Sayfa 287/1004 İlkİlk ... 187237277285286287288289297337387787 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 2,289 - 2,296 arası.

Konu: Viop XXXIV

Alıntı Originally Posted by KAPICI Yazıyı Oku
    sn.Paragöz ironi yapıyor.
    Parasının mevduatta olduğunu çok defa yazdı burada.

YTD
    Onu biliyoruz, borsa çöksün de ucuz mal alayım derdinde. Bizimki muhabbet-eğlence olsun durumu.

2.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Doların düştüğü ortamda borsa düşüyor ise ben longları yavaş yavaş açarım. Sonuç umurunda olmaz.
    Dolar aslında büyük oranda parite kaynaklı böyle...
    Daha fazla düşmesini bekliyordum ama olmadı..

3.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Onu biliyoruz, borsa çöksün de ucuz mal alayım derdinde. Bizimki muhabbet-eğlence olsun durumu.
    Bende borsa çökse de ucuza mal alma derdindeyim.
    1-2 sene mevduattan nemalanıp tekrar uygun zamanda alım yapacağım.

YTD

4. Şahsen ben bu hafta çok fazla olmasa da pozitif kapatabileceğimizi düşünmekteyim.

Alıntı Originally Posted by Karatay Yazıyı Oku
    Şahsen ben bu hafta çok fazla olmasa da pozitif kapatabileceğimizi düşünmekteyim.
    Erken seçim, gece yarısı operasyonu, HDP binasına olan cinsten kaos çıkarma eylemi vs gibi bize özgü bir durum olmadığı sürece, aynı düşüncedeyim.

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6. Yabancıların Hisse, DİBS İşlemleri (Bizim Menkul)

Yabancılar 44,9 Milyon Dolarlık Menkul Kıymet Aldı...

25 Haziran-2 Temmuz haftasında yurt dışı yerleşik yatırımcılar reel olarak (fiyat ve kur etkisinden arındırılmış) 38,1 milyon dolar hisse senedi satarken 83,0 milyon dolar repo dâhil Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) aldı. BIST100 Endeksi 25 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında %1,09 değer kaybetti. 2 yıllık gösterge tahvil faizinde ise 6 baz puan düşüş yaşandı.

Yılbaşından beri yurt dışı yerleşikler toplam 886,3 milyon dolarlık hisse senedi satışı, 953,6 milyon dolarlık DİBS alımı yaptı. Yurt dışı yerleşikler böylelikle 2021 yılında toplam 67,3 milyon dolarlık menkul kıymet alımı gerçekleştirmiş oldu.

Son 1 yıllık süre zarfında yurt dışı yerleşikler 2.066,7 milyon dolarlık hisse senedi satışı ve 3.234,3 milyon dolarlık DİBS alımı gerçekleştirirken menkul kıymet piyasasına 1.167,6 milyon dolar yabancı girişi oldu.

Hisse senedi piyasasında yabancıların payı 2 Temmuz itibariyle %42,5 olurken önceki haftada bu oran %42,7 seviyesindeydi. 2020 yılı kapanışında %49,0 olan yabancı payı 1 sene öncesinde ise %50,4 idi.

BMD Araştırma
    Bizim Menkul Değerler A.Ş.
    bmd.com.tr

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Erken seçim, gece yarısı operasyonu, HDP binasına olan cinsten kaos çıkarma eylemi vs gibi bize özgü bir durum olmadığı sürece, aynı düşüncedeyim.

Bu dediklerin artık bizim için sıradan olaylar...
    Hele o haftasonu olayı var ya, borsa o olayı yıllar geçse de unutamaz...
    Başka türlü metaforal bir benzetme yapacaktım bazı arkadaşlar bozulabilir diye vazgeçtim..

Ama artık haftasonuna insanlar poza girerken 10 değil 100 defa düşünmeleri gerekiyor....Hele ki seçimler yaklaştıkça siyasetin ve içerdeki olayların dozajı çok sertleşecektir...

8.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    iyi de bu dediklerini toplayınca baya yüksek bir ihtimal çıkıyor ortaya
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 287/1004 İlkİlk ... 187237277285286287288289297337387787 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •