Sayfa 29/215 İlkİlk ... 1927282930313979129 ... SonSon
Arama sonucu : 1719 madde; 225 - 232 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1. Şimdi bir yol ayrımındasınız (ben değilim); size 2 ampirik bilgi vereyim :

Ben bizzat kendim 2016 ekim ayında Yaşar Erdinçin verdiği temel analiz eğitimine katıldım. Kendisi o eğitimde katılımcılara 3 adet formül verdi; quenstocksu 2012den beri kendi yatırımlarında bilfiil kullandığını, verdiği formüllere ait testleri bizzat tek tek elle kontrol ettiğini söyledi. Eğitimleri bu yılın mayısına kadar devam etti, sanırım bu yıl da ekim gibi bir eğitim açarsa yine katılacağım.

Kendi yöntemimi anlattım; ben bir tarihte formülü çalıştırıyorum, bulduğum hisseleri alıp işlemlerimi Excel tablosunda izliyorum. Bizzat 2014 sonlarından bugüne kadar aktif kullanıcısıyım, eğer inanırsanız söyleyeyim, başlangıç paramı %600 civarı arttırmışım.

Sonrası herkesin kendi kararı.

Bol kazançlar dilerim.

2. Kafasina takilanlar soru isareti olanlari cozmek lazim.

Yapmamiz gereken su bist 100 ayarlayip.

Sadece tv ye gore secim yap deyin tv oranini dusuk tutun.

Yani sistemin kolayca hisse degistirme imkani olsun

Tusa basin guncel olarak hanginleri verdigini buraya yazin tum.portfoyleri. sirasiyla.

Daha sonra her gun ayni formulu tekrar calistirin.

Ne zamanki portfoydeki hisseler degisti onunda resmini cekin.

Hangi hisseyi degistirdigine bakip manuel kontrol edelim.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3. Yüzlerce test yaptım...Yayınlanma tarihine göre olan portföyler güvenilir.

Nasıl anladım peki....Geçmiş dönem bilanço açılanma günlerinin hisse bazında ayrıntılıarını buldum...Porrtföy oluşumlarını bilanço açıklanma tarihleri aralığına denk getiren portföyler oluşturdum....Bilanço dışında kalan aylar için portföyler oluşturdum...Bunu 1 aylık ve 3 aylık dönemler için tekrar test ettim....Program bu şekilde hisse değişikliği yapmadı..

Drizm hocam amaç kafalarda soru işareti olmasın...Yoksa bu bahsettiğimiz program işimizi o kadar kolaylaştıran bişey haline gelir ki...Kim istemez böyle yatırım yapmak...Madem sistem robotların elinde artık, bizlerde işlemlerimizi buna göre yapacağız, buna uygun algoritmalar geliştireceğiz...Başka çare yok

4. Benim demo lisansim bitti alamiyorum.

Yukardaki soyledigimi yapalim sistem hisse degistirirse.

Bunu konusalim tartisal Duzelttirelim.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

5. Tamam erhan, benden istediğin tam olarak nedir...?

Çok uğraştırıcı bişey olmaz ise gün gün belgelendireyim

6. Programda şöyle yaptım :

1-PORTFÖY MODEL TEST ETME ekranından işlem yapacağım bir formül belirledim .

2- PORTFÖY OLUŞTURMA ekranına geçtim. Bu ekranda yukarıda şetçiğim formülün yanındaki SEÇ tuşuna basınca, sayfanın altında tarih içeren bir kutucuk çıktı. Burada tarih olarak, 20.06 ; 22. 06 ve 04.07 olarak 3 farklı tarihte 3 farklı portföy belirledim. KAYDET tuşuna bastım.

3- PORTFÖY PERFORMANS İZLEME sayfasına geldim. Bu sayfadaki GÖSTER tuşuna basarsam karşıma gelen ekranda;
    Portföyümü oluşturduğum tarihi, ve hisseleri ;
    Portföyümün grafik olarak getirisi, ve portföy güncelleme bölümü var.

Portföyümü değiştirmediğim sürece bu hisseler aylarca kalıyor. Her yeni oluşturduğum portföy burada saklanıyor.

Eğer formülü oluşturduktan sonraki işlemleri (portföy oluşturma, 3 ayda 1 yenileme, portföy performansını izleme) 3. Ve 4. Ekranları kullanarak yaparsak sorun kalmayacak gibi…..

7. Epeydir bu topiği dışarıdan takip ediyorum. Sayın Drizm'in önerdiği yöntem çok ilgimi çekti ve bende programı 1 aylık aldım. Programı biraz kurcaladım ve anladığım kadarıyla programın belirlediğimiz kriterlere göre hisse seçimi tamamen seçtiğimiz periyotlar ile alakalı. Eğer 3 aylık periyot seçersek program her yılın 1 Ocak, 1 Nisan, 1 Temmuz ve 1 Ekim tarihlerinde ilgili kriterlere göre seçimini yapıyor. Başlangıç tarihinizin bu periyotlar arasında herhangi bir tarih olması hisse seçimini etkilemiyor. Yani program daima belirlediğimiz periyotların ilk günlerinde ilgili kriterlere göre hisseleri belirliyor.

8.  Alıntı Originally Posted by smart22 Yazıyı Oku
    Epeydir bu topiği dışarıdan takip ediyorum. Sayın Drizm'in önerdiği yöntem çok ilgimi çekti ve bende programı 1 aylık aldım. Programı biraz kurcaladım ve anladığım kadarıyla programın belirlediğimiz kriterlere göre hisse seçimi tamamen seçtiğimiz periyotlar ile alakalı. Eğer 3 aylık periyot seçersek program her yılın 1 Ocak, 1 Nisan, 1 Temmuz ve 1 Ekim tarihlerinde ilgili kriterlere göre seçimini yapıyor. Başlangıç tarihinizin bu periyotlar arasında herhangi bir tarih olması hisse seçimini etkilemiyor. Yani program daima belirlediğimiz periyotların ilk günlerinde ilgili kriterlere göre hisseleri belirliyor.
    Mu acaba arkadaslar

3 ay lik portfoyde secsen 2 ay sonra hisselerin degisiyor diyorlar.

Yani fiyatla hesaplanan rasyolardan formul kurdugunda

1 ocakta abcd hissesini cikariyor.

Ayni formulu 5 ocakta tekrar calistirinca zdef hissesini 1 ocakta almis gibi isliyormus benim anladigim bu

Bunu denemek icin tv buyuktur yuzde 1 den olanlari al diyelim

Hatta bist tumde calistiralim ihtimali arttirmak icin.

10 adet portfoy olusturalim. 3 aylik

Her birindede 10 ar adet hisse olsun.

Bugun bunu yapin her portfoyun hisselerini buraya kopyalayip yapistirin. Pazartesi ayni sistemi tekrar calistirin aksam hisse fiyatlari degistikten sonra.

Hisselerin tipa tip ayni kalmasi lazim degisirse repaint var demek

Degismezsede her gun degisip degismedigini kontrol etmek icin ayni seyi yapmalisiniz. 3 ay boyunca hisseler ilk gunku ile ayni ise repaint yoktur.

Repaint varsa ne olacak ? İddaya gore varmis hatta programcilar demis var diye

Gecmia performans yanlis demek o formulle.

Peki gecmisinin nasil ciktigini bilmedigimiz bir formulu gelecek icin nasil kullanacagiz

Sayfa 29/215 İlkİlk ... 1927282930313979129 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •