Büyük bir sürpriz olmazsa 18,20 haftalık direncin üstünde kapatacağız İnşaallah.
21 yolculuğu başlar haftaya.
USD olarak da 1,18 USD'da bir direnç var. O da TL olarak 21 liraların üstü yapıyor.
Haftaya buralar test edilebilir.
Hayırlı olsun herkese.
İndes , despec ve DGATE çok yukarıda. Despec tavan , DGATE %7 , indes %3.
Penta ve Armada benim için klasman dışı onların fiyatı gerçek fiyat değil.
Yazılımcılar da çok yukarıda. Smart ve ARD tavan.
Bence bunlara katılım sağlıyor bizimki de. Bir de haftalık direnci kırdı. Haftaya teknikçiler de zıplar yine hisseye. Haftaya 21 tarihi zirve kırılırsa üst tarafda nereye gider tahmin edemiyorum ama sanırım 30'lu rakamlar hedef olur orta vadede.
Bir de güzel bir haber gelse tam olacak herşey.
İnşallah Emirhan Bey Üstadım.
Diğer bilişimler yükseldikçe hep ucuz kalacağız sektörde bu da sektörel analizde olumlu bir durum bizim açımızdan.
Şimdi hocam ucuz kaldık deyine aklıma birşey geldi.
Geçen sene Ekim ayında TL olarak en düşük değerimiz olan 8.7 görüldüğünde o günkü USD fiyatımız 0,97 USD idi.
Tabi daha sonrasında USD fırlayınca USD olarak çok daha aşağıları gördük ama TL olarak en düşük değeri gördüğümüz Ekim 2021 tarihinde o en düşük TL fiyat bile 0,97 USD yapıyordu.
Ne tesadüftür ki şu anda TL olarak son 1 senenin zirvesindeyiz 18,53 USD fiyat ile ama USD fiyatımız hala 0,97 civarı.
Yani bir sene önce TL olarak dibi gördüğümüzde bile şimdiki zirve ile USD fiyat aynı.
Yani son 1 senede USD olarak hiç prim yapmamışız.
Bence bu saatden sonra TL grafiklerden çok USD grafiklere bakılmalı.
Şu anda USD grafikte 1,18 USD ilk direnç ama orada asıl hedef 1,5 USD. Burada direnç çok kuvvetli . Bugünkü kur ile 27 liralara denk geliyor. 3-4 ay içinde bu hedefe ulaşabilir gibi duruyor.
Teknik olarak hedef bu ama temel olarak mutlaka finansal borç sorununa bir çare bulması lazım yönetimin. Yoksa 12 aylık bilanço da da her rakam süper gelecek ama net kar hayal kırıklığı olabilir.
Ama EFK 600 milyon liranın üstüne çıkacak gibi. Yani şu anda FD / FAVÖK oranı 3'ü yeni geçti sanırım.
Kimse bir şirketi 3 senelik Esas faaliyet karına satmaz. Bunun en az 6-7 olması lazım.
Yani hem teknik hem de temelde olması gereken fiyat mevcut fiyatın 2 katı çıkıyor. 6 ay içinde 30'lu rakamlar telaffuz edilmeye başlanır İnşaallah.
İnşallah Üstadım,bu sene sonu olmadı 2023 sene sonunu bekleriz.Yeterki ara ara moralimiz yükselsin.
Zor zamanlarda haber akışıyla şirketin piyasa değerine sahip çıkıp yatırımcısına güven verseler o bile yeter.
Yer İmleri