Sayfa 288/814 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388788 ... SonSon
Arama sonucu : 6507 madde; 2,297 - 2,304 arası.

Konu: TRNSK - Transtürk Hold.

1. Nerlerdesiniz?

2. Şeytan diyor sat ASELSAN al kafan rahat etsin başka benim gibi düşünen yok mu ? Spekle güreşte sirtimiz hep kundeye geliyor. Artık zoruma gidiyor bu

Lenovo A6020a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by halefselef Yazıyı Oku
    Şeytan diyor sat ASELSAN al kafan rahat etsin başka benim gibi düşünen yok mu ? Spekle güreşte sirtimiz hep kundeye geliyor. Artık zoruma gidiyor bu

Sn halefselef.. sizde de hic sans yokmus. O dediginizi bugun yapsaydiniz yarin aslesanda buyuk zararda olacaktiniz. Islemlerine kisitlama gelmis aselsanin. Kredili islem vs yasaklanmis..

SM-G928C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by isaacx006 Yazıyı Oku
    Sn halefselef.. sizde de hic sans yokmus. O dediginizi bugun yapsaydiniz yarin aslesanda buyuk zararda olacaktiniz. Islemlerine kisitlama gelmis aselsanin. Kredili islem vs yasaklanmis..

SM-G928C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Abicim şeytana uymadim henüz ama şimdiye kadar en az 30 hisse ben sattiktan sonra uçtu gnpwr ile bunu satmadim 4 sene oldu gnpwr batti buda en az 6 ay taktı bize hayırlısı bakalım hata bizde öğreneceğiz eninde sonunda

5. yazmayacaktım ama spk onayına kadar bugün gelen şti den gelen yazıya istinaden anladı
    ğımı değerlendirmek istedim.

Fon çıkışı gerektirmeyen sermaye azaltımı
    MADDE 19 – (1) Payları borsada nominal değerinin altında işlem gören ortaklıklar bilanço açığının kapatılması amacıyla sermaye azaltımı yapabilir. Yapılacak sermaye azaltımı ile münhasıran bilanço açığı kapatılır. Sermaye azaltımına konu tutarın, yapılacak sermaye azaltımı sonrasında hesaplanacak payların düzeltilmiş borsa fiyatının payların nominal değerinin yüzde yirmisini aşmayacak şekilde belirlenmesi zorunludur. Bu hususa uyulmadan yapılacak başvurular Kurulca işleme alınmaz.
    (2) Bilanço açığı, ortaklığın Kurul düzenlemelerine göre hazırlanmış, bağımsız denetimden geçirilmiş ve genel kurulca onaylanmış son yıllık finansal tablolarındaki geçmiş yıl zararları ile dönem zararlarının toplamını ifade eder.
    (3) Ortaklıklar tarafından bu maddede belirtilen esaslar kapsamında sermaye azaltımı yapılmak istenmesi ve ortaklıkta belirli pay gruplarına veya belirli bir grup oluşturan pay sahiplerine imtiyaz tanınmış olması durumunda, yapılacak sermaye azaltımı nedeniyle değişmesi gereken esas sözleşmenin sermayeye ilişkin maddesi hakkında Kurulca uygun görüş verilmiş tadil tasarısının ihraççıya verilmesinden önce, esas sözleşmede gerekli değişikliklerin yapılması suretiyle imtiyazlara son verilmesi şarttır. İmtiyazlara son verilmeyerek sermaye azaltım işleminin yapılması için ortaklığın yönetiminde kontrol sahibi olan kişiler ve/veya sermayesinde imtiyazlı paya sahip bulunan ortaklar tarafından sermaye azaltımı öncesinde, Kanunun 25 inci maddesi çerçevesinde diğer ortaklara pay alım teklifinde bulunulması zorunludur.
    (4) Bu ortaklıkların bilanço açığının bulunmaması veya yapılacak sermaye azaltım tutarının bilanço açığından fazla olması durumunda, ortaya çıkacak olan fazlalık için sermaye azaltımı ile sermaye artırımına eş anlı olarak karar verilmesi gerekir. Bu takdirde yapılacak sermaye artırımının asgari olarak söz konusu fark kadar fazla olması zorunludur. Sermaye artırımına ilişkin izahnamenin Kurulca onaylanmasına ilişkin başvuru sermaye azaltımına ilişkin olarak Kurula yapılacak başvuru ile birlikte yapılır.
    (5) Sermaye azaltımı ile sermaye artırımına eş anlı olarak karar verilmesi sonucunda, önceki ve sonraki sermaye tutarları arasında herhangi bir değişiklik olmasa bile, esas sözleşmenin sermayeye ilişkin maddesinin tadil edilerek bu maddeye söz konusu işlemi açıklayan bir hükmün eklenmesi zorunludur.
    (6) Fon çıkışı gerektirmeyen sermaye azaltımları, sadece pay sayısının azaltılması suretiyle yapılabilir.
    (7) Bağımsız denetçi tarafından olumsuz görüş bildirilmiş veya görüş vermekten kaçınılmış finansal tablolar, sermaye azaltımı işlemlerine esas teşkil edemez.
    (8) Sermaye azaltımında pay sahipleri arasında eşitsizlik yaratmayacak bir yöntemin belirlenmesi esastır. Bununla birlikte sermaye azaltım işlemlerinin pay sahipleri arasında eşitsizlik yaratacak şekilde yapılmasının planlanması durumunda, kendi aleyhine eşitsizlik yaratılacak pay sahiplerinin tamamının onayının alınması zorunludur.
    (9) Sermaye azaltımı işlemlerinin usulüne uygun olarak sonuçlandırılması, ortaklık yönetim kurulunun sorumluluğundadır.
    (10) Fon çıkışı gerektirmeyen sermaye azaltımlarında TTK’nın 473 üncü maddesinin ikinci fıkrası ile 474 üncü ve 475 inci maddeleri uygulanmaz.
    (11) Bu maddenin üçüncü fıkrasındaki esaslar saklı kalmak kaydıyla, ortaklığın kayıtlı sermaye sisteminde olup olmadığına bakılmaksızın sermaye azaltımlarında aşağıdaki işlemlerin yapılması gerekir.
    a) Esas sözleşmenin sermayeye ilişkin maddesinin yeni şekline uygun görüş alınmak üzere bu Tebliğin 8 numaralı ekinde belirtilen belgeler ile ayrıca sermaye azaltımı ile eş anlı olarak sermaye artırımı yapılması durumunda bu Tebliğin 3 numaralı ekinde belirtilen belgeler ile, payları GİP’te işlem gören ortaklıklar bakımından ise bu Tebliğin 4 numaralı ekinde belirtilen belgeler ile Kurula başvurulur.
    b) Madde tadil tasarısı için ortaklığın tabi olduğu özel mevzuatlar uyarınca başka bir kurumun da izni ya da onayı gerekiyorsa, söz konusu izin ve onaylar alınır ve gerekli diğer prosedürler yerine getirilir.
    c) Sermayenin azaltılmasının nedenlerine, sermaye azaltımının hangi esaslar çerçevesinde yapılacağına, söz konusu azaltımın ortaklık malvarlığında herhangi bir eksilmeye yol açmayacağına ve ortaklığa sağlayacağı faydalara ilişkin olarak yönetim kurulunca hazırlanacak raporun en geç sermaye azaltımının görüşüleceği genel kurul toplantısına ilişkin gündemle birlikte ortaklara duyurulması, ortaklık merkezinde ortakların incelemesine hazır bulundurulması ve bu raporun genel kurulca onaylanması zorunludur.
    ç) Sermayenin azaltılmasına ilişkin esas sözleşme değişikliği ile konuya ilişkin yönetim kurulu raporu esas sözleşme değişikliğine ilişkin Kurul uygun görüşü tarihinden itibaren azami altı ay içinde yapılacak genel kurul toplantısında karara bağlanır. Altı ay içerisinde genel kuruldan geçirilerek onaylanmayan tadil tasarısı geçerliliğini yitirir. Söz konusu genel kurul kararı alınırken varsa oydaki imtiyazlar kullanılamaz. Sermaye azaltımı imtiyazlı pay sahiplerinin haklarını ihlal ediyorsa, imtiyazlı pay sahipleri özel kurulunun da esas sözleşme değişikliğini ve yönetim kurulu raporunu onaylaması gerekir. İmtiyazlı pay sahipleri özel kurulu hakkında TTK’nın 454 üncü maddesi uygulanır. Sermaye azaltımının karara bağlanacağı genel kurul toplantısındaki toplantı ve karar nisabı, Kanunun 29 uncu maddesinin altıncı fıkrasındaki esaslara göre tespit edilir.
    d) Genel kurulca alınan sermaye azaltım kararı ile onaylanmış yönetim kurulu raporu, genel kurul tarihini takiben on beş gün içerisinde ticaret siciline tescil ettirilerek TTSG’de ilan edilir.
    (12) Sermaye azaltımı ile eş anlı olarak ya da sermaye azaltımının sonuçlanmasından itibaren iki yıl içerisinde yapılacak sermaye artırımlarında, yönetim kontrolünü elinde bulunduran ortakların yeni pay alma haklarının tamamını kullanmaları zorunlu olup, bu suretle elde edecekleri payları, ihraç edilen payların borsada işlem görmeye başlamasından itibaren bir yıl süreyle borsada satamazlar. Söz konusu kişiler izahnamenin onaylanmasına ilişkin başvuru sırasında, konuya ilişkin taahhüdü Kurula iletirler. Bu fıkra kapsamında söz konusu kişilerin taahhütlerine ve bunların içeriğine izahnamede yer verilir. Yönetim kontrolünün belirlenmesinde Kanunun 26 ncı maddesinin ikinci fıkrası hükmü esas alınır. Bu fıkrada belirtilen süre içinde söz konusu payların kısmen veya tamamen bu fıkra hükmüne uygun olarak borsa dışında satılması veya devredilmesi durumunda Kurulun özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde özel durum açıklaması yapılması zorunludur. Ortaklığın yönetim kontrolünü elinde bulunduran ortakların borsa dışında satacakları ve bu fıkra kapsamında ihraç edilen paylarını alanlar da bu sınırlamaya tabidir.
    (13) Sermaye azaltımı ile eş anlı olarak ya da sermaye azaltımının sonuçlanmasından itibaren iki yıl içerisinde yapılacak sermaye artırımlarında, artırılan sermayeyi temsil eden payları satın alacak yatırımcıların talebinin alınmasından önce, ortaklığın içinde bulunduğu genel durumu açıklayan ve içeriği Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğince belirlenen risk bildirim formunun kullanılması ve bu formun sermaye artırımına katılacak yatırımcılarca imzalanması zorunludur. Satış işleminin elektronik kanallar dahil her türlü iletişim kanalları kullanılarak gerçekleştirilmesi durumunda, bu yükümlülük işlemin gerçekleştirilmesinden önce söz konusu formun yatırımcı tarafından okunduğunun yatırımcı tarafından elektronik ortamda onaylanması suretiyle de yerine getirilebilir.

6. yukarıdaki spk tebliğine göre ;

3) Ortaklıklar tarafından bu maddede belirtilen esaslar kapsamında sermaye azaltımı yapılmak istenmesi ve ortaklıkta belirli pay gruplarına veya belirli bir grup oluşturan pay sahiplerine imtiyaz tanınmış olması durumunda, yapılacak sermaye azaltımı nedeniyle değişmesi gereken esas sözleşmenin sermayeye ilişkin maddesi hakkında Kurulca uygun görüş verilmiş tadil tasarısının ihraççıya verilmesinden önce, esas sözleşmede gerekli değişikliklerin yapılması suretiyle imtiyazlara son verilmesi şarttır. İmtiyazlara son verilmeyerek sermaye azaltım işleminin yapılması için ortaklığın yönetiminde kontrol sahibi olan kişiler ve/veya sermayesinde imtiyazlı paya sahip bulunan ortaklar tarafından sermaye azaltımı öncesinde, Kanunun 25 inci maddesi çerçevesinde diğer ortaklara pay alım teklifinde bulunulması zorunludur.

ne diyor tebliğ imtiyaz sahipleri diğer ortaklardan pay alım teklifinde bulunulması zorunludur diyor.eğer benim dediklerim doğru ise

spk onay vermeyecek

gelin anlaşalım demiştim ben size güzel bir rakam çıkarın ortaya gönüllü gelelim.

ytd

güzel oldu bence

7.  Alıntı Originally Posted by tarkan Yazıyı Oku
    yukarıdaki spk tebliğine göre ;

3) Ortaklıklar tarafından bu maddede belirtilen esaslar kapsamında sermaye azaltımı yapılmak istenmesi ve ortaklıkta belirli pay gruplarına veya belirli bir grup oluşturan pay sahiplerine imtiyaz tanınmış olması durumunda, yapılacak sermaye azaltımı nedeniyle değişmesi gereken esas sözleşmenin sermayeye ilişkin maddesi hakkında Kurulca uygun görüş verilmiş tadil tasarısının ihraççıya verilmesinden önce, esas sözleşmede gerekli değişikliklerin yapılması suretiyle imtiyazlara son verilmesi şarttır. İmtiyazlara son verilmeyerek sermaye azaltım işleminin yapılması için ortaklığın yönetiminde kontrol sahibi olan kişiler ve/veya sermayesinde imtiyazlı paya sahip bulunan ortaklar tarafından sermaye azaltımı öncesinde, Kanunun 25 inci maddesi çerçevesinde diğer ortaklara pay alım teklifinde bulunulması zorunludur.

ne diyor tebliğ imtiyaz sahipleri diğer ortaklardan pay alım teklifinde bulunulması zorunludur diyor.eğer benim dediklerim doğru ise

spk onay vermeyecek

gelin anlaşalım demiştim ben size güzel bir rakam çıkarın ortaya gönüllü gelelim.

ytd

güzel oldu bence
    Sn. Tarkan ben de az önce ilgili maddeyi okuyordum. Dediğiniz gibi şirketin hem imtiyazlı hisseleri sona erdirmesi hem de eş anlı sermaye azaltım ve artırımı yapabilmesi ancak çağrı yapmasıyla mümkün görülüyor. zaten önceki reddedilen başvuruyu da hatırlarsanız çağrı fiyatı da belirlenmişti orada. ama hissenin piyasa fiyatıyla uyumlu olmayan tutarlar nedeniyle ret yemişlerdi. çağrı fiyatı da 61 kuruştu.

benim anlamadığım konu ise imtiyazlı hisseler gönüllü olarak haklarından vazgeçtiklerini mi beyan edecekler ilk genel kurulda? o zaman çağrıya gerek mi kalmıyor? SPK ret mi edecek? Bunlar başvurularını mı yenileyecek? Yine bir iş daha ellerine yüzüne mi bulaştı anlamadım.

halbuki 6 aydır izinler onaylar GK vs diyerek tasarladıkları sermaye artırım işine ne oldu da birden böyle bir yola girdiler?

Beklemeye alışkınız ama belirsizlik durumu temel stresimiz. Böyle bir belirsizlik hisseye yeni yatırımcıyı da çekmiyor. ortada beklenti ya da gelecek görünmüyor. Yöneticiler bence biraz daha basiretli olsunlar ve hem kendileri hem de şurada kalan 3-5 yatırımcı kazansın.

8. Hocam adamlar bizde para yok diye spk ya resmi sekilde resmen yalvarmislar cagri yaptirmayin bize diye. Sen uygun fiyattan vermekten bahsediyorsun.

Adamlarda para olsa zaten tahsisli sermaye artirmini iptal etmeyeceklerdi.

Spk kabul ederse kurallari ihlal mi edecek.
    Baska cikari var mi bilemiyorum.

Sayfa 288/814 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388788 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •