Sayfa 29/380 İlkİlk ... 1927282930313979129 ... SonSon
Arama sonucu : 3035 madde; 225 - 232 arası.

Konu: ATATP - ATP Ticari Bilgisayar AŞ

1.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    OSB tarafı neyin nesi oluyor dostum...bize bu konuyu açabilir misin acaba ?? benim gözden kaçırdığım veya görmediğim bir şey mi var ??
    dostum eğer duyduysan binalarda yeşil enerji sertifikası zorunlu. bu ısı yalıtımı yapmayı zorunlu hale getirmeyi hedefleyen bir sistem. aynı şekilde OSBler de tüketilen enerjinin bir kısmını yeşil enerji ile sağlamak zorunda.yasal zorunluluk cıkacak. hem bu hemde kullandığı yeşil enerjinin karbon emisyonu sertifikası olması gerekiyor. TÜRKAK akredite ederse bizi efsane olur.

2. sevgili ank11 görüyorum ki ben i takip etmişssin. hiç zarara mal alıp verdiğimi gördün mü? yazdığım rakamlar tüm sayfalarda var. bir kaç örnek vereyim sana. birlsim müh. 12 liradan 25 liraya./ forte 70 liradan 118 liraya/ adel 390 liradan 645 liraya ve hatta bugun tekrar aldım/ papilon 30 liradan 38 liraya/atatp 35 liradan şuanki fiyata

3.  Alıntı Originally Posted by karacabey60 Yazıyı Oku
    sevgili ank11 görüyorum ki ben i takip etmişssin. hiç zarara mal alıp verdiğimi gördün mü? yazdığım rakamlar tüm sayfalarda var. bir kaç örnek vereyim sana. birlsim müh. 12 liradan 25 liraya./ forte 70 liradan 118 liraya/ adel 390 liradan 645 liraya ve hatta bugun tekrar aldım/ papilon 30 liradan 38 liraya/atatp 35 liradan şuanki fiyata
    tetmt unutmuşum 420 liradan 1030 liraya aldığım rakamlara yazarım her zaman. o yüzden iyi takip et. tek zararda olan hissem KOCAER. onunda zamanı var.

4.  Alıntı Originally Posted by karacabey60 Yazıyı Oku
    dostum eğer duyduysan binalarda yeşil enerji sertifikası zorunlu. bu ısı yalıtımı yapmayı zorunlu hale getirmeyi hedefleyen bir sistem. aynı şekilde OSBler de tüketilen enerjinin bir kısmını yeşil enerji ile sağlamak zorunda.yasal zorunluluk cıkacak. hem bu hemde kullandığı yeşil enerjinin karbon emisyonu sertifikası olması gerekiyor. TÜRKAK akredite ederse bizi efsane olur.
    dostum bu beklentileri çok iyi biliyorum ...zaten bunu gesanda iken aylarca anlatmış idim...yalnız karbon emisyon sertfikası ve TÜRKAK akredite meselesini ilk defa duyuyorum..bu konuyu da bize açarsan forum olarak bunu öğrenirsek güzel olacak...bu beklentinin tam olarak anlamı nedir ? nasıl işleyecek süreç...biraz daha açarsan sevinirim...yenilenebilir enerji ile çok iç içe oldum ama bu kısımlarını bilmiyordum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5.  Alıntı Originally Posted by karacabey60 Yazıyı Oku
    tetmt unutmuşum 420 liradan 1030 liraya aldığım rakamlara yazarım her zaman. o yüzden iyi takip et. tek zararda olan hissem KOCAER. onunda zamanı var.
    forum wolf of the wall street kaynıyor.

6.  Alıntı Originally Posted by karacabey60 Yazıyı Oku
    kocaer de kaliteli bir şirket..zamanı gelecek...ileride de adından çok söz ettirecek...o günler geldiğinde şu anki 23 tl lik fiyatları imrenilerek hatırlanacak rakamlar olacak...bunu tecrübelerimin bana verdiği iç sese dayanarak söylüyorum...kocaeri mümkün olan en düşük fiyatlardan almak istememden dolayı erkenden aldım...(17,50)
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

7.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    dostum bu beklentileri çok iyi biliyorum ...zaten bunu gesanda iken aylarca anlatmış idim...yalnız karbon emisyon sertfikası ve TÜRKAK akredite meselesini ilk defa duyuyorum..bu konuyu da bize açarsan forum olarak bunu öğrenirsek güzel olacak...bu beklentinin tam olarak anlamı nedir ? nasıl işleyecek süreç...biraz daha açarsan sevinirim...yenilenebilir enerji ile çok iç içe oldum ama bu kısımlarını bilmiyordum...
    örnek verelim. mesela herhangi bir kamu kuruluşusun. hizmet verdiğin kollara KURU TİP akü alcaksın. şartnamesini yazarken TSE,UL yada EUROBAT belgesi istersin. bu belgeleri isterken TÜRKAK akredite ettiği bir kuruluştan verilen sertifikayı da kabul edersin. dikkat edin bütün akümülatör teknik şartnameleri bu şekilde çıkar. TÜRKAK son zamanlarda bu karbon emisyonu ile alakalı test firmalarına bu test alanlarını yapın sizi de akredite edeyim demeye başladı.çünkü avrupaya zorunlu kıldırmak istemiyor firmaları. eğer bizde akredite edillirsek bu sertifikayı vermeye o zaman sadece bir imza ile milyonları kazanır şirket. bu vizyona sahip bir patron olduğunu gördüm ben. yoksa XGREEN sertifikası için boşuna uğraşmamış. bu sertifika boşa alınmıyor. eğer TÜRKAK bunu akredite ederse çok farklı bir yöne gider

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Moscow, Istanbul, Bogota, Amsterdam
    Gönderi
    1,953
     Alıntı Originally Posted by karacabey60 Yazıyı Oku
    dostum maalesef ki karbon akreditasyonu turkak veremiyor daha
    hala avrupadaki kuruluslar veriyor , bildigim kadariyla (sertifikalandirma sektorundeyim) yerli bir kurum yok daha. maalesef avruapali firmalara gidilmek zorunda bu sertifikalandirma icin.
    TurkAk bu konuda hangi asamada bilmiyorum ama tecrubelerime gore , cok geriden geliyorlar , ama bellide olmaz, bu konu cok dillendirildi, belkide hazirliklar yapiliyordur, ama acilen baslatilmali, bizde akreditasyona basvuru yapmak istiyoruz (sertifikalandirma kurulusu olarak)
    Saving-Accumulation-Investment
    In God We Trust

Sayfa 29/380 İlkİlk ... 1927282930313979129 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •