon bölgesi için ne yapılabilir üzerinde düşünebilir insanlar. Alt destek-üst direnç arası range trading yapılabilir mesela. Ya da Kutunun üstüne ya da altına kırılım olup olmadığı izlenebilir. Ya da bana göre en anlamlısı ve en mantıklısı iz süren bir takip sistemi (MOST, OTT, Süper Trend, Heikin Ashi gibi) fiyatı takip etmek. Bunun içinde zaten hem reveral trading mantığı hem de stop loss mantığı saklı.

Yeni trader'lar bu Wyckoff şemalarını görünce bunları alıp her grafikte böyle nizami bire bir oluşumlar arıyorlar. Toplama, yeniden toplama ve dağıtma ve yeniden dağıtmanın çok farklı yöntemleri olur ve grafiklerde bire bir bunların kopyası aranmaz. Şekilden ziyade işin ruhunu, fiyatın yansıttığı alıcı ve satıcı psikolojini anlamak lazım, gerisi geometrik şekil avcılığına döner ki o da şekilcilikten ibaret olur. Hiç bir işte şekilciler gerçek anlamda başarılı olamaz.
    Clausewitz

4. TUPRS'ta son 1 aydaki Citi ve Deutsche Takaslarındaki değişime bakarsak büyük bir yabancı fonun çıkışı var. Piyasada dillendirilen şey BlackRock'ın çıktığı şeklinde bir dedikodu. Eskiden yabancı fonların isim isim izini sürdüğüm dönemler olmuştu. Artık o işlerle pek uğraşmıyorum. Bu büyük çıkışı karşılayanlar da İş Yatırım ile yerli Yatırım Fonları, sonrasında AK, Yapı Kredi ve Garanti Yatırım olmuş. Tabi satanın gücü daha ağır bastığı için, arz talepten fazla olduğu için, TUPRS sürekli bir düşüş eğilimine girdi. Borsa vergisi, o, bu, şu vesaire bu işin görünen kısmı bence. THYAO'da da benzer görüntüler var..

BlackRock olayı kulislerde dolaşan bilgi. Gerçektir değildir, iz sürmek gerekir, ilgilenenler için. ben sadece fiyatın gidişine odaklıyım, sebeplerle ilgilenmiyorum. Satış karşılanmış mıdır? Aynı fiyat seviyelerinde becerilemese de evet karşılanmıştır. Ancak TUPRS'ın 2024 2. çeyrek bilançosunun 1. Çeyrek bilançosundan daha zayıf geleceğini bekliyorum, bakım için kapalı tutulan tesislerden kaynaklanan öngörülen FAVÖK kaybının tarihsel olarak yansıyacağı çeyreklik bilanço 2. çeyrek olacak. Biraz da fiyatın dur durmak bilmeksizin, hiç tepki göstermeden aralıksız günlerce aşağı yönlü gelmesinin sebebi de budur. Zaten ilk çeyrek bilanço ve gelir tablosu beklentinin epey altında geldi. 3. ve 4. çeyreklerin daha iyi geleceği ve görüntünün pozitifleşeceği beklentisi hakim bende. Bunun fiyatlaması gerçek anlamda ne zaman başlar, biraz da piyasanın genel dinamiklerine bağlı.
    Son düzenleme : deva-i dert; 13-06-2024 saat: 16:37.
    Clausewitz

5. https://www.youtube.com/watch?v=LieCp3_SOYk
    Göksel Baktagir - Yalnız Sen
    Clausewitz

6. Şu tabloyu sizce nasıl yorumlamalı? Satıcılar tarafı % 90 BOFA.. BOFA'nın böyle ağırlıkta satıcı olduğu bir tahta normalde çökerdi.. Ama Fiyat hala % 1,04 artıda an itibariyle..
    Clausewitz

7. Kapanış TE'de 309,50'den THYAO aldım yine. Bu durumda sattığımız fiyattan geri almış olduk. Sıkıntı yok. Burada kaçtan aldığımız değil, ne kadar marjla kâr realize ettiğimiz önemli. Çoğunlukla sattığım rakamın epey altında geri alıyor olsam da, bazen böyle aynı fiyattan, hatta bazen daha yukarısından da alma durumu oluyor ve olacak da. Sabah ola hayrola bakalım.
    Clausewitz

8. THYAO'da günlükteki boşlukta 25 kuruşluk kapanmamış bir kısım kaldı. Saatlikte bu miktar daha fazla. Ancak THYAO zaten boşluklu hareket edebilen (özellikle saatlik periyotta) bir tahta olduğu için, işin o kısmını pek de umursamadım an itibariyle. Sistem al pozisyonunda devam ediyor zaten. Sistematik bir sıkıntı da yok. Sadece 307,50'leri gördüğünde alım yapıp yapmamakta çok tereddüt ettim, sonrasında işi kapanışa bırakmaya karar verdim. Orada bir marj kaybı söz konusu. O kısım için yapacak bir şey yok.

Bu arada tekrar trading'e başlamadan önce bir süre taşıdığım elektrikçi sattığım fiyattan % 20,91 civarı aşağı düşüp sonra dönüş yaptı. Şu anda ise sattığım fiyattan % 15,28 daha aşağıda. Göz ucuyla onu da takip ediyorum.
    Son düzenleme : deva-i dert; 13-06-2024 saat: 18:52.
    Clausewitz

Sayfa 285/370 İlkİlk ... 185235275283284285286287295335 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •