Artan

45,32 10 18:10
176,20 9.99 18:10
20,14 9.99 18:10
81,55 9.98 18:10
90,50 9.96 18:10
Artan Hisseler

Azalan

26,64 -10 18:10
50,40 -10 18:10
4,43 -9.96 18:10
26,26 -9.95 18:10
10,50 -9.95 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.718.614.181,40 18:10
6.933.504.972,47 18:10
6.649.086.491,22 18:10
6.265.564.086,85 18:10
6.096.634.471,25 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 290/327 İlkİlk ... 190240280288289290291292300 ... SonSon
Arama sonucu : 2697 madde; 2,313 - 2,320 arası.

Konu: TMPOL - Temapol Polimer Plastik

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    yakın geçmişte tmpol şirketine e mail ile bazı sorular sormuştum...bana cevabı gelmiş..gelen cevabı çok beğendim...çok özen göstermişler..cevaptan anladığım kadarıyla yatırımcı ilişkileri çok donanımlı biri...

SORULAR :
    öncelikle size kolay gelsin diyorum..sayın şirket yetkilileri ben borsada hissenize yatırım yaptım ..biraz önce bilançolarınıza baktım açıkçası biraz korktum..özelikle de 2018 yılında cirolarınız çeyreklerde 20-25 milyon iken 2019 yılında 17-23 milyona gerilemiş , 2020 yılında ise 15-20 milyon bandına gerilemiş..üçüncü çeyrekte ise 37 milyon olmuş...bu düşüşlerin ve şirketin yerinde saymasının nedeni acaba nedir ??

ikinci bir konu ciroların ne kadarı hangi sektörlerden gelmektedir ?

üçüncü bir konu bilançolarda kısa vadeli borçlarda gittikçe artan bir miktar var bunun nedeni nedir ??

hissenizi almama rağmen biraz karamsarlığa kapıldım..sizce şirketimizin durumu nedir ?? gelecekten umutlu olabilir miyiz ?? umutlu olbilmemiz için ne tür sebeplerimiz var ??

ilgi ve alakanız için şimdiden teşekür ediyorum..

CEVAP:

Hasan Bey Merhaba,

2018 yılından günümüze kadar değişen ülkemizin ekonomi koşulları çeyrekler bazlarında dönem dönem ciroları beklenenden farklı olarak olumlu ve olumsuz olarak etkilemiştir. İlgili süreçte yaşanılan hızlı kur artışları, dönem dönem yüksek veya düşük faizle borçlanma koşulları ve en önemlisi Covid 19 pandemisi daha önceki yıllardan farklı olarak çeyreklik ciroların dalgalanmasına, bazı çeyreklerde düşüşe, geri kalanlarda da artışa sebep olmuştur. Bu gibi dönemleri iyi analiz edebilmek için, parçaların tek tek (çeyrekler) analizi yerine bütüne bakmanın daha sağlıklı olduğunu sadece bizim şirketimizde değil, geri kalan şirketlerde de yapacağınız analizlerde tavsiye ederiz. Şirketimizin genel anlamada yıllık satış rakamları ve karlılık oranlarında bir sorun olmadığını Kap ta yayınladığımız finansal tablolarda görebilirsiniz.

Kısa vadeli ve uzun vadeli borçların yapısı ilgili dönemlerde oluşan borçlanma maliyetlerine ve fırsatlarına göre değişkenlik arz eder. genel manada faizlerin yüksek olduğu dönemlerde uzun vadeli borçlanmak, ileride düşmesi söz konusu olabilecek faiz nedeniyle daha düşük maliyetli borçlanma fırsatlarından alı koyar, fırsat maliyeti yaratır. Şirket ilgili dönemde daha düşük faizli ihracat taahhütlü, merkez bankası reeskont ve Eximbank kredileri kullandığı için ve yine ilgili dönemlerde uzun vadeli borçlarını ödemeye devam ettiği için bahsetmiş olduğunuz oran kısa vadeli borçlar lehine değişmiştir. Ayrıca şirketin analizinde sadece borca değil nakit ve nakit benzerlerinin değişimine de bakmanız gerekir. Bahsetmiş olduğunuz dönemlerde nakit ve nakit benzerleri de sürekli artış göstermiştir. Dolayısıyla toplam borçtan nakit ve nakit benzerlerinin çıkarılması ile borç pozisyonunu daha sağlıklı analiz edebilirsiniz. Son olarak 2020 yılı içerisinde fabrika binamızın çatısına GES tesisi kurulumu tamamlanmıştır. Genel manada şirketler için borcun artması ve azalması faaliyetin doğal akışıdır. Önemli olan borcun neyi finanse ettiğidir. Borç faaliyet zararı ve operasyonel problemleri finanse edebileceği gibi yatırımları stokları ve ticari alacakları da finanse eder. ikinci durumda borcu artan şirketin analizi olumlu olarak değerlendirilirken, birinci durum şirketler için tehlike arz eder. Kısaca Temapol’ün borç yapısını analiz ederken neyi nasıl finanse ettiğine dikkatli bakmanızı, toplam borç miktarında da nakit ve nakit benzerlerini çıkarmanızı öneririz.

Saygılarımızla

TEMAPOL POLİMER PLASTİK VE İNŞAAT SAN.TİC.A.Ş.

Yatırımcı İlişkileri Birimi
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    gedza firması kopyala yapıştır ile cevap veriyor...her soruya içsel bilgidir veremeyiz...tüm bilgileri kapta paylaşıyoruz diyorlar...

tmpol yatırımcı ilişkilerinini verdiği cevap verme şekli hoşuma gitti...bilen birisi cevap vermiş...
    20 günlük ortalama üstünde kalabilrsek bir kaç gün düşüş trendi kırılır mı ne dıyorsun. teknık bızden yana bilanço bizden yana fiyatta hakettiği yere tekrar döner mi ?

Alıntı Originally Posted by İSMAİL Yazıyı Oku
    20 günlük ortalama üstünde kalabilrsek bir kaç gün düşüş trendi kırılır mı ne dıyorsun. teknık bızden yana bilanço bizden yana fiyatta hakettiği yere tekrar döner mi ?
    biliyorsun hisse çok sığ..bu yüzden de çok agresif..çıkışları da düşüşleri de çok sert oluyor..endeks olumlu olmaya devam ederse ?? bilanço da beklediğimiz gibi iyi gelirse eski zirvelerini de test edebilir ...belki de geçebilir de...yalnız insan psikolojisi çok değişken....kim nasıl davranır belli olmaz..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

tmpol 25,00 zirvesinden ta 13,00 lara kadar çok sert düştü..stop olmayan ve satmayan neredeyse kalmadı..içinde kalan yatırımcılar da maliyetime gelsin satıp kurtulayım havasında...tahta yapıcılar bu tür boşlukları iyi değerlendirmek isterler...artık bu çıkışı nereye kadar sürdürürler bilemiyorum..kesin bir şey söylemek çok zor..

Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    tmpol 25,00 zirvesinden ta 13,00 lara kadar çok sert düştü..stop olmayan ve satmayan neredeyse kalmadı..içinde kalan yatırımcılar da maliyetime gelsin satıp kurtulayım havasında...tahta yapıcılar bu tür boşlukları iyi değerlendirmek isterler...artık bu çıkışı nereye kadar sürdürürler bilemiyorum..kesin bir şey söylemek çok zor..
    Doğru söylüyorsun, ben yine de umutluyum. teknık olarak gunlukte bır kırılım oldu, haftalıkta da başarırsa daha da güzelleşecektir hisse.

Alıntı Originally Posted by İSMAİL Yazıyı Oku
    Doğru söylüyorsun, ben yine de umutluyum. teknık olarak gunlukte bır kırılım oldu, haftalıkta da başarırsa daha da güzelleşecektir hisse.
    günlükte düşeni kırdı...bakalım haftalıkta ne olacak

tmpol genelde sanayiye plastik aksam üretiyor...en çok da otomotiv ve beyaz eşya sektörüne diye biliyorum..bu iki sektör de ilk çeyrekte çok canlıydı...plastik hammaddesi de astronomik şekilde de artınca ayrıca tmpolün döviz fazlası da olunca ve döviz de ilk çeyrekte %8-10 civarı çıkınca , ister istemez iyi bilanço beklentileri doğuyor...

bakalım tahminlerimiz gerçekleşecek mi ??

Saatlik grafikte çok güzel çanak yaptı,

Açılışta 15,97 kadar çıkış sonrası 14,91 e kadar düşüş ve son yarım saatte 15,95 kadar hacimli bir alış ve gün içi enyuksek seviyesine yakın 15,90 kapanış mükemmel oldu, teknık grafiğimiz güzelleşiyor, endekste 1400 altına düşmez bizde 20 günlük ortalamanın üzerinde kaldığımız sürece güzel işler çıkacaktır.

Sayfa 290/327 İlkİlk ... 190240280288289290291292300 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •