Alman enerji devi dün 6,400mw üretim yapmış..
3. çeyrek toplam üretim 99.094mw.
MAC fon dün negatif ayrışmış endeksten.
Karşılaştırmalı 2020 pandemi dibinden bakayım dedim. Xtumu % 388 , xelkt % 461 , enerjinin devi % 607 gitmiş. Son dönem ( 4 tavan) iyi fark atmışız….
Geriye dönük 5 yıllık baktığınızda da , son tavan serisi ile XTUMY endeksini geçmişiz…
Bu bilanço dönemi , gördüğüm en iyi bilanço dönemi olabilir.. Takip ettiğim tüm şirketler , bilanço tarihine TL zirve girdi.
Bakalım 3. çeyrek bilançosuna hangi ağır toplarla devam edecekler. Benim tahminim THY- TÜPÇÜ başı çeker gibi..
KCHOL baktım geçen. Dönem kârının yarısı banka/ finans , kalanı otomotiv ( 5 milyar) enerji ( 5 milyar) ve diğerleri şeklinde gelmiş…
https://www.barchart.com/stocks/quotes/$MERV/overview
Devalüasyon- enflasyon dönemlerinde, yerel para biriminden varlık ne olmuş diye bir bakalım. Yukarıdaki Arjantin Merval borsası.. Bizimle yarışıyor köftehorlar..
Patates- domates- soğan- biber gibi sofranın temel girdilerinin x4-5 yaptığı yerde, borsa aynı yerde mi kalacak…
Onlarda temmuz ortasından başlayarak, 1 ayda 80,000 endeksten 131,000 endekse gelmişler. Açıklanan enflasyon bize yakın , %80 lerde
Yer İmleri