Sayfa 30/999 İlkİlk ... 2028293031324080130530 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 233 - 240 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

1.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR;

Allah kabiliyet verince böyle kimine yağdırıyor.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Carry Trade anladığım kadarı ile adam gidiyor ülkesinin bankasından 0 faiz ya da eksi faiz ile kredi cekiyor.

Sonra gidip bunu yüksek faiz veren bir ülkenin parasına çeviriyor.

Vade geldiğinde kendi para birimi yüksek faiz veren para birimi karşısında değer kaybetti ise zaten sıfır faiz olan borcunu kapatıyor. Aradaki farkda cebine kalıyor.

Yani şöyle 100 bin dolari 5,70 den bozdu
    570 binden TL faize koydu
    3 ay sonra 600 bini oldu
    Gitti onunla 5,60 dan dolar aldı
    Elinde 107 bin dolari var
    Kendi bankasına 100 bin dolari ödedi
    Elinde 7 bin dolar kaldı.

Böyle olunca ne oldu peki? Bizim 7 bin dolar uf oldu.

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    5.60 dan dolar alabileceginin garantisi yok

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Cüret, cahilin sanatıdır...

Cüret, içinde bulunduğun sosyal topluluğun bilgisine, görgüsüne, zevkine, kabiliyetine yapılan saygısızlıktır.

Cahil görmez,bilmez ve takmaz böyle hadleri...

Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Carry Trade anladığım kadarı ile adam gidiyor ülkesinin bankasından 0 faiz ya da eksi faiz ile kredi cekiyor.

Sonra gidip bunu yüksek faiz veren bir ülkenin parasına çeviriyor.

Vade geldiğinde kendi para birimi yüksek faiz veren para birimi karşısında değer kaybetti ise zaten sıfır faiz olan borcunu kapatıyor. Aradaki farkda cebine kalıyor.

Yani şöyle 100 bin dolari 5,70 den bozdu
    570 binden TL faize koydu
    3 ay sonra 600 bini oldu
    Gitti onunla 5,60 dan dolar aldı
    Elinde 107 bin dolari var
    Kendi bankasına 100 bin dolari ödedi
    Elinde 7 bin dolar kaldı.

Böyle olunca ne oldu peki? Bizim 7 bin dolar uf oldu.

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bunu yapmanız için dolarınızı size geri satacak -maliyete katlanacak- birilerinin olması gerekiyor. Bende dahil vatandaş doları bir kere aldı mı bir daha satmıyor. Devlet alsa harcıyor bu adam dönüşte doları kimden hangi fiyata alacak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    5.60 dan dolar alabileceginin garantisi yok
    Yabancilar icin dolarin degerinin dusmesi daha iyi. Cikarken koydugundan daha fazlasina sahip olabilir.

Carry trade olayini ben yaptim ve hic umdugum gibi sonuclanmadi ve zarar ettim.

Dusuk faizle 60 bin euro cektim bunu turkiyeye soktum. O zaman tepe noktadan satmistim ve ben tl ye cevirdikten sonra kur yuzde 10 dusmustu. Ilk 6 ay guzel gitti. Hem mevduattan aldim hem de euro sattigim degerden daha dusuktu.

Sonra pozisyon patladi malumunuz. Bundan bir kac ay once timothy ash de benzer bir aciklama yapmisti. Kur atagi yuzunden musterilerinin yuzde 40 zarar ettigini ve Turkiye nin bu sekilde devam etmesi halinde musterilerinin Turk piyasasindan cikacagini soylemisti

Simdi yabancilar mutlu. Son bir yil yuksek faiz aldilar ve yuksekten doviz bozdurdular

Diyecegim o ki carry trade riskli bir hamle.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Yabancilar icin dolarin degerinin dusmesi daha iyi. Cikarken koydugundan daha fazlasina sahip olabilir.

Carry trade olayini ben yaptim ve hic umdugum gibi sonuclanmadi ve zarar ettim.

Dusuk faizle 60 bin euro cektim bunu turkiyeye soktum. O zaman tepe noktadan satmistim ve ben tl ye cevirdikten sonra kur yuzde 10 dusmustu. Ilk 6 ay guzel gitti. Hem mevduattan aldim hem de euro sattigim degerden daha dusuktu.

Sonra pozisyon patladi malumunuz. Bundan bir kac ay once timothy ash de benzer bir aciklama yapmisti. Kur atagi yuzunden musterilerinin yuzde 40 zarar ettigini ve Turkiye nin bu sekilde devam etmesi halinde musterilerinin Turk piyasasindan cikacagini soylemisti

Simdi yabancilar mutlu. Son bir yil yuksek faiz aldilar ve yuksekten doviz bozdurdular

Diyecegim o ki carry trade riskli bir hamle.

Peki aynı parayla eurobond alsanız sonuç ne olurdu orada garanti kazanç var mı ?

O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Bunu yapmanız için dolarınızı size geri satacak -maliyete katlanacak- birilerinin olması gerekiyor. Bende dahil vatandaş doları bir kere aldı mı bir daha satmıyor. Devlet alsa harcıyor bu adam dönüşte doları kimden hangi fiyata alacak.

simdi ben dolari 5.75 den sattim ve ayni sattigim banka cuma gunu 5.65 den gel alabilirsin diye mesaj falan gonderiyordu ,
    ben o aptalligi daha yapmam diyerek altin aldim 255 den , piyasada mutlaka bi satan bulunur..
    bu arada defaatle soyledigim gibi dolarda bi hareket beklemeyin eylule kadar, elinde nakiti olan varsa ufak ufak ekleme yapadursun , 6.15 ve ustu dolar kilitlediklerine bi sure daha eziyet edecekler..
    bunu tepe donusu mal cikan tahtacinin hareketi gibi dusunun , adese nin 1 yillik grafigine bakin mesela adam orda ne yapmis , bildigin sanatsal calisma yapmis; ya o gibi olsaydi dolarlariniz ne olacakti.?

iyi tatiller..
    bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Peki aynı parayla eurobond alsanız sonuç ne olurdu orada garanti kazanç var mı ?

Acikcasi bunu hic dusunmedim o zaman. Basit dusunmustum. Ha benim kazancim su oldu. Ben paranin borclanarak biriktirilmesi gerektigine inanirim. Cekmis oldugum bu kredi tasarruf etmemi sagladi ve 3 yildirda catir catir yiyorum.

Yine bu yil benzer bir durum oldu ama bu kez akillanmistim. 150 bin eurom vardi ve bunu turkiye ye sokmaktansa yurtdisinda bir fona yatirmayi uygun buldum. 5 ayda 4 bin euroya yakin kazanc getirdi. Oysaki 2 ay oncesine kadar orada da isler hic iyi degildi hatta fondan cikmayi dusunuyordum ama ecb ile fed in hamleleri destekledi ve bende kendimi hedge etmis oldum. Bu fondan yillik yuzde 5 6 net geliri etsem mukemmel olur. Avrupada bu faizleri almak cok zor, adamlar utanmasalar para koydugumuz icin bizden faiz alacaklar.

Bir de zor zamanlar icin ayirdigim 30 bin euro yedek akcem var yurtdisinda. Parayi dagittim bu sekilde.

Son 4 aydir Turkiye de yasiyorum. Insanlar bana deli muamelesi yapiyor, herkes kaciyorken ben geri dondum. Onlari da anliyorum ama ben zaten 2011 den bu yana yaban ellerdeydim ve mental olarak yoruldum. Simdi burada diledigimi alabiliyorum, cok guzel bir evde yasayip, iyi bir arabaya binebiliyorum. Avrupada da bunlara sahip olursun ama Turkiye de ki rahatligi, herseye kolayca ulasma luksunu bulamazsin.

Belki benim yerimde baska biri olsa har vurup harman savururdu ama ben yokluk gordum. 18 yasimdan bu yana calistim, kendi imkanlarimla avrupaya gittim. Simdi geldigim konum beni mutlu ediyor.

Biraz konunun disina ciktigim icin kusura bakmayin. Su anda ankaraya gidiyorum otobusle ve yazmak iyi geliyor.

Sayfa 30/999 İlkİlk ... 2028293031324080130530 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •