Sayfa 287/291 İlkİlk ... 187237277285286287288289 ... SonSon
Arama sonucu : 2327 madde; 2,289 - 2,296 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. 100 endeksin 11250 deki nominal tarihi zirvesini egale etmek için şu anki seviyeden sadece %17 lik bir çıkış yeterli. Aslında Mart ayında neredeyse 11000 e çıkmıştı 100 endeks ve borsa yeni tarihi zirvesini yapmaya doğru gidiyordu. İmamoğlu davasında patlamasaydı muhtemelen yeni zirve yapılırdı.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Ama olmadı. İmamoğlu davası yüzünden 100 endeks çok kısa bir sürede %20 düştü. 500 tane Hiroşima bombasına yakın enerjinin açığa çıktığı 7.8 şiddetindeki son Kahramanmaraş depreminde bile borsa %20 düşmemişti. 1999 Marmara depreminde hisseler en dipte %20 değer kaybetmişken Mart ayındaki İmamoğlu davası yüzünden banka hisseleri 10 günde %40 düştü. Eh bu da çok abartılı, hak edilmeyen bir düşüş oldu.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Trendhound.... kazanan masalara yanaşıp şansı yaver gidenleri soğutacak eleman iyi olur. Karamsarlığı ağır basan bir kişilik...
    Yok hocam ya, karamsar biri değilim tam aksine optimist biriyim ama ayni zamanda realistim, hayalperestlik benim stilim değil. Felsefe olarak holistik (bütüncül) yaklaşımı benimsiyorum yani birbiri ile ilintili birimlerin bir arada değerlendirilmesi ile ana öznenin kavranabileceğini savunuyorum.

4. Bir bütün, kendisini oluşturan parçaların toplamından daha fazla mı etmeli? Holistik yaklaşım evet diyor ama borsalar ayni fikirde değil. Maalesef BİST de dahil tüm borsalarda bunun tam tersine şahit oluyoruz. Mesela İşbankasına bakalım. Bünyesinde 136 tane bağlı ortaklık ve iştirak olan bu "de facto" holding bir bütün olarak parçalarının değerinin toplamından çok daha düşük bir değere sahip. Yönetim kurulu bunu görüyor muhtemelen ama işlerine geldiği için olsa gerek böyle bir asimetriye müsaade ediyorlar.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Yok hocam ya, karamsar biri değilim tam aksine optimist biriyim ama ayni zamanda realistim, hayalperestlik benim stilim değil. Felsefe olarak holistik (bütüncül) yaklaşımı benimsiyorum yani birbiri ile ilintili birimlerin bir arada değerlendirilmesi ile ana öznenin kavranabileceğini savunuyorum.
    Bir felsefe üzerine hayatını yaşayan insanı 1 km öteden tanırım. Bu biraz pc lerdeki cache temizliği gibi bir şey. Normal insan büyük trajediler büyük kayıplar sonrası bu önbelleği yenilerken ve rahatlamış hissederken bilinç ve farkındalık düzeyi yüksek insanlar günde 50 kez bile bunu yapabilirler. Ve onları farklı kılan da budur.

6. Maalesef TC bürokrasisi reformlara öncelik veren, zamanında önlemini alan bir karaktere sahip değil. Ne 160 Hiroşima atom bombasına eşdeğer 1999 Marmara depremi, ne de 500 Hiroşima atom bombasına eşdeğer Kahramanmaraş depremi deprem riski konusunda bu ülkenin önlem alması için, örneğin çürük binaların tasfiyesi gibi, yeteri olmadı. Bu anlayışın değişmesi için tam anlamıyla duvara toslamak gerekiyor. Bu ülkenin karakteri böyle.

7. BİST de ayni durumda. Ciddi reformların hayata geçirilmesi gerekiyor örneğin halka açıklık oranının yükseltimesi ve ideal olarak minimum %51 olması, imtiyazlı hisselerin kaldırılması, arka arkaya 5 yıl zarar açıklayan şirketlere kayyum atayıp gerekirse borsa kotasyonundan çıkarılamaları, hisse geri alımlarında kolaylık, manipülasyonlara 6 ay işlem yasağı değil de 25 yıl hapis gibi çok ciddi yaptırımların uygulanması vs gibi. Peki bunlar hayata geçirilir mi? Bu ülke için çok düşük bir ihtimal.

8. FAB First Abu Dhabi bank YKBNK için çok iştahlıydı tam 1 yıl önce. Defter değerinin 2 katının biraz üzerinde (bugünkü fiyat bazında hisse başına yuvarlak 60 TL) bir fiyat ödemeyi kabul etti FAB ama Koç daha fazlasını talep etti. Bankanın tümü için FAB 13 milyar dolarlık bir değer teklif etti ama Koç 14 milyarda ısrar etti. Bu yüzden 1 yıl önceki girişim mutlu son ile bitemedi.

Sayfa 287/291 İlkİlk ... 187237277285286287288289 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •