Sayfa 293/330 İlkİlk ... 193243283291292293294295303 ... SonSon
Arama sonucu : 2634 madde; 2,337 - 2,344 arası.

Konu: SARKY - Sarkuysan

1.  Alıntı Originally Posted by akrep4401 Yazıyı Oku
    gelelim sonraki döneme bilanço tamamen çaycı ne derse o oluyor dönemine giriyoruz normalde kur farkından 60 gelecek bakırdanda 280 küsür kar yazmalı o zaman 340 bürüt kar net kar 250 kar yazdırır hop ver coşkuyu ama öyle tahmin ediyorumki geçen hafta gördüğümüz hareket bilanço hareketi olamaz çünkü 5 milyon mal çekmiş city bu tahtada bilanço için bu kadar mal çekilemez çeksen satamassın city gitti hacim şimdi dipler neyse herkese hayırlı kazançlar
    Sevgili akrep,

yorumlarınızda eksik bakış açınız var, bilançoların makyajlanabileceği doğru bir tespit, Çirkin bir kadın için ruj,fondoten vs ne ise, şirketlerin makyajlanmış bilançolarıda odur, eksik olan şunlar,
    1-Şirket şu an çirkin değil, neden makyajlasın?, karını düşük gösterdiğini yani makyajlandığını varsayalım, bu durumu neden yapar? en temel sebep vergiyi az ödemek içindir. çokta kötü değil aslında az vergi
    2-hammadde fiyatları artarken stok karı çok yazılır, ama hammadde fiyatları düşerkende stok zararı yazılır
    3-fiyatların bu kadar oynak olduğu dönemlerde, ürün son fiyatlarına fiyat artışlarını yansıtmak zordur, kademeli olarak yansıtabilirsiniz
    4-hammadde fiyat artışında son tüketiciye durumu anlatarak yapmış olduğunuz zamları, hammadde düşüşlerindede müşteri indirim olarak bekler
    5-üfe'nin %40'lar tüfe'nin %20 ler olduğu farktan görüleceği üzre, maliyetler hemen yansıtılamıyor

5 milyon malın çekilmesinin 10 türlü sebebi olabilir, sadece bilançoya indirgemeniz doğru bakış açısı değil. Kısaca fiyatların yüksek volatil olduğu dönemde bilançolar süpriz sonuçlara gebedir, şu olacak demek çok zordur.

saygılar, YTD

2.  Alıntı Originally Posted by Mr.No.Name Yazıyı Oku
    Sevgili akrep,

yorumlarınızda eksik bakış açınız var, bilançoların makyajlanabileceği doğru bir tespit, Çirkin bir kadın için ruj,fondoten vs ne ise, şirketlerin makyajlanmış bilançolarıda odur, eksik olan şunlar,
    1-Şirket şu an çirkin değil, neden makyajlasın?, karını düşük gösterdiğini yani makyajlandığını varsayalım, bu durumu neden yapar? en temel sebep vergiyi az ödemek içindir. çokta kötü değil aslında az vergi
    2-hammadde fiyatları artarken stok karı çok yazılır, ama hammadde fiyatları düşerkende stok zararı yazılır
    3-fiyatların bu kadar oynak olduğu dönemlerde, ürün son fiyatlarına fiyat artışlarını yansıtmak zordur, kademeli olarak yansıtabilirsiniz
    4-hammadde fiyat artışında son tüketiciye durumu anlatarak yapmış olduğunuz zamları, hammadde düşüşlerindede müşteri indirim olarak bekler
    5-üfe'nin %40'lar tüfe'nin %20 ler olduğu farktan görüleceği üzre, maliyetler hemen yansıtılamıyor

5 milyon malın çekilmesinin 10 türlü sebebi olabilir, sadece bilançoya indirgemeniz doğru bakış açısı değil. Kısaca fiyatların yüksek volatil olduğu dönemde bilançolar süpriz sonuçlara gebedir, şu olacak demek çok zordur.

saygılar, YTD
    Teşekkürler peki sizin düşünceniz nedir zaten şirket bu ysni kabaca benim adım hıdır elimden gelen budurmu ��
    ytd deli saçmasıdır

3.  Alıntı Originally Posted by akrep4401 Yazıyı Oku
    Teşekkürler peki sizin düşünceniz nedir zaten şirket bu ysni kabaca benim adım hıdır elimden gelen budurmu ��
    Bu bilanço'da benim gördüğüm en temel olay, şirket gelir tablosunda net satışları %80 civarıydı galiba, bir artış var, yani müthiş bir satış artışı var, bunu kara yansıtamamış, yukarıdaki mesajımda buna işaret ettim, eğer bu satış oranları devam ederse ve kar marjı biraz açılsa, karlar coşar, ha bu satışlara neden yansıtamamış der iseniz? muhtemel sebebi,
    1-sipariler günlük verilmez, en az 2 ay öncesinden mal istemiştir, herhangi bir x müşteri, bakır fiyatlarıda bu dönemde oynak olduğu için, satışı yapmak için anlaşılanın üzerine %100 fiyat artışı veya ben sana mal vermiyorum dememiş olabilir.
    2-devamlı oynak fiyatta müşterinize zam yaptım diyemezsiniz.

yukarıdaki yazdıklarımı bahane bulmak için yazmadım, muhtemel sebep olabilir diye yazıyorum, klasik işletme dersleri gibi. Neden hissenin fiyatına çakıyorlar, sebep gayet basit, 12-13'den 19'a çok hızlı gitti, bilançoda destekleyecek kar oranı olmayıncada, bahane hazır, kısa vade çaktılar. ama şuda bir gerçek üfe gelecekte tüfe olur, yeterki satışlarını bu oranda artırmaya yeni müşterilere adına ne dersek diyelim devam etsin. orta ve uzunda telafi eder.
    hem kar hem satışlarda düşüş olsaydı, ciddi alarm zilleri çalabilir, veya sizin gibi çaycı numara çeviriyor diyebilirdim.

saygılar, YTD

4.  Alıntı Originally Posted by Mr.No.Name Yazıyı Oku
    Sevgili akrep,

saygılar, YTD
    Çok net ifade etmişsiniz, bence sayın akrepte bunların olabileceğini biliyor ama biraz kendini fazla kaptırdı sirkette devrim niteliğinde bir değişim bekledi ama şu anda yaşanan sadece bir evrim. Ama iyi yönde bir evrim. Şirketin bakır fiyatlarındaki değişime ayak uydurabilmesi bile bir başarı, düşünsenize hammedenizin fiyatı sürekli değişiyor ve sizin hammadde maliyetiniz fiyat belirlemenizde çok etklili bir maliyet ve bunu uluslararası anlamda kurumsal birçok firmaya fiyatlayıp sattığınızı düşünün. Çok zor işler çaycı yönetimi bir helal olsun u hak ediyor aslında

Eleştirmek gerekir mutlaka ama yaptıkları işi de taktir etmek lazım. Bu şirketi var eden Hayrettin çaycı zaten.

5. Ha birde hissenin içine spek kaçtığını da kabul etmek lazım, 4 TL üstün deki bütün fiyat hareketleri, şirket yönetimi kontrolü dahilinde yada değil belirli bir spekülatif grubun gücü ve operasyonu ile gerçekleşti, bu hareketleri temel analize bir yere kadar bağlayabilirsiniz. Çok profesyonel bir ekip tahtaya yön veriyor bir tebrikte onlara

6. Bir tebrikte bu hissenin yatırımcılarına, bilinçli ve hisse senedi yatırımını araştırarak layığı ile yapan bir yatırımcı profili var bu hissenin forumunda yazan bütün ortakların, herkes bana ve diğerlerine güzel bilgi paylaşımında bulunarak katkı yapıyor.

7.  Alıntı Originally Posted by Cover13 Yazıyı Oku
    Ha birde hissenin içine spek kaçtığını da kabul etmek lazım, 4 TL üstün deki bütün fiyat hareketleri, şirket yönetimi kontrolü dahilinde yada değil belirli bir spekülatif grubun gücü ve operasyonu ile gerçekleşti, bu hareketleri temel analize bir yere kadar bağlayabilirsiniz. Çok profesyonel bir ekip tahtaya yön veriyor bir tebrikte onlara
    Aynen katılıyorum, zaten şöylede bir durum var, son 5 yılda dolar bazında %100 kazandıran, 5 yıllık ortalama satış kar büyümesi %20'nin üzerinde olan bir şirket, herkesin radarına girer, spek'ğinde radarına girer, balinanında, köpek balığınında, KY'ninde radarına girer.
    para, herkesi çeker.

saygılar, YTD

8. Daha önce düşmeden önce de almışlardı.

Bir kere Bölünmeden hisse ciddi kıpırdadı önce çok güzel kar gelecek dedik berbat bir bilanço geldi.

Çıktı hisseye de sahip çıktı.

Bu şirketi bu fiyata kuramazsınız kursanızda bu pazara zor girersiniz. Girsenizde zor tutunursunuz.

Bir keresinde cironun 10 katı fıyatlardan da bahsetmişti.

Şu da bir gerçek bu fiyatlarda çok güzel kar eden prim yapmamış BIST 30 hisseleri dönemi de başladı.

Bu hisse bana göre Şubat bilançoya kadar çok sabır ister.

Türk borsası hisseleri diğer Avrupa borsa hisselerinin 1/10 bile değil.

Benim tahminim 2023 sonrası güçlü bir dönem başlayacak borsada olanlar çok ama çok para kazanacak .

Hepimize bol kazanç ve sabır diliyorum

Fikrimdir düşüncemdir yrd.

Sayfa 293/330 İlkİlk ... 193243283291292293294295303 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •