gentaş güzel şirket... büyüme potansiyeli çok yüksek.. sektörü de güzel.. işleri yolunda.. ama dün böylesine lanet bir kağıttan çıkmanın mutluluğunu yaşıyorumbiraz kaldı onu da bi vakit satıp bir "masa - sandalye" şirketine geçiyorum. bunu neden söylüyorum. borsamız bu işte. aynı hayal kırıklığını batıçimde yaşamıştık. batıçimi bilenler bilir.. çok güçlü bir şirket.. 2007de 670 milyon dolar değer üzerinden çağrı yapılan ve yönetiminin çağrıyı engellemek için çağrı fiyatının üzerinde fiyatla alım yaptığı ve 1 milyar dolar verseler de satmayız dediği bir şirket. biz o şirketin iştirakinde 8 seneye yakın bekledik. (şubat 2007den ekim 2014e kadar) sonra da ana şirkette 2.5 yıl bekledik (ekim 2014ten mart 2017ye kadar). 8 yılda 1.62 maliyetli hissemizi 2.71 ortalamayla sattık. 2.5 yılda ise 7.08 maliyetli hissemizi 6.61 veya 7.61den satarak (inanın hangisi emin değilim) çıktık. şimdi batıçim 10.30 gibi bir fiyatta. yani dolar bazında 11 yıl önceki çağrı fiyatının 3te 1inde
![]()
kısaca alsınlar o mobilyaları güle güle üzerinde otursunlar.. al sat tut tavsiyesi değildir.
ama tabii ki birgün gentaşı teorik olarak cari piyasa değeri üzerinden ele geçirebilecek kadar güçlü olursam gelirim.![]()
Aile toplanmıştır masa başında eller sat tuşunda , korkak tavuk karamanın gözünün içine bakıyorlardır , sat de babam satalım naraları atıyorlardır. Satıcı bunlar , ya işler yolunda gidiyor şöyle iyiyiz böyle iyiyiz deyip ortaklarına mal sattırıyorlar adamlara harçlık çıkartıyorlar. Bir düşük bilançoya bakar hopp 1.40 - 150 ler. Sonra Çelik nakliyat 1.82 den sattıklarınını koysun yerine arada 300bin temiz para . Tır filosuna yeni tır. Sonra ağzı köpürerek anlatırlar nasıl üttük Küçük yatırımcıyı salak bunlar herşeye kanıyorlar çıkıyoruz uçacaz kaçacaz diyoruz hemencecik inanıveriyorlar diye aile toplantılarında anlatıyorlardır.
arkadaşlar şirket normalde çok kalitelidir...benim en sevdiğim üç beş hisseden biridir..yanlız bir çok yılda son çeyreklerde kötü performans sergilemiş...tek korku bu olabilir...aynısını yaparsa hoş olmaz...güzel bir süpriz bilanço bu hisseyi çok güzel yerlere taşır..üç vardiya çalışan ve ihracat yapan bir şirket...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
bıktırma, bezdirme bir cacık olmaz algısı vermeye devam...
Yer İmleri