Gerçi çöyle bir daha düşününce gidişatı durdurmak gibi bir niyetlerinin olmadığı belli. Asıl amaç zaman kazanmak. Ben diyim 6 ay siz diyin 1 sene. 2023'te ne var?
ytd
Gerçi çöyle bir daha düşününce gidişatı durdurmak gibi bir niyetlerinin olmadığı belli. Asıl amaç zaman kazanmak. Ben diyim 6 ay siz diyin 1 sene. 2023'te ne var?
ytd
Son düşüşün yapma olduğu düşüşten sonraki hareketlerin günlerce 5-8% civarında gezmesinden belli değil mi zaten...
Bir taraf aşağı, öbür taraf yukarı bastırıyor. Karşı tarafın boş anına geldiği anda güçlü olanın ittirdiği yöne fişekliyor kur.
ytd
Hem dolar kuru 9-10 olsun, hem de cari açık artmasın.
Hem tahvil faizleri %30 a doğru yol alsın, hem de ben ticari ve konut kredisi vereyim, teşvik edeyim, konut stoğunu eriteyim.
Hem parasal genişlemeye gideyim, hem de enflasyon olmasın.
Hem faiz düşüreyim, ama kur da artmasın.
Faiz arttı, %23 falan yazmışlar ben görmedim, bizim mevduat topiği yazmadan inanmam, öyleyse, ilk düşürdükleri yerden itibaren +300 demek.
Tahvil faizleri ve CDS hala durmadı.
Kur bi gitti geldi, bi dünya 2018 den bu yana toplanan rezerv gene yakıldı.
Naptık biz, hiç bir şey anlamadım, üstüne >14 üzerinden %10 DTH ı daha da arttırdılar milleti daha da dolarize ettiler, bi de oraya hapsettiler.
Altı üstü faizler %20 iken, +100, +100, 23 e kadar faiz arttıracaktın (şu anki durum), konut ve ticari kredileri fonlamak için kaynak bulacaktın, misal 5 yıl vadeli, her sene sadece faizi, ana para vade sonunda dövize endeksli tahvil çıkaracaktın, %20 sinin aklını çelseydin, mevzu bitmişti..
Hedef DTH miktarı 163 milyar USD. Ticari ve kurumsallar yok bunun içinde bu sistemde. Hesabı 260 değil 163 e göre yapmakta fayda var.
Derinlerden tısss sesi geliyor.
Sonra bir zopa sesi duyuluyor, tıslama bir süreliğine kesiliyor.
Sonra yine tıssss sesi. Bu böyle devam ediyor.
11,6569
Kötek Derneği
Son düzenleme : EGEDUK; 28-12-2021 saat: 08:43.
Borsa İstanbul yönetimi bugün de BIST 50 endeksindeki paylar için açığa satışta yukarı adım kuralının uygulanacağını duyurdu.
https://www.bloomberght.com/bist-50-...anacak-2295390
Yer İmleri