Sayfa 301/1000 İlkİlk ... 201251291299300301302303311351401801 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,401 - 2,408 arası.

Konu: Vıop XLI

1. Kapitalist ekonomide vergi sistemi kuranlar belirli bir felsefeye göre kurmuş, servetten değil gelirden alınıyor, kısmi olarak da değer artışı vergisi var, sermaye kazancı vergisi de deniyor. Bu durum sistemi canlı tutuyor ve ama aynı zamanda kapital biriktirmek isteyenleri iştahlandırıyor.

Komunizm tutmadı, Biden şimdi sermaye kazancı vergisini getirmek istiyor ama çok tutmayabilir, bir şekilde kaçış kapısı bulunabilir.

Servetin her yıl vergilendirilmesi de alternatif bir şey olabilir, ama bugünkü EYT'lilerin durumuna düşer çoğu kişi, zamanında harcamayıp da biriktirenlere zamanında yeseydin denilir. Sistem uyum sağlayana kadar on yıllarca süren durgunluk da peşinden gelir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Yarın TCMB PPK gözüküyor.

26 Mayıs 2022

3. Evinde altın ve döviz tutmak hala daha avantajlı gibi.

4.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Evinde altın ve döviz tutmak hala daha avantajlı gibi.
    ev sakattır.. ne olur ne olmaz bir banka kasası lazım... senelik 800 TL verirsin ama kafan rahat olur...

3-5 altın veya 3-5 bin dolar için demiyorum tabi.. yüklü tutulacaksa....
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

5.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    bu durum emlak piyasasını aşağı yönde baskılamaz mı?
    ama öte yandan da inşaat maliyetlerinde de ciddi oranda artış oldu son 1 yılda.
    serbest piyasayı regule etmeye çalışmak başlı başına saçmalıktır aslında
    saçma saçma işler...

burdan kirayı tutmaya çalış diğer yandan sıfır faiz verip konutları zıplat...

ilkokul çocugu bile faizi düşürünce ev fiyatları çıkacak oda kiraya yansıyacak diye düşünür...

bunlarda onu anlayacak idrak edecek kapasite yok...

çünkü tek şeye odaklanmışlar...

yandaşları daha yüksekten ev satıp bunları daha çok beslesin...

tamam faizleri düşürerek eşlerin dostların projelerindeki evleri çıkardınız...

amaç buydu fakat kiranında zıplayacağını halkın homurdanacağını düşünmediler...

6.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku

fakat kiranında zıplayacağını halkın homurdanacağını düşünmediler...
    ilkokul mezunu bile bunu düşünür.. düşünemediklerinden değil umursamadıklarından...

o yüzden zaten şu anda da çözmeye uğraşmıyorlar; çözmeye çalışıyormuş gibi yapılıyor sadece...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

7. Konut kira meselesinde esas sorun eski kiracılara enflasyonun çok altında zam yapılması ve ev sahibinin mağdur olması durumu var sorunun kaynağı açıklanan enflasyon oranları.. ayrıca 10 seneden önce kiracıyı çıkartamıyorsun 5 seneden önce tespit davası açılmıyor kira ödenmediğindede çıkartmak zor mevzuat kiracıdan yana fakat iş orman kanununa geliyor bir yerden sonra.. Serbest piyasaya müdahale haberleri akıllı insanları delirtiyor ulan bir merkez bankası değişimi ve faiz indirimi 80 90 milyon insanı mahvetti işe bak bee nerdeeen nereye ...

8. Dün youtube çok takıldım akşam mesaj çıktı, youtube deneyimiz bugün nasıldı diye. Zaten her şeyi artık reklamlı yapıyorlar adblocker etki etmemeye başladı. Sevdiğim şarkıları indiriyorumdum. Onlar da fırsatını bulsa artık beleş video yok diyebilirler.

Düşündüm adegio, rapsodi, requem, blues, soul vs dünyada çok turuluyor, cennette olacak mı? Olmaz ise büyük eksiklik olur, öte yandan problemsiz bir yerde hüzünlü şarkı türkü, müzik dinlemek de çelişki olur. İnsan akıl yanında duygulardan oluşuyor, dünyada kedere alışan cennete ayak uydurmakta zorlanabilir, uyum sürecini arafta geçirmek de bir çözüm olabilir.

Dün Çargah makamında bir kaç şey indirdim, modern do majör'e denk geliyormuş, uğursız sayıldığı için sonradan artık bu makamda beste yapılmamaya başlanmış.

Sayfa 301/1000 İlkİlk ... 201251291299300301302303311351401801 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •