Sayfa 298/1002 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398798 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 2,377 - 2,384 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1. kısa vade diyor ekonmistler..yani doların düşmesi sadece algı ile oldu..çoğunlukla algı için kendileri satmıştır zaten..
    halkın sattığını sanmam..aksine millet alıma geçtiler deniyor..birkaç haftadan öteye gitmez, gerçekler çıkar ortaya

2. Bu ülkede faiz değil dolar lobisi var. Onlar da tamamen badem
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    aynen böyle.onların parası değerli.

kusura bakmayın ama risk varsa: kazanç-kayıp vardır.

100.000 doları 10 liradan almış komşum var. 18 den 12 ye inince 600.000 tl. zararım var diye ağlıyor.
    Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. oyun kurucu halkın dolarizasyonunu çözmek için program tutsun diye 1.7 milyar satmış çok değil..diğer tarafta 260 milyar var..olacak o kadar..oyuna gelip çözülenin dolarına itinayla çökerler kısa vade

4.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Aynen kardeşim. Babamla her görüşmemizde kavga oldu. Beni düşman gibi görüyor. 7 Gr altın borcum vardı birine 7 Gr altın verde şunu ödeyeyim dedim vermem dedi. Ona iki tane ev aldık kredi çektim bana 10 gremse atladı. Evlerin tadilatıni cebimden yaptırdım. Şu an sanki beni düşmanim ben onun için. Bende en son resti çektim otomatik faturaları için parasını vemezsen kesilir ben karışmam dedim. Düştüğümüz duruma bak sabah akşam ahaber seyrede seyrede.
    çok arkadaşım var..ailesine rest çeken..ben hep yapmayın etmeyin dedim, kardeş, dost, siyasi görüşü ne olursa olsun vatana ihanet etmedikçe, namussuzluk arsızlık yapmadıkça destek olmaya devam et dedim..şimdi bakıyorum da onlar haklı, ben haksızmışım.

yeğenim 35 yaşında, dayı bunlar benim hayatımı çaldı dedi..üni mezunu, resim bölümü master lı..zamanında ben de çok destek oldum okurken..çocuk 10 yıldır işsiz..belediyeyle görüşmeye gidiyor, yaptığı resimleri, çalışmaları gösteriyor...çocuğa sen buraya fzla gelirsin, büyükşehire git orada şansını ara diyorlar..bu kadar da yüzsüz bu adamlar.

neyse, artık ben de eleştirdiğim moddayım..herkes kararının ceremesini çeksin.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    yapma dostum..kim takar elvanı..öyle bir şey olsa o gece görevden alınır, yenisi atanır...ben zamanlama olarak bilinçli bir operasyon çekildiğini düşünüyorum..hatta nas mas bilerek dolar yukarı itildi...ileride bu dönemle ilgili çok şey okuruz..yargılanma olur mu, bir şey çıkar mı bilmem.

ama bu operasyonu yapanla, vadeli piyasalarda sabah alelacele dövizde marjı %80 e çıkan aynı kişiler..hepsi organize suç örgütünden yargılanmalı ileride, iktidar değişince tabi.
    Bazen diyorum ya bazı şeyleri duyup anlatamıyoruz diye ,
    bunları son 2 senede çok yaşadım inanmadığı herşey doğru çıktı cauti,
    Lütfü bey Davutoğlunun ekibinden girdi Ak partiye zamanında bıat herşeyin önüne geçer bu sistemde , çoğu korkudur bıatın ama Allah korkusu değil , kul korkusu ,koltuk korkusu o hikayenin içinde bu geçiş piyasaya yeni naci Ağbal malzemesi olmasın diye yapıldı.pazılalara biraz bu yönde bak eksik parça dolarla işimiz yok neden dolar sürdüler piyasaya istifa süreci ile alakalı daha başka olaylarda vardır benimki sadece harmanlama diyelim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul/L.A
    Gönderi
    723
     Alıntı Originally Posted by efe78 Yazıyı Oku
    Döviz ve hayat pahalılığı üzerinde kitleleri ayaklandırmak ve iktidar değiştirmek için kurgulanan oyun şimdilik çöktü,oyunu kuranlar ve destekçileri tam bir bozgun yaşıyor..tıpkı Gezi Kalkışması,17-25 Aralık,15 temmuz ve2018 kur saldırısı gibi...bu sayfada dolar 16 TL iken cebinizdeki harçlığı dövize yatırın,gıda stoku yapın,paranızı bankadan çekin diye reklam verenler ya yok oldu,ya da sus pus oldu...
    Dövizi yukarı hareket ettiren, hayal pahalılığına sebep olan tayyip erdoğan'ın şahsı değil mi?
    En son 18TL hareketi bile pazar akşamı televizyonda yaptığı, laik bir ülkede anayasaya aykırı olarak dini göndermeler ile ekonomik yorumlaması ile olmadı mı mesela?

O zaman bu oyunun kurgusu yine kendilerine ait olmuyor mu?
    Şahsı şahsına karşı bir kurgu içinde mi oluyor, tam anlayamadım...
    “Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche

7. hileli zar, sen nasıl atarsan at hep aynı gelir..yani oyun hileli kurulmuş..sen doları sat önce diyorlar, eee dolar düşer o zaman..sonra faizle arasında fark olursa sana farkı öderim deniyor..tamam da doların değeri sürekli düşer sana satarsam..o nasıl olacak..işte hile orda zaten..yani halkın parasıyla halka tuzak kuruluyor..bu dahi enflasyonu düşürmez diyor ekomistler..hem etik değil, hem enflasyona faydası olmaz deniyor

8. volatilite yüzünden ziraat teminat oranlarını hayvani boyutlara getirmiş..viop30 6700 lira, usd/try 4500 lira, altın 3500 lira: ( allahtan komisyonlar değişmemiş. diğer bankalar da aynımı?

Sayfa 298/1002 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398798 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •