Ben önceki hafta bistten sıkıldım artık dedim, hem 18.00 de bitiyor. Gece 12 ye kadar borsa devam etmeli dedim ve Amerikan borsasına giriş yaptım. İŞCEP ile.
1-İŞCEP TE ÖNCE DOLAR HESABI AÇIP DOLAR ALMAK GEREKİYOR. (Bu işlemleri gündüz yapın, gece marjlar çok açık, pahalı satıyor)
2-İŞCEP YATIRIM HESABI-YURTDIŞI İŞLEMLER MENÜSÜNDEN SÖZLEŞMELERİ ONAYLA. (3 ADET GALİBA. ANKET GİBİ BİR FORM VAR, ONU DA DOLDUR)
3- SIRASIYLA ; YATIRIM HESABI-YURTDIŞI İŞLEMLER- PARA YATIRMA MENÜSÜNE TIKLA . DOLAR HESABINDAN ALIŞ YAPACAĞIN KADAR DOLAR YATIR (Sabahtan öğlen 13.00 e kadar bu işlemi yapın)
4- AYNI SIRA İLE YURTDIŞI İŞLEMLER MENÜSÜNDEN ALMAK İSTEDİĞİN HİSSENİN ADINI GİRİP ADET FİYAT GİR VE ONAYLA
5-NOT: 10 BİN DOLARA KADAR 25 DOLAR İŞLEM ÜCRETİ ALINIYOR. YANİ 100 -200 DOLARLIK İŞLEMLER UZUN VADELİ DEĞİLSE AKIL KARI DEĞİL.
Hiç bir bilgim olmadan trtrading de bist için yaptığım tarama methodu ile küçük şirketler arasında tarama yaptım. Diplerde olup dönüş sinyali vermiş ve büyüme potansiyeli olan hisselere baktım.
4-5 şirket kalmıştı ve 0.1850 fiyatı ile CTRM Castor Maritime tam bana göre dedim. İlk hissem kumar hissesi olsun dedim ve 0.19 alış verdim. Neyse sonra 0.21 den yine aldım. Ertesi gün o ne? 0.47 görüp 0.20 lere düşmüş. Aaaa dedim günlük marj da yokmuş.

)
Neyse hiç incelemeden daldım ya, öğreniyoruz. Baktım bir haber gelmiş. 180 gün süre vermişler 1 USD üzerine çıkması gerekiyormuş. İyi mi kötü mü bilemedim. Sonra bilmem kaç adet hisse satışı vs.
Bu arada atladım galiba bir de gemi alım haberi geldi. İyi iyi büyüme yolunda dedim vs vs
Neyse dün bugün güzel çıktı 0.20 maliyetli hissem, 0.30 larda . Uzun vade satmam artık, ya batsın ya çıksın, 5 sene dursun fikrindeyim.
Ocakta 18 Yaşına giren oğluma da hesap açıp bistten EPLAS hisse aldırdım. Girdin madem Amerikayı da keşfet dedim, 200 USD lik CTRM hissesi ona da aldık. Üniversite bitene kadar satmama fikrinde. 10 dolar olursa 100 dolar olursa diye hesaplar içinde.

)
Yer İmleri