ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
ASLINDA OLAY ŞÖYLE GERÇEKLEŞTİ... SENİN ALDIĞINI GÖRÜNCE BENDE GÖZÜ KAPALI ALDIM. TABİKİ YAZILIM,ENERJİ KONULARI HASSAS NOKTAM... SONRA ARAŞTIRMAYA BAŞLADIM..BAHSETMİŞ OLDUĞUM KİŞİ BENİM ÜNİVERSİTEDEN ARKADASIM. KONUYU ONA DA AÇINCA ODA BANA YEŞİL ENERJİ TARAFINDA SERTİFİKA SÜREÇLERİ DEVAM EDİYOR. BİRÇOK FİRMA AVRUPADAN BU SERTİFİKALARI ALIYOR. BİZDE BİRÇOK ŞİRKETE(TEST LAB.) BU KARBON EMİSYON LAB.KURULMASI YÖNÜNDE TELKİNLERDE BULUNUYORUZ DEDİ. BU SERTİFİKA SAYESİNDE DENETİMDEN VS.MUAF OLUNUYOR. CEZAİ İŞLEMDEN KURTULUYORSUNUZ DİYE İLETTİ. PATRONUN YAPMIŞ OLDUĞU XGREEN YATIRIMI BU İŞİN BİR BACAĞI KANIMCA.BU SERTİFİKA İÇİN 60MİLYON TL ÜZERİ PARA HARCADIĞINI DUYDUM. BU TARZ KÜÇÜK YAZILIM ŞİRKETLERİ İÇİN BU PARA MUAZZAM BÜYÜK PARA... SÖYLE DÜŞÜNÜN SİZE PARA KAZANDIRMAYACAK BİR İŞE GİRMEZSİNİZ DEĞİL Mİ? PATRONDA BUNU DÜŞÜNEREK BU ALANA YATIRIM YAPMAYI PLANLAMIŞ. BİLMEYENLER VARSA YURTDISINDA EN FAZLA YEŞİL ENERJİ YATIRIMINI ÇİN YAPAR. BU SERTİFİKA TARAFINDA DA ÇİNLE İŞBİRLİĞİ YAPILMASI VE ŞİRKETİN ÇİN TARAFINDA ÇALIŞMALAR YAPMASI TESADÜF OLAMAZ. HASILI PATRONUN BİR PLANI OLDUĞU GÖZÜKMEKTE. YOKSA BU PARALAR BİR SERTİFİKA İÇİN YATIRILMAZ...![]()
Karbon vergisi için sertifika AB’den ithal
Sınırda karbon vergisi uygulamasının ilk aşaması ekim ayında hayata geçecek ancak henüz ülkemizde gerekli sertifikayı verecek akredite Türk şirket bulunmuyor. Şirketlerimiz çevreyi ne kadar kirlettiklerini ölçebilmek için AB merkezli sertifika şirketlerine binlerce euro ödemek zorunda
https://www.dunya.com/dunya/karbon-v...-haberi-681690
Saving-Accumulation-Investment
In God We Trust
son zamanlarda boyle yuzlerce haber dusuyor
butun imalathaneler, fabrikalar GES yapiyor , bize olumlu yansir diye umuyorum
Menderes Tekstil tarafından yapılması planlanan Akça Beyendik Depolamalı RES projesi ile ilgili ÇED süreci başlatıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü web sitesinde yayınlanan ilanda konuya ilişkin şu bilgiler verildi:
EDİRNE il İPSALA, KEŞAN ilce BEYENDİK, PAŞAYİĞİT, LALACIK, MALTEPE, PAZARDERE KÖYLERİ MEVKİİ mevkiinde MENDERES TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. tarafından yapılması planlanan AKÇA BEYENDİK DEPOLAMALI RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ (RES KURULU GÜÇ: 100 MWm/100 MWe DEPOLAMA KURULU GÜÇ: 100 MWh) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve başvurunun ÇED Genel Formatına uygun hazırlandığı anlaşılmış olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlatılmıştır. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar, süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler EDİRNE Valiliğine (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına gönderilebilir.İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.
In God We Trust
bi tane daha geldi ,
Çamlıca Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali Projesi ile İlgili ÇED Süreci Başladı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü web sitesinde yayınlanan ilanda konuya ilişkin şu bilgiler verildi:
KAYSERİ il YAHYALI, ilce YENİCE ve ÇAMLICA MAHALLELERİ MEVKİİ mevkiinde GALATA WIND ENERJİ A.Ş. tarafından yapılması planlanan ÇAMLICA DEPOLAMALI RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ (DRES)(10 TÜRBİN 50 MWm / 50 MWe - 50 MWe / 50 MWh EDT) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve başvurunun ÇED Genel Formatına uygun hazırlandığı anlaşılmış olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlatılmıştır. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar, süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler KAYSERİ Valiliğine (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına gönderilebilir.İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.
In God We Trust
ihracat yapmak isteyen her şirket bu karbon sertfikasını çıkarmak zorunda...enerjisinin belli bir miktarını ya kendisi yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaparak sağlayacak yada ATATP nin oluşturacağı yenilenebilir enerji sertifikalarının alınıp satıldığı platformdan satın alarak temin edecek..şirketlerin önünde bu iki yol var..
o yüzden de hızlıca bu işlerini tamamlamaları gerekiyor...bunu daha geçen yıl söylediğimizde kimseyi inandıramıyorduk..milyarlarca dolar bu yolda yatırım yapmak gerekiyor...işte yenilenebilir enerji şirketlerinin bu yüzden de işleri çok iyi olacak...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
halkımız ne yazık ki yumurta kapıya dayanınca işin ciddiyetini idrak ediyor...artık yumurta kapıya dayandı...bundan sonra şirketler ges yatırımlarını daha da hızlandıracak..
yukarıda da dediğim gibi şirketler ya kendileri yenilenebilir enerjiye yatırım yapacak yada daha önce yatırım yapmış olan bir üreticiden bunun sertifikasını alacak...bu sertifika da ATATP nin oluşturduğu bir çeşit platformdan (borsa benzeri) satın alacak...ATATP bu işten hem para kazanacak hem de itibar...bu itibar da onu global bir oyuncu yapacak..bu itibar ile güzel işler alacak...
Yer İmleri