Sayfa 295/680 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395 ... SonSon
Arama sonucu : 5433 madde; 2,353 - 2,360 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Ama bence Aralık ayından itibaren artık daha rasyonel fiyatlamalar yapılacak borsada ve uçuk hisselerden ucuz hisselere doğru bir kayış olacak. Bakalım bundan ne kadar nasipleneceğiz.
    Ne düşecek hocam gökten ... yağsa hesabı olur bizimki
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olmayıp şahsi görüşümdür.

2.  Alıntı Originally Posted by tim42 Yazıyı Oku
    Ne düşecek hocam gökten ... yağsa hesabı olur bizimki

Nasip hocam nasip. Bazen en beklemediğin anda olur.

Bilançonun gelmeden son günü 18.20 kapatmıştık. O gün Cuma olduğu için dolayısıyla haftalık kapanış da 18,20 olmuştu.

O günden sonra hep düstük ve tekrar o seviyelere yaklaştık.

Yarın önemli. Eğer yarın 18,20 üstünde bir haftalık kapanış yaparsak o zaman ilk hedef tarihi zirvemiz olan 20.76 olur. Onun üstünde ise nereye gideceği pek belli olmaz ama tabi ki bu yükselişlerin sağlam temel gerekçelere , somut haberlere ve güzel bilançolara dayanması lazım.

Adım adım gitmemiz gerekirse öncelikle yarın 18,20 üstünde bir haftalık kapanış lazım. Sonrasını bunu yaptıktan sonra konuşuruz.

Endeks bugün 150 puan içinde dalgalandı , yön bulamadı yatay kapadı.

Bir taraftan bilançolar güzel geliyor ama diğer taraftan da fiyatlar zirvelerde. Bu kadar riskin olduğu bir ortamda şu seviyelerde olunmasının tek sebebi paranın borsadan başka gidecek yerinin olmaması.

Borsadan satanlar muhtemelen ilk düşüşlerde geri alacaklar. O yüzden borsaya çok büyük bir düzeltme gelmeyebilir. En fazla düşeceği yer 4500 olur ama biraz düzeltme yapıp biraz da yatay gitmesi sağlıklı olur. Yoksa her daim yükselen bir borsa çok da sağlıklı sayılmaz.

Tabi ki bunu endeks için söylüyorum. Hisse bazında farklı hareket edecek hisseler olacaktır. Bir tanesi de bizim olmamız lazım.

Şu finansal borçlara bir çözüm bulunsa , bilanço çok güzel bir hal alacak. Paynet bir türlü satılmayınca finansal borç olduğu yerde duruyor.

Bugün faizler yine düştü. Bu düşüş kredi fazilerine yansısa ve şirket %20-22 ile borç bulabilse , bu borç da kafaya takılmaz ama %30-35 ile borçlanıyorsanız , brüt kar marjının %5 olduğu bir piyasada bu sizi zorlar.

Tek sorunumuz finansal borç. Bu bir şekilde çözülürse 35-40 liralara gitmemiz işten değil.

Yarın 18,20 üstünde bir kapanış , teknik olarak çok kişiyi tahtaya çeker.

3. Büyümenin meyveleri için sabır çekiyoruz.

Temettü kağıdı statüsüne geçmemizi çok isterdim.Ama yönetimin yatırımcısına daha fazla değer vermesi lazım.O yüzden hedef fiyatıma ulaşmasını bekliyorum.Kim bilir belkide değişir.

Finansman Gider/Net Satış oranına yıllık baktığınızda sektöre göre iyi ve altından kalkacaklar görüntüsünde.
    Net kâr iyi gelse özkaynaklar ve diğer rasyolarada olumlu etki edecek.

Kendi düşüncelerimdir.Tartışmaya girecek kadar bilgim yok,hata varsa düzeltene şimdiden teşekkür ederim.

Emirhan Bey Üstadım iyice zorlaştırdılar sürpriz yapa yapa,erken ama genede yıl sonu tahmininiz var mı ?

KKM son durumunu bilmiyorum ama usd kurunun hareketli olmasının bize genel anlamda yaramadığını biliyorum.
    Ekim Kasım atlattık sayılır.Aralık kaldı sadece.

Bu yazı Yatırın Yatırmayın Tasviyesi içermiyor.

Tasviye yazan biride tavsiye veremez herhal :)

4. yarın endeks çok bozmazsa bu arkadaşın 18 üzerinde kapatması lazım. günlük trade etmemek gerek artık bugün son saat toparlamasa ekstra malları da kitliyordu bana.

5. Dün bugün ne oluyor bilmiyorum ama Çarşamba günü Bofadan 86 lot almışlar geri.
    Büyük başarı tebrik ederim.

6. Tahtacı Bey bunu gurur meselesi yaparsa işimiz var 😒

7. dayan koçum tut salma kendini başarabilirsin

8. Çarşı karıştı sanırım :)

Sayfa 295/680 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz