Sayfa 312/985 İlkİlk ... 212262302310311312313314322362412812 ... SonSon
Arama sonucu : 7880 madde; 2,489 - 2,496 arası.

Konu: Viop - XVII

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    büyük şehirde işşizsen.. iş bulma umudu yoksa.. yapacağın fazla bir şey kalmıyor.. ama masrafların yuksek.. kira.. ulaştırma.. gıda..ısıtma..enerji vb..

ama bu kişi anadoluda toprakla uğraşırsa.. veya anadoluda nispeten düşük kalifikasyon ile kurulabilecek bir sürü iş var.. tarımda veya bu tür işlerde çalışır ama masrafları istanbula göre daha az olur.. bunları sübvansiye eden diğer vatandaşların sırtınada daha az yük binmiş olur..
    Anadolu her yönden ihmal oldu,tarım,hayvancılık,sanayi hepsi iflas etti,haliyle refah da tamamıyla gitti.........

2.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Daha önce yazmıştım.
    Çin ilk vakayı duyurmadan çok önce insanlar WeChat adlı en büyük arama motorunda yeni sars, öksürük, yüksek ateş ,ishal vs aratmaya başlamış idiler.

Zaten bu virüsün farkına varan doktorda şüpheli bir şekilde öldü. Adamı ilk başta bir de tutuklamışlardı.

Bütün bu süreç aşağı yukarı iki aya tekabül ediyor ilk resmi vakadan önce. Bu sürede dünyanın çin ile olan münasebeti olağan şekilde devam etti.

Her yere mal satan her yere turist gönderen çin ama bilinçli ama bilinçsiz bu virüsü yaydı bence.

G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Benim anlamadığım olay da bu zaten 1.7 milyar nüfuslu ülkeye yayilmayan virüs adını bile telaffuz edemediğim ülkelere nasıl yayıldı çok ama çok saçma geliyor bana

DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Parası olanlar için büyükşehire yakın köylerden bağ bahçe alınması daha karlı herkesin aklında artık bu saatte huzurla kısıtlama olmaksızın dolaşacagi bağ bahçe olur. İki gün orada vakit geçirir. Yediğini hazmeder bizde site yada apt tıkıli kaldık corono dan ölmezsek kalp den gideceğiz habire ye hareket yok. Oturduca canın sıkılıyor. Kitap yazmak okumak yada teni icat peşinde koşanda vardır bir şeyler olacak ama ne

4.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Daha önce yazmıştım.
    Çin ilk vakayı duyurmadan çok önce insanlar WeChat adlı en büyük arama motorunda yeni sars, öksürük, yüksek ateş ,ishal vs aratmaya başlamış idiler.

Zaten bu virüsün farkına varan doktorda şüpheli bir şekilde öldü. Adamı ilk başta bir de tutuklamışlardı.

Bütün bu süreç aşağı yukarı iki aya tekabül ediyor ilk resmi vakadan önce. Bu sürede dünyanın çin ile olan münasebeti olağan şekilde devam etti.

Her yere mal satan her yere turist gönderen çin ama bilinçli ama bilinçsiz bu virüsü yaydı bence.

G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bana görede bu VİRÜS olayı dünyayı yeniden dizayn etme olarak görüyorum.
    https://t24.com.tr/yazarlar/fusun-sa...ldiri-mi,25348

5. Bu corono ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor bence covid 19 zincirinde farklılık olabilir. Şöyle bir örnek vereyim. Hemoglobin zincirindeki beta zincirinin 146 amino asit var bunun 14. Sırasinda normalde glutamin var. Şayet bunun yerine valin geçerse hemoglobin C hastalığı lizin geçerse hemoglobin S hastalığı oluyor. Bütün olarak baktığınızda covid 19 ama zincirde küçük değişik olabilir. Bazılarında hafif geçiş bazılarında çoklu organ yetmezliğine varan hasar yada ölüm. Bunu da zamanla göreceğiz. Yeni ortaya çıkmış hayvandan insana insandan insana tekrar hayvana derken önlenemez bir salgın da olabilir. Öncelik burun ve boğaz dan geçişi önlemek lazım şimdilik. Tedavi de kişiden kişiye değişiyor ağır hasar da verebilir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    5,796
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    yaşam şartlarının ucuz olduğu küçük şehirlere dönüşler özendirilmeli ve hatta mecburi hale getirilmeli devlet yardımı alacak olanlar için..büyük şehirlerde bu haliyle yuksek nufuslar sürdürülebilir değil..

istanbulda 4-5 bin tl den aşağı geçinemeyecek aileler aynı para ile anadoluda çok rahat geçinebilirler.. hala para kazanabilen, vergi veren bireyler bu işşizleri ve geliri olmayanları uzun süre bakacaksa bu tür beklentiler oldukça normal karşılanmalı.. ülkeye yeni bir format gerekiyor şehircilik anlamında..

kriterler belirlenmeli..yani istanbuldasın işşizsin devletin yardımını bekliyorsun: devlet istanbulda kalırsan 1000 tl , anadoluda memleketine dönersen 1500 tl vereceğim diyebilmeli.. anadoluya transferler büyük şehirlerin devlete olan yükünü azaltacaktır ayrıca trafik gibi konularda rahatlama verimliliği arttıracağı için milli gelire katkı bile yapabilir..

ayrıca.. unutmamalı ki istanbul için 4-5 bin lira dedim ama bu para aslında sürünme seviyesi.. normal bir aile için günümüz şartlarında bir eve en az 8-10 bin tl girmeli.. daha düşük rakamlarla bazal metabolizma şartları var demektir..
    Yıllardır varolan projem aslında. İstanbulu tamam turizm ve ticaret hub noktası haline gelmesi. Üniversiteler dahi tamamen istanbul dışına taşınmalı, üniversite okumaya gelenin gittiğini görmedim. Maximum 5 milyon nüfus yeterli istanbul için.
    Canın bile emanetken, Kaybedecek neyin olabilir ki?

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    büyük şehirde işşizsen.. iş bulma umudu yoksa.. yapacağın fazla bir şey kalmıyor.. ama masrafların yuksek.. kira.. ulaştırma.. gıda..ısıtma..enerji vb..

ama bu kişi anadoluda toprakla uğraşırsa.. veya anadoluda nispeten düşük kalifikasyon ile kurulabilecek bir sürü iş var.. tarımda veya bu tür işlerde çalışır ama masrafları istanbula göre daha az olur.. bunları sübvansiye eden diğer vatandaşların sırtınada daha az yük binmiş olur..
    işsizlik için benim önerim aylaklığa övgü kitabında da bahsi geçilen önermedir. Kitap büyük buhran sonrası çıkmıştır. Çalışmanın abartılmış bir erdem olduğunu kimilerinin çok çalışıp yorgun düşerken kimilerinin işsiz kaldığına dikkat çekmektedir. Kendisi kitabında günde 4 saati önermiş,

bana göre de çalışma saatlerinin azaltılması ı 45 saat yerine 25 saate indirimlesi. Düz hesap 25M çalışan 45M'a çıkmaz ama 35M olur. İşsizlik heralde %4 altında olurdu. Tabi gelirde aynı şekilde azaltılmalı Günlük 450 lira kazanıyorsa 250-300lira.

Kitabı herkese tavsiye ederim, Bir kaç söz paylaşacağım kitaptan;

"Uygarlık için boş vakit şarttır. Boş vaktin akıllıca kullanılması ise bir uygarlık ve eğitim sonucudur. Bütün ömrünce çok çalışmış bir insan birdenbire boş kalsa sıkılır. Ama önemli miktarda boş vakti olmayan insan da en iyi şeylerin bir çoğundan yoksun kalır.
    Çocuklar kadar büyüklerin de oyuna, yani zaman zaman o anda vereceği zevkten başka hiçbir amaç taşımayan eylemlere ihtiyaçları vardır.
    Hiç kimsenin dört saatten fazla çalışmak zorunda kalmayacağı bir dünyada, sinir bozukluğu, yorgunluk, bıkkınlık, hazımsızlık yerine mutluluk olacak, yaşama sevinci bulunacaktır. (...)

''modern dünyada çalışmanın erdem olduğuna inanma yüzünden çok büyük zararlar doğmaktadır ve mutluluğa giden yol, refaha giden yol, çalışmanın örgütlü bir düzen içinde azaltılmasından geçer.''

Bu fikre karşı çıkanlar için peşin cevabı da yazardan ileteyim;

Çocukluğumda, şehirli erkek işçilerin oy hakkını kazanmasından az sonra, resmî tatil günleri yasalaşınca, üst sınıflar çok kızdılar. Yaşlı bir Düşesin şöyle dediğini hatırlıyorum: «Tatil yoksulların nesine gerek? Onlar ÇALIŞMAK zorundadır.»

Gerçi zamanımızın insanları bu Düşes kadar açık yürekli değiller; ama aynı duygu onlarda da güçlüdür ve bu duygu, içinde bulunduğumuz iktisadi keşmekeşin esas kaynağıdır.

8. Türkiye'de Kovid-19 ile ilgili güncel gelişmeler
    BBC News Türkçe
    @bbcturkce
    ·
    5d
    Stanford Üniversitesi araştırması: ABD'de koronavirüs vaka sayısı açıkl*****n 85 katı olabilir
    https://bbc.in/2VEFec3

Sayfa 312/985 İlkİlk ... 212262302310311312313314322362412812 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •