Sayfa 301/999 İlkİlk ... 201251291299300301302303311351401801 ... SonSon
Arama sonucu : 7986 madde; 2,401 - 2,408 arası.

Konu: Viop - XXV

1. Yarın cuma çıkışı cumhurbaşkanı faiz karaını değerlendirebilir.

Faiz piyasanın gerçeği diye bir şey söylemişti geçmişte. Merkez Banksı spekülatöre arada faiz sopasını göstermesi lazım da diyebilir.
    Enflasyon artar ise bunun hesabı sorulur da diyebilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Yarın cuma çıkışı cumhurbaşkanı faiz karaını değerlendirebilir.

Faiz piyasanın gerçeği diye bir şey söylemişti geçmişte. Merkez Banksı spekülatöre arada faiz sopasını göstermesi lazım da diyebilir.
    Enflasyon artar ise bunun hesabı sorulur da diyebilir.

Cumhurbaşkanımıza hak veriyorum.Faiz enflasyonu hortlatır.

Dövizi düşürmek için faiz i silah olarak kullanan ekonomistler acemi ekonomistlerdir.Evet faizi bugün arttırdınız döviz düştü (göstermelik olarak düşer) hiççççççççççççççç merak etmeyin çok geçmez iki üç gün sonra döviz düştüğü yerden daha yüksek seviyelere gider.Kural şudur dövizi serbest bırakacaksın , istediği yere gitsin isterse cehennemin dibine gitsin asla müdahale etmeyeceksin.Dövizin ne kadar olacağına piyasa karar verecek.Faizi ise inadına düşüreceksin.Bugün faizler düşürülseydi ülke kazanırdı.Siyasi olarak söylemiyorum dövizle mücadeleyi en güzel rahmetli Özal yapmıştır …. dövizi serbest bırakmış müdahale etmemiştir.Adına da dalgalı kur demiştir.Döviz derdi denizdeki dalga gibi dalgalanır derdi.Faizi yükseltmek enflasyonu hortlatır.Dövizide uçurur halk fakirleşir ülke İMF ye muhtaç kalır.Kısaca dövize kura sakın dokunma … Faizi de inadına düşür.
    FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.

18 senedir elini bağlayan neydiki madem düşürseydi faizi

hatta eksi faiz olsaydı

madem öyle ülke kazanıyor bir tuşla.

nedir yani

saçma saçma konuşuyon

ülke birtek goy goy yapmayıp yalamadığınız sürece kazanır.

sok kafana bunu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    Bazı hareketler kelimelerin ötesinde şeyler anlatır.

1-rusyanın 50 askerimizi öldürmesine rağmen putin'in dizinin dibine gitmemiz

2-dogu akdeniz meselesinde kuyrugu kıstırıp geri dönmemiz ve diplomasiye keskin dönüşümüz

3-karadenizde gaz bulduk haberiyle dolara 20 kuruşluk müdahalemiz

4-artık paşa paşa faiz arttırmamız.

Sonuç: Swaplar yok, Kurşunumuz bitti. Durumumuz kritik.

faizi dolar icin yukseltmemislerdir paraya ihtiyac (dolara) oldugundan dolayi..bunun sonu gelmez artik dunya ortalamasina ve bizdeki faiz..borsa acisindan kisa vadede iyi gibi gozuksede artirimlarin devami geldikce parasi olan faiz tarafina gececektir..parasi olan kurali koyar..dunaynin hali ortadayken tek bir merkez bankasinin faiz artirdigini duymadim haberlerde gozume carpmadi biz artirdiysak varin gerisini hesap edin durumun ne vaziyette oldugunu...

Alıntı Originally Posted by sazeli Yazıyı Oku
    Cumhurbaşkanımıza hak veriyorum.Faiz enflasyonu hortlatır.

Dövizi düşürmek için faiz i silah olarak kullanan ekonomistler acemi ekonomistlerdir.Evet faizi bugün arttırdınız döviz düştü (göstermelik olarak düşer) hiççççççççççççççç merak etmeyin çok geçmez iki üç gün sonra döviz düştüğü yerden daha yüksek seviyelere gider.Kural şudur dövizi serbest bırakacaksın , istediği yere gitsin isterse cehennemin dibine gitsin asla müdahale etmeyeceksin.Dövizin ne kadar olacağına piyasa karar verecek.Faizi ise inadına düşüreceksin.Bugün faizler düşürülseydi ülke kazanırdı.Siyasi olarak söylemiyorum dövizle mücadeleyi en güzel rahmetli Özal yapmıştır …. dövizi serbest bırakmış müdahale etmemiştir.Adına da dalgalı kur demiştir.Döviz derdi denizdeki dalga gibi dalgalanır derdi.Faizi yükseltmek enflasyonu hortlatır.Dövizide uçurur halk fakirleşir ülke İMF ye muhtaç kalır.Kısaca dövize kura sakın dokunma … Faizi de inadına düşür.
    https://youtu.be/dvEhwwC5efM
    Görüşlerim yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

8. Gelişmiş ülkeler faiz ve döviz ile ince ayar yaparak ekonomiyi idare ediyor, alt yapılar vs oturmuş.

Yerli sermaye, girişimci ve ondan daha önemlisi yaratıcı çalışan lazım. Olanı bilmeden nasıl yaratıcı olacaksın. Eğitim ezbere değil bil fiil pratiğe dayanmalı.

Şansımız son dönemde imlat sanayinden çok elektronik ve yazılım daha ön plana çıktı, yeni nesil kendi kendini geliştirebilir. Bir sürü açık üniversite var hatta MIT vs de gördüm galiba.

İmalat sanayi hala gözde olsaydı marangozluk, kaynakçılık, döküm, metal işleme vs konularında eğitim ön planda olurdu. Polis, asker ve öğretmen mesleklerinden çok sağlık sektörüne de ilgi arttı gibi o da bir şans.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 301/999 İlkİlk ... 201251291299300301302303311351401801 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •