Sayfa 295/1003 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395795 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 2,353 - 2,360 arası.

Konu: HALK Cafe - II

1. Hasta sayısıda 98 olmuş. bu hızla giderse kötü. hergün. 2.3 kat katlanıyor hastalar.

2.  Alıntı Originally Posted by Bist 100 Yazıyı Oku
    Banka geri alımla yangına bir kova su döktü daha fazlası gerek örneğin yeni bir geri alım bütçesi ve kararı.Sonuçta önceki kararla alabileceği lot miktarı sınırlı.Pala biliyor kaç lot daha alabileceğini .yani cephanesini.Yani elini.
    Aslında ben geri alımdan ise şöyle bedelsiz verme,ABD'deki davanın halledilmesi,güzel bilanço gibi gelişmeleri sağlamanın bize ve hisse performansına daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum.
    elindeki 51 milyon lota ilaveten 99 milyon lot daha toplamalı, şöyle 150 milyon lotluk bir geri alım yapılırsa harika olur, geri alınan bu 150 milyon lotu da tedavülden çıkarmalı bence yani o hisseler iptal olmalı aynen ABD'de yaptıkları gibi, böylece 1.25 milyar lot olan toplam hisse adedi 1.1 milyar lota 611 milyon lot olan tedavüldeki lotlar da 461M lota düşer
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    maalesef backwardation'a geçti, biliyorsundur:
    yakın vade<spot olursa buna backwardation deniyor yani yakın vade spota göre iskontolu
    yakın vade>spot olursa buna contango deniyor yani yakın vade spota göre primli
    şu anda SP500 yakın vade future spota göre 60 puan (%2.5) iskontolu (2374<2534)
    TSİ saat 01 de gece yarısı seansı start alacak, bakalım backwardation devam edecek mi?
    Th usta, bazıları resesyona girer,süre uzar,yok 3 yıl 5 yıl unut vs. diyorlar.
    Büyük buhranı hatirlatanlar var.

Ben buna katılmıyorum. Dünya o zamanki dünya değil. Şimdi zor sorunlar da olsa hayat hızlı akmak zorunda.Ne olacak taş devrine mi döneceğiz.

Senin tahminin nedir bu konuda.Yani en kötüyü göz önüne alarak kaç ay/yıl sonra 2 ay önceki endeksleri tekrar görür

4.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Ons borsa tepkisine uygun ama petrol uygunsuz. Bu normal olabilir çünkü para enjeksiyonu biraz fazla yapıldı.
    Suudiler var gücüyle petrol pompalıyor, WTI 27 dolarda şu anda, Brent ise 29, ham petrol taşıyacak tanker kalmadı piyasada, Suudiler %50 ye yakın düşen kâr marjını üretimi katlayarak kapatmaya çalışıyor, tamamen Suudilerden kaynaklanan bir durum bu
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bugün Halk Yatırım net 5.2 milyon lot alış yaptığına göre Halk Yatırımdan işlem yapan KY ler net satıcı durumunda.
    KY degil onlar. Ordan islem yapan bir ortabas var kac senedir. 2 milyono gecmez ama gunsonu alista da satista da.

6.  Alıntı Originally Posted by Yıldıztozu Yazıyı Oku
    Th usta, Senin tahminin nedir bu konuda.Yani en kötüyü göz önüne alarak kaç ay/yıl sonra 2 ay önceki endeksleri tekrar görür
    Ben optimistim. 6 ay kadar sonra corona etkisini tümüyle yitirmiş olur, resesyon riski de merkez bankalarının koordineli ve çok yüksek montanlı operasyonları (likidite pompalama, varlık alımı vs) sonucunda giderilmiş olur

7. Son 5 yıllık ham petrol fiyatları (WTI Texas):

8. Mizuho Bank'ın enerji analisti Paul Sankey bir kaç saat önce yayınladığı raporda çok enteresan bir tahminde bulundu ve Suudi Arabistan var gücüyle petrol pompalamaya devam edip günlük üretimini 15 milyon varile çıkarırsa ham petrol fiyatları negatif yani eksi olabilir diyor. Böyle bir senaryoda ham petrol alıcıları satın aldıkları petrol için satıcıya para ödemeyecek, onun yerine satıcı alıcıya para ödeyecek.

Sayfa 295/1003 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395795 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •